Cum se prepară corect CEAIURILE pentru a extrage toți nutrienții din plante care hrănesc corpul

Cei mai mulți dintre noi bem ceaiuri, nu infuzii. Aceste două preparate diferă foarte mult în ceea ce privește extragerea principiilor active din plante și efectele terapeutice obținute.

Botanista Susun Weed face această diferență majoră între un ceai și o infuzie, și spune că cea din urmă este o băutură hrănitoare care aduce un aport fabulos de nutrienți în corp.

Pe de altă parte, ceaiul este doar o băutură plăcută, care se poate servi ca tabiet, pentru aromă și socializare.

Infuzia este o băutură nutritivă și totodată medicinală, care conține toate substanțele nutritive și mineralele din plantele folosite.

Cei mai mulți dintre noi nu preparăm infuziile incorect: punem apa la fiert, adăugam un pliculeț de plante, stingem focul și le lăsăm 10 minute. Susun Weed spune că această metodă nu extrage suficiente vitamine, minerale, proteine, fitoesterogeni și fitosteroli din plante.

Acest lucru poate fi obținut doar printr-o infuzare mai îndelungată, a unei cantități mai mari de plante.

Iată modul corect de a prepara o infuzie:

– puneți 30 g de plante într-un borcan de 250 g
– turnați peste ele apă clocotită până la gura borcanului
– puneți capacul și lăsați plantele la infuzat peste noapte sau cel puțin 4 ore
– stoarceți bine plantele pentru a extrage toți nutrienții
– păstrați infuzia la frigider și consumați-o pe parcursul a 1-2 zile

Infuziile astfel obținute pot ajuta la tratarea unor afecțiuni ușoare sau chiar grave, precum diabet, hipertensiune arterială, anxietate.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Susun Weed: https://www.youtube.com/watch?v=dxYvcimEOWI

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *