Tonic cu GHIMBIR pentru PĂR: rețetă chinezească

Părul are propriul lui ciclu de viață. Problemele apar atunci când părul are un ciclu de viață foarte scurt, în care firele de păr nu mai ating potențialul lor maxim de creștere, ci slăbesc și cad prematur.

Ghimbir

Ghimbir

Tonic împotriva căderii părului:  rețetă

Dereglările hormonale, dieta lipsită de vitamine, proteine și minerale, anxietatea, stresul, insomnia și unele boli pot conduce la căderea excesivă a părului. Medicina tradițională chineză ne propune un tonic foarte bun pentru stoparea căderii părului.

Ingrediente

• 1-2 linguri de suc de ghimbir (extras din 2 rădăcini de ghimbir ras)
• 3 linguri de ulei de susan
• 2 lingurițe de suc de lămâie

Pentru a prepara sucul de ghimbir, curățați rădăcina de murdărie și de coajă. Tăiați ghimbirul în bucăți mici și puneți-le într-un storcător sau într-un blender. Stoarceți și lămâia, pentru a obține sucul. (Dacă nu aveți un storcător, radeți ghimbirul și puneți-l într-o bucată de tifon; legați tifonul la gură și stoarceți prin tifon sucul într-un bol).

Amestecați toate ingredientele într-o sticlă și aplicați pe scalp. Masați bine pielea capului, cel puțin o dată de zi, și lăsați să acționeze 15-30 de minute. Păstrați tonicul în frigider între utilizări. Folosiți acest tratament de 3 ori pe săptămână.

Șampon cu ghimbir

Turnați puțin șampon (cât pentru 3 spălări) într-o sticlă curată. Adăugați 2 lingurițe de suc de ghimbir și agitați. Folosiți această soluție pentru spălarea părului pentru următoarea săptămână.

O variantă mult mai simplă de a folosi ghimbirul pentru întărirea firului de păr este să tăiați o rădăcină de ghimbir, și să frecați scalpul cu ele, cel puțin 2-3 minute. La final, spălați părul cu șamponul de ghimbir.

Toate aceste 3 remedii pot fi folosite împreună. Dacă nu aveți posibilitatea să preparați suc de ghimbir, înlocuiți-l cu ceai de ghimbir. Folosiți 1 cană de ceai de ghimbir concentrat la prima rețetă, și 3 linguri de ceai de ghimbir concentrat la a doua rețetă.

Aveți grijă să nu dați cu mâna la ochi, deoarece ghimbirul ustură foarte tare.

Ghimbirul are o calitate specială, aceea de a încălzi corpul. În ceea ce privește problema căderii părului, acest condiment stimulează circulația sangvină de la nivelul scalpului și activează țesuturile foliculilor de păr. Ghimbirul ajută de asemenea la întărirea firului de păr, la prevenirea albirii premature a părului și la stimularea creșterii părului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.