TURMERICUL este cel mai eficient remediu împotriva CANCERULUI

Turmericul este unul din cele mai studiate alimente din lume. Cercetătorii au descoperit că acest condiment are un potențial profilactic și terapeutic foarte mare, dovedindu-se în unele cazuri a fi la fel de eficient sau chiar superior unor medicamente sintetice, datorită caracterului său natural și lipsit de toxicitate sau efecte secundare grave.

Compusul principal din turmeric se numește curcumină. Studiile au arătat că această substanță are un impact important asupra dezvoltării cancerului. Acțiunea sa este extrem de complexă.

Turmeric - Cancer

Curcumina combate creșterea tumorilor maligne prin numeroase mecanisme, fiind implicată în aproape toate etapele dezvoltării cancerului, din fazele cele mai timpurii până în cele mai avansate.

Cercetările realizate pe animale au arătat că acest compus natural previne cancerul și încetinește răspândirea celulelor maligne. Curcumina s-a dovedit eficientă inclusiv în distrugerea tumorilor canceroase mortale.

Mai mult decât atât, acest compus crește eficiența tratamentului convențional și protejează celulele sănătoase de daunele cauzate de radiațiile terapiei clasice.

Cum funcționează

În orice stadiu de dezvoltare s-ar afla o tumoare, curcumina poate încetini progresia acesteia. Iată câteva mecanisme de acțiune:

– reduce numărul vaselor de sânge noi formate de tumori
– reduce activitatea unor receptori asociați cu creșterea tumorilor
– întrerupe genele care promovează dezvoltarea tumorilor
– ajută sistemul imunitar să identifice și să distrugă mai eficient celulele maligne
– reduce riscul de metastaze a cancerului deja existent
– reduce rata de supraviețuire a celulelor canceroase și le face mai sensibile la efectele distructive ale chimioterapiei

Un studiu care a apărut în Jurnalul Nutritional Biochemistry a arătat că turmericul a produs o reducere de 36% a dimensiunii tumorilor cancerului pulmonar și o creștere a ratei de supraviețuire.

Un alt studiu, publicat în Nutrition Research, a arătat că animalele care au primit curcumină au avut un risc cu 40% mai mic de a dezvolta tumori canceroase.

În testele pe animale de laborator, curcumina s-a dovedit eficientă și în reducerea volumului și greutății tumorii la prostată după 30 de zile de tratament.

Sursă articol: http://www.naturalhealth365.com/curcumin-prevent-cancer-1803.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]