CEAIUL de MENTĂ crește MEMORIA în 20 de minute

Ceaiul de mentă este un remediu parfumat pentru diverse probleme de sănătate care vizează regiunea stomacului, capului, a sistemului nervos și a creierului.

Asemenea rozmarinului și a salviei, menta are efecte psihotonice și ajută la stimularea memoriei. 

Persoanele care desfășoară o muncă intelectuală intensă, ce presupune utilizarea capacității de concentrare, atenție și memorare, este bine să aibă în casă aceste plante la ghiveci, pentru a le folosi mai des, sau la nevoie.

O cercetare prezentată la conferința anuală a Societății Britanice de Psihologie din Nottingham a arătat că ceaiul de mentă crește imediat memoria pe termen scurt și pe termen lung.

Dr. Mark Moss, Robert Jones și Lucy Moss de la Universitatea Northumbria din UK, autorii acestui studiu, au testat 180 de persoane sănătoase, care au fost împărțite selectiv în trei grupuri:

– grupul 1 primit ceai de mentă
– grupul 2 a primit ceai de mușețel
– grupul 3 a primit apă caldă simplă

Înainte de test, participanții au primit chestionare menite să evalueze starea lor de spirit sau dispoziția. La douăzeci de minute de când au băut ceaiul (sau apa), participanții au fost testați din nou cu teste care au măsurat amintirile pe termen scurt și pe termen lung, precum și funcțiile cognitive.

Rezultatele au arătat că ceaiul de mentă a îmbunătățit semnificativ memoria de lungă durată. Comparativ cu celelalte băuturi, ceaiul de mentă a crescut de asemenea memoria de lucru și vigilența.

Subiecții care au primit ceai de mușețel au avut de fapt o scădere a atenției și a memoriei, comparativ cu primul și al treilea grup.

Este interesant să urmărim efectele contrastante ale diferitelor ceaiuri din plante asupra cogniției și dispoziției, spune dr. Moss. În timp ce menta are efecte stimulente, mușețelul este calmant și sedativ.

Acesta nu este primul studiu care a arătat că menta îmbunătățește memoria. Alte cercetări au arătat că doar parfumul de mentă crește performanța cognitivă și vigilența.

Un studiu realizat de Universitatea Leiden din Olanda a arătat că aromaterapia cu ulei esențial de mentă dă o stare de concentrare și atenție, spre deosebire de lavandă, care are efecte relaxante.

_____________________________________________________________________________________________________

Menta conține mentol, menton, pinen, cariofilen, limonen și alți compuși care aduc numeroase beneficii sănătății noastre.

Menta reduce durerile musculare și nervoase, ajută digestia, reduce inflamația membranelor mucoase din cavitatea bucală și tractul digestiv superior, reduce spasmele intestinale, susține secreția biliară, reduce nivelul total de colesterol și calmează durerile de cap tensionate.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Case Adams, Naturopath, Drinking Peppermint Tea Boosts Memory: https://www.realnatural.org/peppermint-tea-memory/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.