Mască de față cu aspirină, lămâie și bicarbonat

Această mască miraculoasă a fost propusă de Dr. Oz, și încercată de mii de persoane predispuse la acnee, pete roșii sau alte imperfecțiuni ale pielii. Rețeta este fără îndoială una extrem de eficientă.

Suc de Lămâie cu Aspirină și Bicarbonat – Pentru Un Ten Curat și Bătături

Suc de Lămâie cu Aspirină și Bicarbonat – Pentru Un Ten Curat și Bătături

Mască de față cu aspirină:  rețetă

Ingrediente

• 6-12 aspirine
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• sucul de la o lămâie
• 1 ceașcă de apă

Preparare

Se pun aspirinele într-un bol și se pisează cu spatele unei linguri. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă până la dizolvarea aspirinelor. Cu un disc de bumbac sau un tampon de vată, se înmoaie în soluție și se aplică pe față, evitând ochii și buzele. Se lasă să acționeze 10 minute.

Între timp, se pune bicarbonatul de sodiu la dizolvat în ceașca de apă și după cele 10 minute, se șterge fața, începând de la bărbie, continuând cu obrajii și fruntea, ținând ochii închiși. La final, se clătește întreaga față cu apă rece. Procedeul se repetă de 2 ori pe săptămână.

Efecte

Masca din aspirină, suc de lămâie și bicarbonat de sodiu este un remediu la domicilu extraordinar, perfect pentru curățarea tenului. Prin dizolvare, aspirina se descompune în acid salicilic care ajută la îndepărtarea coșurilor și acneei prin acțiunea de exfoliere a celulelor moarte. Este de asemenea un bun anti-bacterian și are efecte de întinerire a celulelor pielii.

Sucul de lămâie conține vitamina C și acid citric prin care ajută la minimizarea daunelor soare asupra pielii din timpul verii și a oxidării celulelor. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural senzațional pentru ten. Se poate folosi o dată pe săptămână pentru ten normal și de 2-3 ori pe săptămână pentru ten gras.

Suc de lămâie + aspirină:  pentru bătături

Acest remediu face minuni inclusiv în cazul bătăturilor inestetice și incomode. Aspirina curăță pielea, lămâia catifelează și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a călușului, folosind o piatră ponce.

Se pun 5-6 aspirine într-o pungă și se zdrobesc cu o lingură până se obține un praf fin. Pulberea de aspirină se amestecă într-un bol cu zeama de la o lămâie sau cât este necesar pentru a forma o pastă groasă. Se aplică pasta cu generozitate pe bătături și se acoperă cu o folie de plastic. Se pune apoi un prosop și se menține cald timp de 15-20 de minute. La final se clătește zona cu apă caldă. Se folosește apoi piatra ponce umezită pentru a freca zona bătătorită, cu mișcări circulare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Deci numai pentru curatare ?

  2. Si apoi beau un pahar cu vin facut de manuta mea priceputa

  3. MorarSimona -Gabriela

    Foarte bune sfaturi !Multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.