ȚELINA distruge și previne CANCERUL la FICAT și protejează FICATUL de compușii toxici

Când ne gândim la sănătatea ficatului, primul aliment care ne vine în minte este sfecla roșie, despre care știm că ajută la curățarea ficatului de toxine, purifică sângele, susține funcția hepatică și combate cancerul.

Cercetătorii au descoperit o altă rădăcinoasă pe care o putem consuma mai des pentru prevenirea cancerului hepatic, iar aceasta este țelina.

Țelina Combate Cancerul

Țelina Combate Cancerul

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Academia Națională de Științe Agricole din Coreea – Departamentul de Resurse Agroalimentare, a arătat că țelina conține un compus care suprimă cancerul hepatic și reduce dramatic riscul de cancer la ficat la oameni.

Luteolina din țelină ucide celulele cancerului hepatic

Acest compus se numește luteolină-7-O-glucozidă (LUT7G), un flavonoid care a demonstrat un potențial important atât în prevenirea cât și în terapia cancerului, datorită efectelor sale citotoxice, antioxidante și antiinflamatoare.

Mecanismele prin care acest compus reușește să inhibe proliferarea celulelor și să inducă moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza) nu sunt însă cunoscute în totalitate.

Cercetătorii coreeni au investigat efectele pe care LUT7G le are asupra celulelor hepatocarcinomului uman (cancer hepatic primitiv), precum inhibarea creșterii tumorilor și stoparea ciclului celular, și au concluzionat că ele se datorează compusului amintit mai sus – luteolină-7-O-glucozidă.

Luteolina poate ucide celulele cancerului hepatic în proporție de 39% prin apoptoză (moartea programată a celulelor).

Țelina este atât de puternică, încât chiar și o doză atât de mică – 12 g pe zi, poate avea efecte anticancerigene importante. Un studiu realizat pe populația din China a arătat de asemenea că femeile și bărbații cu un istoric de afecțiuni hepatice care au consumat mai mult de 12 g de țelină pe zi au avut un risc mai mic de a dezvolta cancer la ficat cu 70%.

Un alt studiu sugerează că 2-3 porții de țelină pe săptămână poate reduce de asemenea riscul cancerului pulmonar cu 60%. Luteolina este de altfel asociată cu combaterea mai multor tipuri de cancer.

Luteolina protejează și ajută la regenerarea ficatului afectat

Un studiu realizat pe șoareci a arătat că luteolina protejează ficatul de hepatotoxicitatea indusă de tetraclorura de carbon și de acetaminofen, și stimulează capacitatea de regenerare a ficatului afectat.

Medicina chineză folosește plantele bogate în luteolină pentru tratarea hipertensiunii arteriale, bolilor inflamatorii și a cancerului. Luteolina are de asemenea proprietăți antialergice.

___________________________________________________________________________________________

Surse articol:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24257119
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18991571
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19186041
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19747501
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26002582

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Mai era ceva de adaugat ,mai ajuta pe cei care nu sexeaza bine bine !!!

  2. Da este posibil , dar nu ce-a importata din Olanda ci care este cultivata de noi fara sa fie modificata genetic si saturata de chimicale ..

  3. Super , , De azi incep si eu tratamentul

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.