Cumpărați lămâi BIO – coaja conține zeci de compuși ANTICANCERIGENI

Consumul de lămâie are efecte extraordinare asupra organismului, ajutând la prevenirea și tratarea unei game variate de boli.

Cercetătorii au descoperit că cei mai importanți nutrienți și compuși se află în coajă. Din acest motiv este important să cumpărăm lămâi bio, netratate chimic, pentru a putea utiliza coaja în condiții de siguranță. Deși sunt mai scumpe, beneficiile sunt foarte mari.

Coaja de Lămâie Combate Cancerul

Coaja de lămâie conține zeci de compuși care previn cancerul și totodată distrug celulele maligne. Eficiența acestora a fost comparată cu cea a chimioterapiei. Superioritatea lor se datorează faptului că țintesc doar celulele canceroase, lăsându-le pe cele sănătoase nevătămate.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Farmacologică Mario Negri din Italia au revizuit mai multe studii realizate în Italia și Elveția pe efectele favorabile ale citricelor împotriva mai multor tipuri de cancere.

Consumul de lămâie s-a dovedit eficient în combaterea cancerelor digestive și ale tractului respirator superior: cancerul stomacal, colorectal, esofagian, faringian și laringian.

___________________________________________________________________________________________________

Compuși antioxidanți prezenți în coaja de lămâie

Flavonoide

Studiile au arătat că dietele bogate în compușii fenolici precum flavonoide scad riscul de cancer de sân, de prostată și de colon. Toate fructele citrice conțin flavonoide, dar mai ales coaja de lămâie.

Cercetătorii japonezi citează rezultatele unui număr tot mai mare de studii in vitro și in vivo care au arătat că lămâia, îndeosebi coaja, conține polimetoxiflavoni, antioxidanți flavonoizi cu efecte protectoare împotriva cancerului. Aceștia inhibă carcinogeneza prin mai multe mecanisme:

blochează cascada metastatică
inhibă mobilitatea celulelor canceroase în sistemele circulatorii
– induc apoptoza (moartea programată a celulelor)
– combat angiogeneza (procesul de formare de noi vase de sânge)

Limonoizi

Limonoizii sunt fitochimicale cu proprietăți anticancerigene regăsite în fructele citrice, prezente în cantități mari în coaja lămâii. Studiile au arătat că acești compuși inhibă dezvoltarea mai multor tipuri de tumori: orale, ovariene și mamare. Limonoizii sunt foarte ușor absorbiți în corp.

Luteolină

Un studiu realizat de cercetătorii egipteni a arătat că luteolina împiedică creșterea tumorilor prin dezactivarea și blocarea căilor de semnalizare și transcriere, esențiale pentru celulele canceroase.

Flavonoini

Un studiu pe animale a arătat că aceștia reduc tumorile la nivelul pielii.

Vitamina C

Lămâia conține vitamina C, un alt antioxidant puternic. Folosită în doze mari sau intravenos, vitamina C s-a dovedit eficientă în tratarea cancerului, prelungirea vieții bolnavilor de cancer și reducerea simptomelor apărute în urma chimioterapiei.

Lămâia ajută vindecarea și prin faptul că întărește sistemul imunitar și ajută la detoxifierea organsimului.

Pe lângă efectele sale anticancerigene, coaja de lămâie crește imunitatea, favorizează scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale și îmbunătățește sănătatea pielii.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Foschi R, Pelucchi C, Dal Maso L, Rossi M, Levi F, Talamini R, Bosetti C, Negri E, Serraino D, Giacosa A, Franceschi S, La Vecchia C., Citrus fruit and cancer risk in a network of case-control studies, Cancer Causes Control, 2010 Feb: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19856118

2. Muobarak J. Tuorkey, Molecular targets of luteolin in cancer, Eur J Cancer Prev. 2016 Jan; 25(1): 65–76: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4885545/

3. Liwen Wang, Jinhan Wang, Lianying Fang, Zuliang Zheng, Dexian Zhi, Suying Wang, Shiming Li, Chi-Tang Ho and Hui Zhao, Anticancer Activities of Citrus Peel Polymethoxyflavones Related to Angiogenesis and Others, Biomed Res Int. 2014; 2014: 453972: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4163462/

4. Miller EG, Porter JL, Binnie WH, Guo IY, Hasegawa S., Further studies on the anticancer activity of citrus limonoids, J Agric Food Chem. 2004 Jul 28;52(15):4908-12: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15264934

5. Yoji Kato, Tokio Domoto, Masanori Hiramitsu, Takao Katagiri, Kimiko Sato, Yukiko Miyake, Satomi Aoi, Katsuhide Ishihara, Hiromi Ikeda, Namiko Umei, Atsusi Takigawa and Toshihide Harada, Effect on Blood Pressure of Daily Lemon Ingestion and Walking, J Nutr Metab. 2014; 2014: 912684: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003767/

6. Natural News, Lemons Contain 22 Cancer-Fighting Compounds: http://www.naturalnewsblogs.com/lemons-contain-22-cancer-fighting-compounds/

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *