Cum să faci apă ALCALINĂ acasă – rețetă din 3 ingrediente

Dacă ar fi să ne gândim la cele mai importante alimente și substanțe nutritive pentru sănătatea noastră, trebuie să luăm în considerare un lucru de bază: corpul nostru conține apă în proporție de 80%, iar creierul nostru conține 70% apă. În lumina acestor date, apa ar trebui să fie cu siguranță principalul aliment pe care îl ingerăm zilnic.

Apă Alcalină Rețetă

Apă Alcalină Rețetă

Apa impură, nefiltrată, este un amestec de clorură, antibiotice, hormoni și metale care pătrund direct în corp. Aceasta cauzează slăbirea sistemului imunitar și o serie de alte probleme de sănătate care se petrec din cauza acestei vulnerabilități.

Am auzit cu toții despre cât de important pentru sănătate este echilibrul dintre acid și alcalin. Atunci când organismul nostru este prea acid, apar simptome precum energie scăzută, oboseală, probleme digestive, creșterea în greutate și alte efecte secundare care pot fi evitate foarte ușor, prin consumul de apă pură, cu un pH alcalin.

Apă alcalină:  rețetă

În fiecare dimineață, când ne trezim, suntem deja deshidratați cu aproximativ 2 căni. Cei mai mulți dintre noi înrăutățesc situația începând ziua cu o cafea sau cu sucuri, care nu fac decât să secătuiască și mai mult corpul de apă. Pentru a remedia acest deficit, există un lucru simplu pe care-l putem face: să bem 2 căni de apă filtrată, alcalinizată. Aceasta ajută la îmbunătățirea nivelului de energie, la creșterea concentrației și la reducerea poftelor alimentare.

Sistemele alcalinizante de filtrare a apei pot fi scumpe pentru bugetul unei familii, de aceea soluția pe care o propunem este mult mai accesibilă și economică.

Ingrediente

• 1 carafă de apă filtrată
• 1 lămâie
• 1 linguriță de sare roz de Himalaya

Umpleți carafa cu apă (de izvor sau filtrată), adăugați lămâia spălată în prealabil cu oțet de mere, tăiată în felii, și sarea. Acoperiți vasul, și lăsați să stea peste noapte (12 ore), la temperatura camerei.

Persoanele care nu au voie de sare, pot încerca aceste metode de alcalinizare a apei acasă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


15 comentarii

  1. Sarea pembe de himalayacontine mai mult oxid de fier de aceea este de culoare roz inseamna ca este canceroasa

    • Sarea de Himlaia are 84 de minerale in componenta. Culoare varuaza de la alb la rosu in functie de concentratua de minereu de fuer. Fuerul este in element important pentru singe (vezi anemia). Concentratia de fier este de asa natura ca este benefica organismului.

  2. O retata de alcalinizare fara sare aveti? Se mai poate alcaliniza cu bicarbonat dar in regimul fara sare nu este bun bicarbonatul… Atunci putem alcaliniza apa numai cu lamaie? Merita sa incercam…cumparam un kit de masurate a PH-ului si daca acesta din urma este de 8,5 maximum 9, inseamna ca am alcalinizat??? Intreb nu sfatuiesc!!!

  3. am vazut mai sus un comentariu ca sarea de himalaya este cancerigena…de unde atata prostie nu stiu…rog persoanele care vor sa se documenteze asupra unui fapt,sa consulte internetu sau farmaciile naturiste….sarea asta contine 84 de minerale pe care le are corpul uman…….mai multe informatii le gasiti daca va intereseaza…..dar nu este cancerigen

  4. Kitul de masurare a PH-ului il gasiti la farmacie si unele farmacii naturiste…

  5. Sarea de culoare roz inchisa contine mai mult demir daca o folosim mult timp in corp se depoziteaza mult fier iar acesta deschide cai spre boli cum ar fi diabet cancer etc sarea trebuie sa fie de culoare roz deschis spre alb

  6. Ceea ce nu stie autorul este ca zeama de lămâie are ph 2,4. Adica acid… Iar cafeaua are un ph de 5. Tot acid. Cea mai benefică si simpla metodă de alcalinizare este să beti Apa Alcalin Ionizata. Este o apa plată pe care o puteti gasi in plafar, si are un ph de 7,5 , 8 , 8,5 , 9 , 9,5 , 10 , 10,5 pana la 11. Apa ZEN.

  7. La 2 litri de apa, diluez o lingurita de bicarbonat si o consum pe timul zilei. De aproape un an, asa consum apa. Este normal, sau este abuz! Multumesc, taifas!O zi excelenta!

  8. in comert se gaseste Perla Moldovei cu un P.H de 8,8….!

  9. Nu este risc de crestere a tensiunii arteriale?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.