Menopauza: Remedii si Tratament Naturist

Menopauza este o etapă firească în viaţa unei femei, ar spune unii. Cu toate acestea, femeile care ajung să experimenteze această trecere oficială de la vârsta tinereţii la maturitatea biologică nu sunt aşa de uşor de convins de „naturaleţea” acestui proces. Asta deoarece există numeroase simptome care crează un comportament defensiv sau chiar războinic vizavi de instalarea acestei tranziţii în viaţa unei femei.

Menopauza Remedii Naturiste

Lămuriri

Menopauza debutează odată cu încetarea menstruaţiei timp de 12 luni consecutive. Ea poate surveni oricând între 40 şi 60 de ani. Organismul este acum lipsit de doi dintre cei mai importanţi hormoni: estrogenul şi progesteronul. Aceşti hormoni sunt responsabili cu buna funcţionarea a oaselor, a memoriei, a sistemului reproductiv, a funcţiei urinare, cardiovasculare şi cognitive în general. Toate sunt date peste cap când nivelul acestor hormoni de la nivelul sângeului scade.

Simptome menopauză

Fiecare femeie este unică, drept care resimţirea primelor efecte ale menopauzei sunt diferite pentru fiecare caz în parte. Sunt factori care fac ca simptomatologia menopauzei să fie alta pentru fiecare persoană în parte: bagajul genetic şi bolile prezente (precum ar fi fibromul sau lipsa ovarelor) sau influenţe ale fumatului excesiv. Cele mai puternice semne resimţite de majoritatea femeilor de vârsta a treia înainte şi pe perioada menopauzei sunt: bufeurile, transpiraţiile din timpul nopţii, insomniile, uscăciunea vaginală, clipitul des, nervozitatea, iritabilitatea psihică, depresia şi alte dispoziţii schimbătoare emoţionale.

Tratamente naturiste menopauză

Menopauza poate fi considerată o pauză pentru a adopta un stil de viaţă sănătos. Ea poate fi „îmblânzită” cu ajutorul unui regim alimentar îmbunătăţit. Se pot face diete organice cu produse naturale, plante medicinale, ceaiuri sau medicamente homeopatice. Să vedem câteva exemple:

Regim alimentar şi produse naturiste pentru menopauză

Alimentele integrale care nu au fost procesate anterior sunt cele care trebuie consumate de oricine doreşte să adopte un stil de viaţă sănătos şi hrănitor. Nutriţia bazată pe fructe, legume, cereale, uleiuri şi băuturi naturale este fundamentală pentru femeile aflate la menopauză. Este bine să se evite consumul de zahăr, cafeină, alcool, produse condimentate şi grăsimi animale.

Lemnul-dulce mult aduce în tulburările de menopauză, mai ales în combaterea stărilor de iritare nervoasă, osteoporoză şi îmbătrânirea prematură. Este cea mai bogată sursă de fitoestrogen natural din toate plantele. Se poate administra sub formă de tinctură.

Soia conţine fitoestrogeni, un ingredient care are proprietăţi identice cu estrogenul care se găseşte în ovare. Este bine să se consume soia nemodificată genetic. Germenii de soia sunt un hromon natural care pot ameliora tulburările provocate de menopauză, mai ales în ceea ce priveşte bufeurile sau uscăciuna vaginală. Curele cu soia ajută de asemenea la protejarea masei osoase în timpul menopauzei, la reducerea colesterolului şi la prevenirea cancerului. Este recomandabil să se consulte medicul înainte de adoptarea unui regim pe bază de soia. Consumul excesiv poate duce la apariţia cancerului la femeile cu toumori mamare.

> Salvia luptă cu succes împotriva bufeurilor şi a transpiraţiilor nocturne. Iarba de salvie reglează temperatura corpului, reduce transpiraţia şi previna îngrăşarea şi apetitul excesiv. Se poate consuma sub formă de pulbere, câte o jumătate de linguriţă de 5-6 ori pe zi, pe stomacul gol.

> Coada şoricelului conţine fitohormoni care reglează funcţia gonadelor şi reduce simptomele principale ale menopauzei.

> Sunătoarea este un antidepresiv natural care tratează tulburările emoţionale cauzate de menopauză. Reduce de asemenea intensitatea şi frecvenţa atacurilor de panică şi accesele de furie. Se ia sub formă de tinctură.

Valeriana este cel mai puternic remediu naturist care alungă depresia. Are efect sedativ şi chiar tranchilizant. Vindecă în chip miraculos  stările de anxietate, nervozitate şi insomnie. De asemenea ajută în aritmia cardiacă, hipertensiune şi în alte probleme de inimă care se dezvoltă în această perioadă.

> Uleiul de cătină şi fructele de cătină, ceapa verde şi cerealele integrale, precum, grâul, ovăzul şi orzul sunt şi ele indicate în menopauză.

> Uleiul de primulă conţine acid gamma-linolenic care produce substanţe asemănătoare cu hormonul numit prostaglandin.

> Creţişoara ajută la reglarea nivelului hormonal din organism şi are un efect hemostatic, sedativ.

> Exerciţiile fizice şi mersul pe jos reduc bufeurile şi aduc un plus de tonus organismului şi minţii, îndepărtând stările de depresie.

Atenţie! Înainte de a încerca un tratament cu hormoni este bine să te informezi cu privire la efectele secundare şi riscurile posibile.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:

  remedii naturiste pentru menopauza | menopauza tratament naturist | tratament naturist menopauza | tratament anti menopauza | sunt la menopauza operata de 13 ani simptome | Ceai de slabit(ingrasare la menopauza) | produse naturiste pentru menopauza | medicamente menopauza naturiste | medicament naturist pt premenopauza | tratament naturist menopauza formula as |

Comentarii

comentarii

Reclama

12 Responses “Menopauza: Remedii si Tratament Naturist”

 1. Dana Moldoveanu

  Dana Moldoveanu

  Jun 24. 2013

  Cat mai mult se*!

 2. corect, asa este, cu aceste ajutoare, treci mai usor peste anumite neajunsuri

 3. Gheorghe Sanda

  Gheorghe Sanda

  Jun 26. 2013

  Aoleu! numai se* vedeti in fata ochilor!!

 4. Claudia Tudor

  Claudia Tudor

  Jul 05. 2013

  Sigur ca da. Asta daca nu te intorci cu spatele :D

 5. Cucu A Bau

  Cucu A Bau

  Jul 06. 2013

  daca e in fata ochilor, e oral, n-are treaba cu menopauza :D

 6. Holczer Aurelia

  Holczer Aurelia

  Jul 19. 2013

  un dezastru natural

 7. Nika Crystynyca

  Nika Crystynyca

  Jul 28. 2013

  chiar asa lasa grija hai la piscina

 8. dap, macar la menopauza poti merge fara grija la piscina si acolo poti sa bei salvie si ce draq mai zic ,ca macar te alegi cu baia:))

Lasa un comentariu


3 − 2 =

Read previous post:
Sursă Imagine: healthy.kudika.ro
Calciu din Surse Naturale

Pentru omul modern, a devenit un adevăr faptul că a trăi sănătos înseamnă a mânca sănătos. Alimentele pe care le...

Close