MIEREA este mai eficientă decât SIROPURILE antitusive

Mai multe studii au arătat că o singură doză de miere poate reduce tusea la copii, datorită efectelor antimicrobieneemoliente și antioxidante.

Un studiu realizat în anul 2012 în Israel confirmă beneficiile bine-știute ale mierii de albine asupra aparatului respirator.

Studiul a fost realizat pe 300 de copii cu vârsta cuprinsă în 1 și 5 ani, care sufereau de infecții ale tractului respirator superior și tuse nocturnă.

Aceștia au fost împărățiți în mai multe grupuri. Un grup a primit 10 g (2 lingurițe) de miere de eucalipt, un grup a primit aceeași doză de miere de citrice și un alt grup a primit 10 g de miere Labitae, și un alt grup a primit un placebo.

Tratamentul a fost administrat seara, cu 30 de minute înainte de culcare. Cercetătorii au măsurat frecvența tusei, intensitatea tusei, natura supărătoare a tusei și calitatea somnului.

Simptomele de tuse supărătoare și somnul au fost îmbunătățite semnificativ la cele trei grupuri care au primit produsele pe bază de miere.

Autorii acestui studiu susțin că în vederea rezultatelor obținute, mierea poate fi considerată un remediu eficient și sigur pentru copiii peste 1 an. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Pediatrics.

___________________________________________________________________________________________________

Un alt studiu asemănător, realizat în anul 2007 la Universitatea de Stat din Pennsylvania – Colegiul de Medicină – Departamentul de Pediatrie pe 105 copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani cu infecții respiratorii superioare și simptome nocturne, a arătat că mierea (de hrișcă) este superioară siropului de tuse pe bază de dextrometorfan.

Și în acest caz, autorii au concluzionat că mierea un tratament preferat pentru tuse și probleme de somn asociate cu infecțiile respiratorii la copii.

___________________________________________________________________________________________________

Dextrometforanul este un medicament antitusiv care în doze mici are efecte similare cu cele produse de marijuana. În doze mari produce efecte psihoactive.

Daily Mail scrie că 7% din tinerii din America consumă sirop de tuse cu dextrometorfan în doze mari pentru a se droga. Această substanță provoacă senzații asemănătoare drogurilor și are numeroase efecte secundare.

O doză de 1,5-2,5 mg de dextrometorfan poate produce amețeală, euforie, vomă, dezechilibrare, creșterea ritmului inimii. O doză dublă poate cauza probleme mult mai mari, precum halucinații sau pierderea cunoștinței.

___________________________________________________________________________________________________

Pe această pagină puteți găsi mai multe rețete de sirop natural împotriva tusei pe bază de miere și alte ingrediente, care se pot prepara în casă. 

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Ran D. Goldman, MD FRCPC, Honey for treatment of cough in children, Can Fam Physician. 2014 Dec; 60(12): 1107–1110: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4264806/

2. Cohen HA., Rozen J, Kristal H, Laks Y, Berkovitch M, Uziel Y, Kozer E, Pomeranz A, Efrat H., Effect of honey on nocturnal cough and sleep quality: a double-blind, randomized, placebo-controlled study, Pediatrics, 2012 Sep;130(3):465-71. doi: 10.1542/peds.2011-3075. Epub 2012 Aug 6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22869830

3. Paul IM1, Beiler J, McMonagle A, Shaffer ML, Duda L, Berlin CM Jr., Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents, Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Dec;161(12):1140-6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18056558

4. Daily Mail, Shocking YouTube footage shows montage of teenagers vomiting after ‘robotripping’ on cough syrup: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2156573/Shocking-YouTube-footage-shows-montage-teenagers-vomiting-robotripping-cough-syrup.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.