Halkidiki – o peninsulă din Grecia care oferă peisaje de vis

Peninsula Calcidică, Calchidia sau Halkidiki este una din cele mai fascinante destinații de vacanță din Grecia. Turiști din întreaga lume aleg această locație pentru a se desfăta de frumusețea peisajelor feerice.

Plajele imense, marea turcoaz, finețea nisipului auriu, stâncile argintii și vegetația mediteraneană caracterizează cel mai bine splendoarea peninsulei Halkidiki.

Halkidiki

Halkidiki

Peninsula are un litoral care se întinde pe 500 de kilometri și cuprinde trei peninsule mici, sau brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos.

Din păcate, cele 20 de mănăstiri și 14 schituri ortodoxe construite în stâncile Sfântului Munte nu sunt accesibile decât bărbaților, întrucât femeile au interdicție în această zonă plină de sfințenie.

Kassandra și Sithonia pun la dispoziție turiștilor numeroase sate sau stațiuni în care se pot caza pentru a se bucura de frumusețile împrejurimilor.

Unul din cele mai frumoase stațiuni este satul Afytos din Kassandra, care atrage prin unicitatea caselor construite în stil tradițional, a măslinilor și a florilor deosebite.

Halkidiki

Halkidiki

În stațiunile Sani și Nea Fokeea se pot vizita castele bizantine. În orașul Stagira, aflat la circa 90 de km de Salonic, s-a născut marele filosof al antichității, Aristotel.

Aici se pot vedea ruinele cetății și parcul Aristotel, construit în memoria scriitorului.

În Kassandra se pot bucura cei care iubesc plaja, în timp ce Sithonia este mai potrivită pentru cei care preferă natura, liniștea și plajele izolate.

Halkidiki oferă priveliști de vis, o natură luxuriantă, sate tradiționale și resorturi moderne pentru turiști, cultură, istorie și tradiție. Pare un crâmpei de rai, cu păduri de pin, grădini de măslin și golfuri fermecătoare. 

Halkidiki

Halkidiki

Plajele din Halkidiki sunt renumite pentru nisipul alb foarte curat și apele limpezi, cristaline. 41 dintre ele poartă steagul albastru al UE pentru curățenie și facilitățile foarte bune.

Cei mai mulți dintre locuitorii acestei peninsule lucrează în turism și agricultură. Exportul este bazat în principal pe măsline, ulei de măsline și miere.

De altfel, Halkidiki se află pe primul loc în producția de miere a Greciei, iar ca destinație turistică este clasată pe locul al patrulea, după insulele Rodos, Creta și Corfu.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.