Creșterea și îndesirea părului – rețeta miraculoasă a Mariei Treben

Există câte o plantă tămăduitoare pentru orice afecțiune, inclusiv pentru problema căderii părului.

Femeile cărora le cade părul mult, sau care au părul rar se vor bucura să descopere acest leac miraculos, pe care-l pot culege direct din natură.

Creșterea și Îndesirea Părului – Rețeta Miraculoasă a Mariei Treben

Creșterea și Îndesirea Părului – Rețeta Miraculoasă a Mariei Treben

Scaietele oprește căderea părului și-l îndesește

Vindecătoarea austriacă Maria Treben relatează în una din cărțile sale de medicină naturistă cum a scăpat de problema căderii părului.

Când avea vreo 16 ani și se afla în vacanță școlară în Austria, o doamnă care locuia în zonă i-a propus să folosească scaietele pentru a avea un păr frumos și bogat. Recomandarea doamnei cu pricina a sunat cam așa:

Vezi, aici la noi se găsesc scaieți. Le scoți rădăcinile, le fierbi timp îndelungat, și după aceea îți speli părul cu zeama lor. Vei vedea ce efect au. N-o să-ți mai cadă nici un fir de păr!

Zis și făcut. După ce a dezgropat opt rădăcini uriașe de scaiete, le-a fiert în curte într-un vas mare. Rădăcinile aveau un parfum deosebit, puțin amărui, puțin dulce.

După folosirea zi de zi a soluției foarte concentrate de rădăcini de scaieți, mare i-a fost surpriza să descopere că părul i s-a îndesit cu repeziciune de la o zi la alta.

Părul devenise atât de des și aspru, că abia dacă mai reușea să-l descurce cu pieptenele. Dorind să scape de necaz, Maria și-a tăiat în cele din urmă părul, dar a învățat ceva din această experiență: rădăcina de scaiete face părul puternic și des.

Spălarea părului cu ceai de scaiete

Este, fără îndoială, mai simplu să cumperi 100 de grame de rădăcină de scaiete, decât să sapi după ele și să le cureți de pământ. Dar dacă nu găsiți această plantă la magazinele naturiste, o veți găsi cu siguranță peste tot în natură.

Pentru un spălat pe cap, se folosesc 100 g de rădăcini uscate. Se pun cu o zi înainte la înmuiat într-un vas cu 5 litri de apă rece (lighean sau găleată) și se lasă peste noapte. A doua zi, se fierb 5-6 minute înainte de spălarea părului.

Cu jumătate din lichid se spală părul, adăugând șamponul obișnuit, sau un șampon din plante, iar cu cealaltă jumătate de lichid se clătește spuma din păr. La final, părul se limpezește cu apă sau cu oțet de mere.

Maria Treben le sfătuiește pe femei să poarte mănuși la spălare și să se ferească de spălarea feței cu această fiertură, deoarece riscă să le crească păr și pe aceste zone, inclusiv pe piept, dacă este turnată din greșeală pe această zonă a corpului.

Nu numai femeile se pot folosi de această plantă miraculoasă, ci și bărbații care suferă de alopecie sau au părul rar.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


24 comentarii

  1. Contra albirii suc de iarba de griu si malt de zahar de cana

  2. Armurariul este salvatorul ficatului .. Eu beau ceai de armurariu .. Sper sa nu imi creasca par pe ficat 🙂

  3. va rog mult daca a folosit cineva scaietele pentru caderea parului si ce rezultate a avut .va multumesc.

  4. Unde se gaseste armurariul, ca nu este tot un cu ce vedem pe camp,aia este palamida,nu?

  5. Buna ziua scaiete i se spune si la brusture,care este diferenta intre cele doua multumesc.

  6. Am intrebat pe la magazinele naturiste , dar nu au .

  7. nu stim precis cum arata scietele

  8. Eu am cumpărat de la Plafar ceai din rădăcina ,tulpina ,flori de scaiete .Incep cu el chiar acum!

  9. Acest scaiete este floarea brusturelui ,da eu am folosit și folosesc am un par frumos zic eu folosiți cu încredere!!!!

  10. Unde gasesc ceai de radacina de scaiete?????

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.