1 linguriță de HREAN ras pe zi ne poate apăra de CANCER (studii)

Hreanul face parte din familia celor mai puternice legume, cu efecte anticancerigene remarcabile, alături de varză, conopidă și broccoli. Este vorba despre familia cruciferelor.

În general, alimentele picante – precum hreanul, usturoiul și ghimbirul au efecte extraordinare asupra sănătății, dovedindu-se îndeosebi benefice împotriva cancerului.

Hrean

Hrean

Studiile au arătat că hreanul conține de 10 ori mai mulți compuși anticancerigeni decât verișorul lui, broccoli. Acești compuși se numesc glucosinolați, și au un potențial extraordinar de a combate o gamă variată de cancere. Aceștia acționează prin detoxifierea corpului de radicalii liberi care cauzează cancer.

Potrivit unui cercetător de la Universitatea din Illiniois – Mosbah Kushad, 1 linguriță de hrean pe zi este suficient pentru a beneficia de efectele medicinale ale acestei rădăcinoase. Aceasta este o veste bună, întrucât hreanul este foarte iute și dificil de consumat în cantități mari.

Împreună cu colegii săi, Kushad a demonstrat într-un studiu anterior că glucosinolații din hrean ajută ficatul să elimine compușii cu potențial cancerigen și totodată suprimă creșterea tumorilor canceroase existente în corp.

Cercetătorii au mai descoperit un lucru interesant, și anume că forța terapeutică a hreanului crește și mai mult după ce acesta este gătit. Prin prepararea termică, o enzimă din hrean potențează eficiența glucosinolaților.

O echipă de cercetători de la Mount Vernon Hospital au realizat o versiune sintetică a unui alt compus din hrean, numit acid acetic indol, pentru a-l utiliza împotriva cancerului.

Consumul de hrean ne oferă multe alte beneficii importante:

– ½ linguriță de hrean ras ajută în sinuzită
– ajută la tratarea infecțiilor tractului urinar, datorită proprietăților antibiotice
– ne protejează de toxinele din mediu
– ajută la scăderea tensiunii arteriale

Hreanul este adesea adăugat în salata de sfeclă roșie și oțet, conservată pentru iarnă. Acesta poate fi adăugat de asemenea la prepararea murăturilor.

Pentru a ne feri cât mai mult de cancer și inflamații cronice interne, din alimentația noastră nu trebuie să lipsească hreanul, ghimbirul, varza, broccoli, conopida, usturoiul și turmericul.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

Surse articol:
1. http://hsionline.com/2016/05/25/horseradish-can-both-fight-and-prevent-cancer/
2. http://www.chrisbeatcancer.com/cancer-fighting-properties-of-horseradish-revealed/
3. http://www.dailymail.co.uk/health/article-48923/How-horseradish-hormone-fight-cancer.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.