O pernă răcită în congelator ne poate asigura un somn „răcoros” până dimineața – sfaturile medicilor pentru zilele caniculare

Zăpușeala care ne toropește în timpul zilei devine parcă și mai copleșitoare seara, mai ales în apartamentele de la ultimele etaje ale blocurilor.

Pentru a avea parte de o noapte răcoroasă, specialiștii ne sfătuiesc să dormim pe o pernă rece, ținută la congelator timp de 1-2 ore înainte de culcare.

Perna se învelește cu o folie de plastic și se introduce într-un raft gol din congelator. Atenție să nu se ude sau să înghețe!

Oricât de atipic pare la prima vedere, acest truc este foarte eficient, îndeosebi pentru cei care nu tolerează foarte bine canicula și nu se pot odihni noaptea din cauza căldurii sufocante.

Trebuie de asemenea să știm că dormitul pe jos este o alegere mai bună pentru nopțile caniculare decât dormitul în pat. Aerul cald din casă are tendința să se ridice spre tavan.

Asigurați-vă că ați închis toate aparaturile din casă care emană căldură.

Umpleți un bol cu cuburi de gheață și așezați în fața lui un ventilator. Această metodă poate ajuta la răcorirea aerului din casă, făcându-l mai ușor respirabil.

Un alt mijloc rapid prin care ne putem răcori rapid este aplicarea unei comprese cu apă rece pe încheieturile mâinilor timp de 10 secunde.

O eșarfă umezită în apă rece înfășurată în jurul gâtului poate ajuta de asemenea la reglarea temperaturii corpului.

Nu folosiți aceste remedii dacă sunteți foarte înfierbântat. Trecerile bruște de la o temperatură ridicată la una scăzută și invers pot cauza probleme de sănătate.

Evitați să ieșiți afară dacă suferiți de boli cronice, pentru a preveni un posibil infarct sau accident vascular cerebral. Protejați regiunea capului (fața și urechile), mâinile și picioarele, deoarece aceste zone ale corpului radiază mai multă căldură.

În timpul zilei este deosebit de importantă hidratarea corespunzătoare a corpului cu apă, ceaiuri călduțe, limonade cu mente, sau fructe și legume bogate în apă. Cele mai indicate alimente sunt castraveții și pepenele verde. Au cel mai mare conținut de apă (95%).

Cel mai bun meniu pentru o zi toridă de vară este cu siguranță cel vegetarian. Nutriționistul Iren Alexoi spune că la micul-dejun trebuie să consumăm fructe proaspete de sezon (cireșe, vișine, fructe de pădure, piersici, nectarine, pepene, mere, pere).

La prânz se poate servi o ciorbă ușoară de legume (preferabil neîncălzită), iar la cină o salată generoasă.

Puțini dintre noi știm că în zilele caniculare este indicat să mâncăm alimente picante, deoarece acestea induc transpirația, iar transpirația, spun medicii, ajută la reglarea temperaturii corpului.

Alimentele sărate sunt de asemenea benefice (dar nu pentru toată lumea), deoarece acestea ajută la retenția apei în corp și prevenirea deshidratării.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Știrile ProTv, Ghid practic pentru a rezista pe caldura sufocanta. Cum sa va construiti singuri acasa un „aparat de aer conditionat„: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-sa-treceti-cu-bine-de-zilele-caniculare-secretul-oferit-de-medici-pentru-a-va-regla-temperatura-corpului.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.