Nucile – Proprietăți Nutritive şi Vindecătoare

Miezul de nucă este clasificat ca una din cele mai consistente surse naturale de proteine, vitamine şi antioxidanţi, substanţe care aduc energie şi vitalitate organismului. Sunt cele mai nutritive fructe uscate. Forma lor aduce cu forma creierului uman, dovadă că şi sunt folosite pentru îmbunătăţirea calităţilor psihice şi intelectuale.

Calităţile Nutritive şi Vindecătoare ale Nucilor

Nuci – Proprietăți și beneficii

Nucii sunt copaci răspândiţi pe toată suprafaţa globului. Există în jur de 30 de soiuri de nuci şi fructe din care se poate sorta. Specialiştii recomandă consumul a cel puţin 8 nuci pe zi, pentru prevenirea bolilor de inimă. Nucile au capacitatea de a combate atacul vascular şi cerebral. Sunt ideale pentru sănătatea arterelor şi se recomandă mai ales după mesele bogate în grăsimi.

Miezul de nucă poate fi definit ca o colecţie care înglobează cele mai importante resurse de sănătate pentru organismul uman. Nucile au în compoziţia lor o cantitate mare de proteine, lipide, glucide, celuloză, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru, fosfor, zinc şi iod. Conţin de asemenea Vitaminele C, B1, B2 şi B5.

Nuca este mult mai bogată în calorii şi grăsimi decât carnea şi este mult mai digerabilă. Cu toate acestea, proteinele vegetale din nuci sunt inferioare calitativ celor animale. Vegetarienii pot consuma nuci cu cereale şi ale leguminoase, cum sunt lintea, soia sau fasolea pentru echilibrarea meniului. S-a dovedit de asemenea că nucile sunt mult mai sănătoase chiar şi decât uleiul de măsline.

Nucile – Indicații terapeutice 

• Scad nivelul colesterolului
• Trateaza tulburările de ritm cardiac
• Reduc inflamaţiile arterelor
• Întăresc arterele
• Menţin flexibile vasele de sange
• Previn dezvoltarea bolilor de inimă
• Combat psoriazisul
• Tratează constipaţia şi diareea
• Sunt recomandate diabeticilor
• Tratează tuberculoza
• Ajută în litiaza urinară
• Tratează viermii intestinali
• Vindecă impotenţa şi sterilitatea la bărbaţi

Cum se consumă nucile 

Nucile se pot consuma ca atare, sub formă de miez (întreg sau măcinat), ulei sau făină.

Calităţile Nutritive şi Vindecătoare ale NucilorCoaja de  nucă este bună pentru stomac şi infecţiile intestinale acute. Se pun la macerat cinci linguriţe de coji de nuci verzi, mărunţite în 300 ml apă, timă de 10 ore. Se strecoară şi amestecul rămas se fierbe în 300 mil apă încă 5 minute. Se combină amestecurile rezultate şi se consumă un litru.

Iodul din coaja verde a nucilor tratează negii – prin frecare cu coji de 3 ori pe zi, dar şi varicile inestetice.

Uleiul de nuci se poate folosi în scop alimentar, adăugat în salate. Ca uz extern, se pot face frecţii cu ulei de nuci pentru tratarea eczemelor alergice şi pentru copiii anemici sau rahitici.

Miezul de nucă prăjit este recomandat în constipaţii, infecţiile urinare, tuse şi anemie.

Frunzele de nuc se pot prepara sub formă de tinctură, pentru tratarea diabetului. În acest caz, se administrează câte 30-50 picături pe zi.

Cautari:
    nucile proprietati | nuca proprietati | calitatile nucilor | proprietatile nucilor | proprietatile dulcetii de nuci | propietati ale dulcetii de nuca | nucile proprietati terapeutice | nuci proprietati | miez de nuca proprietati | terapie cu ulei de nuci |

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.


+ 1 = 5

X