Lemn de Santal – Beneficii Pentru Sănătatea Emoțională, Stomac și Piele

Lemnul de santal este un mic copac numit Album santalum, originar din zonele tropicale. Arborele este nativ din India, cultivat și în China, Indonezia, Sri Lanka, Malaezia, Filipine și Australia de Nord sau Vest.

Lemn de santal

Lemn de santal

Lemn de santalProprietăți și beneficii

Lemnul de santal face parte din familia de Santalaceae. Are o viață lungă, de aproximativ 100 de ani, și este ușor de identificat pentru parfumul deosebit. Defrișările masive din ultima vreme au dus la dispariția lemnului de santal în pădurile sălbatice. Din acest motiv, guvernul Indiei a interzis exportul de lemn de santal.

Lemnul de santal conține taninuri, rășini și ceară, și o sumedenie de acizi cu efecte terapeutice extraordinare. Antioxidanții prezenți în extractele de santal, în special în frunzele și scoarța copacului au fost utilizate în medicina ayurvedică de mai bine de două milenii.

 Reduce anxietatea și stresul emoțional

Aroma plăcută a lemnului de santal este exploatată la producția de de parfumuri și tămâie. Parfumul de santal este un remediu important în medicina orientală pentru tulburările psihice (anxietate la pacienții paliativi) și oculare.

Lemnul de santal s-a dovedit eficient și în tratarea stărilor de depresie și stres emoțional, datorită efectului calmant. Acest remediu naturist promovează o atitudine generală pozitivă și relaxantă, și aceste beneficii pot fi un instrument valoros în menținerea sănătății emoționale. Cu toate acestea, lemnul de santal nu ar trebui să înlocuiască alte medicamente prescrise de medic în acest caz

Lemn de Santal

Lemn de Santal

 Proprietăți antimicrobiene

Extractele de santal au proprietăți anti-fungice, anti-bacteriene și anti-virale împotriva celor mai populare virusuri și bacterii. În afară de aceste, lemnul de santal are de asemenea proprietăți insecticide.

 Vindecă ulcerul și alte boli de stomac

Extractele de lemn de santal s-au dovedit a fi eficiente în tratarea ulcerului cauzat de stres. Experimentele pe animale au arătat că lemnul de santal are capacitatea de a reduce riscul de formare a ulcerului, precum și de controlul acestuia într-o măsură considerabilă.

Amestecat sub formă de pastă cu puțină apă, miere orez și zahăr, lemnul de santal poate ameliora simptomele stomacului deranjat sau a dizinteriei cronice. Se ia câte o doză de 20-25 de grame pe zi.

 Ulei de santal pentru piele

3-4 picături de ulei de lemn de santal cu puțin ulei de muștar poate ajuta în tratarea scabiei și a acneei, a punctelor negre și a petelor de la nivelul tenului. 3-4 picături de ulei de santal poate de asemenea ajuta la tratarea infecțiilor pielii, uscăciunii, erupțiilor cutanate pruriginoase și arsurilor solare. Pentru combaterea transpirației, se poate aplica pe piele sub formă de pastă sau pulbere.

Santalolul este unul din uleiurile esențiale găsite în lemnul de santal care are o eficiență deosebită asupra cancerului de piele, având efecte chemopreventive.

Alte beneficii ale lemnului de santal

Este folosit ca un agent de răcire împotriva bufeurilor de căldură și a transpirației, ca tonic antiseptic, sedativ și cardiac. Aplicată pe frunte, pasta de santal poate calma durerea de cap și febra.

Administrat pe cale internă, lemnul de santal are beneficii diuretice și proprietăți hipotensive, care ajută la ameliorarea inflamațiilor sistemului urinar și reducerea tensiunii arteriale.

• Boli venerice – gonoreea
• Infecții ale vezicii urinare (se bea decoct, câte 5-10 picături pe zi)
• Spasmele vaselor de sânge, nervilor și mușchilor
• Răceala, tuse, boli respiratorii
• Infecții virale și bacteriene

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.