Din Misterele Bucegilor: Un Munte Sfânt, Multiple Legende

Despre Munții Bucegi, atât locuitorii satelor din apropiere, cât și cercetătorii zonelor obscure ale existenței, spun că ar reprezenta locul în care se petrec fenomene stranii.

muntii-bucegi-

Muntii Bucegi

Conform părerilor unor cercetători, Bucegii reprezintă  polul energetic al întregii țări, locul în care se întâlnesc lumile. Cei cu suflet curat ajunși aici mărturisesc că se încarcă de energie pozitivă, în timp ce alții afirmă cu tărie că au reușit să se vindece.

Legendele Bucegilor

Legendele spun că Bucegii ar fi străbătuți de nesfârșite tuneluri subterane, încă nedescoperite.

Vârful Omu a intrat și el în atenția lumii, cutremurele produse aici, din senin, stârnind chiar și curiozitatea științei. Un astfel de eveniment a avut loc în 1993, când, timp de o lună, s-au produs sute de cutremure mici, pentru care nici experții nu au putut găsi o  explicație logică. De ce ciudat? Pentru că muntele este alcătuit din calcare și conglomerate, cunoscute ca roci stabile.

Varful_Omu

Varful Omu

Alte fenomene parțial inexplicabile se referă, de această dată, la bubuiturile de sub pământ, care au creat o adevărat panică printre localnici. Specialiștii nu au întârziat să vină cu o eventuală explicație, afirmând că poate fi vorba de fracturi ale scoarței, însă motivul pentru care acestea se produceau întotdeauna fix la orele 20.00 și 3.00 noaptea rămâne încă unul nedeslușit.

Vârful Ocolit, un ‘’Stâlp’’ al Cerului

Vârful Ocolit (Bucura), situat în apropierea Vârfului Omu, este considerat de către cercetători un adevărat ‘’Stâlp’’ al cerului, concluzia cercetărilor neconvenționale fiind că aici se află poarta de ieșire din universul terestru, cu o activitate energetică măsurabilă, din ce în ce mai puternică.

varf bucuura

Varful Bucura

Un astfel de centru energetic nu ar fi fost străin nici dacilor, aceștia numindu-l ‘’Kogaionon’’. Locul este învăluit de fenomene stranii, petrecute în aer: curcubee puternice în plin soare, fară a fi plouat înainte; lumini bizare, fulgere, scântei cu o lungime de un metru, produse în jurul Sfinxului și multe altele.

‘’Apa Sfântă ‘’din zona Șapte Izvoare

Până și cercetările științifice par să i se fi supus ‘’Apei Sfintei’’, aflată pe versantul estic al Bucegilor, pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa. Este vorba despre zona numită ‘’Șapte Izvoare’’, unde există o misterioasă sursă de apă, care a stârnit curiozitatea cercetătorilor încă din 1927.

Prin ce se deosebește această apă față de restul? Prin faptul că este una dintre cele mai curate din întreaga lume. Și străinii au fost captivați de puritatea apei, care nu au ezitat să o supună testelor de laborator. Rezultatul: un standard superior tuturor surselor de apă cunoscute în lume! Numărul de bacterii este zero, ca de altfel și poluarea cu azotați și azotiți.

cascada-7-izvoare_

Sapte Izvoare

Ultimele teste au scos la iveală faptul că apa izvorăște dintr-o grotă, unde se găsește un imens lac subteran. Explicațiile științifice pentru o astfel de minune spun că apa trece printr-un câmp magnetic care o ajută să își recapete structura ordonată ideală, o altă variantă constând în trecerea acestor izvoare pe lângă un zăcământ de argint, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Și cum Bucegiul este un loc cu totul special, despre acesta apă vie se cunoaşste că nu era străină preoților daci, considerați mari vindecători.

Legenda mai spune că zeul suprem al geto – dacilor, Zamolxis, și-ar fi potolit setea  din cea mai curată apă din lume.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Pai când le.a concesionat NATO ? Cine a semnat ,cu acordul cui ?

  2. Nu degeaba ne încărcăm cu energie când mergem la munte în Bucegi! 😉

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.