Ceai de Ghimbir și Lămâie – Detoxifiere și Întărirea Imunității

În medicina naturistă, rădăcina de ghimbir este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, relaxante și calmante asupra gazelor și tractului intestinal. Acesta are efecte dovedite în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar și prevenirea cancerului colorectal și ovarian.

Ceai de Ghimbir și Lămâie – Detoxifiere și Întărirea Imunității

Ceai de Ghimbir și Lămâie – Detoxifiere și Întărirea Imunității

Asocierea dintre ghimbir și lămâie este una și mai spectaculoasă pentru sănătate.

Acest ceai minunat aduce împreună două ingrediente puternic aromate, care ajută la curățarea corpului de toxine, creșterea rezistenței în fața bolilor, energizarea lui și îmbunătățirea proceselor digestive.

Rețetă ceai de ghimbir cu lămâie

Îmbogățit cu suc de lămâie, ceaiul de ghimbir este un puternic detoxifiant și antiinflamator.

Ingrediente :

• 5 cm de rădăcină de ghimbir
• 30 ml (2 linguri) de suc de lămâie
• 1-2 lingurițe de miere sau frunze de ștevie (pentru îndulcit)
• 1 litru de apă fiartă

Mod de preparare:

Se toacă mărunt rădăcina de ghimbir și se pune la infuzat în apa proaspăt fiartă timp de 20-30 de minute, pentru a permite ingredientelor active din ghimbir să se transfere complet în apă.

La urmă se adaugă sucul de lămâie, mierea de albine sau ștevia, și se amestecă. Ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere se servește cald, sau rece, pentru un efect revigorant și revitalizant instant.

Ceai de ghimbir cu lămâie – Efecte terapeutice

Aroma citricelor oferită de lămâie combinată cu mirosul înțepător de piper al ghimbirului este o desfătare plăcută pentru simțuri, și o oportunitate de relaxare și reîncărcare cu energie a spiritului.

> Previne Salmonela

Consumul de ceai de ghimbir cu lămâie ajută la prevenirea salmonelei și a altor boli infecțioase sau bacteriene. Acest lucru se datorează ingredientului activ din ghimbir numit gingerol. Acțiunea imunostimulatoare a ceaiului provine de la pectina și limonenul din lămâie.

> Scade febra

Ghimbirul are proprietăți diaforetice, ceea ce înseamnă că induce transpirația, care ajută organismul să reducă riscul de infecții și agenți patogeni. Combinat cu suc de lămâie și miere, ceaiul de ghimbir băut din 2 în 2 ore poate reduce febra.

> Crește starea de spirit și de concentrare

Conform studiilor, mirosul de lămâie are un efect interesant asupra creierului. Aceasta crește puterea de concentrare, elimină tensiunea psihică și surmenajul, oferind o pauză bine venită în timpul unor sesiuni intense de studiu.

> Alte beneficii:

• Reduce stresul, îmbunătățește starea de spirit
• Împrospătează gândirea
• Luptă împotriva gripei, răcelii și tusei, reduce febra
• Reduce senzația de rău e mișcare sau greață
• Ușurează digestia
• Ameliorează durerile articulare în caz de artrită
• Crește imunitatea
• Stimulează circulația sângelui
• Previne bolile de inimă

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. SE PREPARĂ USOR SI BINE IN CASĂ

  2. Viorica Luncan

    O sa-mi fac si eu azi!

  3. Se poate da si la copii?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.