CIMIȘIRUL (planta folosită pentru gardul viu) oprește multiplicarea celulelor CANCEROASE

Fitoterapia ne îndrumă uneori spre plante medicinale nebănuite, care se află în proximitatea noastră, fără ca noi să le cunoaștem valoarea terapeutică.

Cel mai bun exemplu în acest caz este o plantă ornamentală pe care o vedem aproape peste tot, întrucât este utilizată pentru crearea de garduri vii pentru parcuri, grădini și alei.

Buxus sempervirens

Se numește Buxus sempervirens, și mai este cunoscută sub numele de cimișir sau merișor. Această plantă are proprietăți medicinale incredibile.

Profesorul Constantin Milică din Iași, doctor în fiziologie vegetală și specialist în fitoterapie, spune că cimișirul luptă puternic împotriva celei mai înfricoșătoare boli: cancerul. Această „plantă ornamentală are efecte deosebite în terapia bolnavilor de cancer”.

Ceaiul obținut din această plantă are efecte antitumorale puternice. Acesta împiedică diviziunea celulară anormală implicată în dezvoltarea cancerului.

__________________________________________________________________________________________________

Efectul anticancerigen puternic al acestei plante se datorează unui compus alcaloid numit buxenină G2. Aceasta inhibă dezvoltarea și înmulțirea celulelor maligne.

Cercetătorii din Algeria au testat efectele unui extract de Buxus sempervirens asupra a 5 linii celulare de cancer mamar, dintre care 3 foarte agresive. Extractul a avut o activitate citotoxică notabilă împotriva tuturor tipurilor de cancer studiate. Autorii au concluzionat că această plantă are un potențial anticancerigen promițător.

Buxus sempervirens induce moartea celulelor canceroase prin două procese: apoptoza (moartea programată a celulelor) și autofagia (celulele își distrug propriul conținut).

__________________________________________________________________________________________________

Planta se recoltează primăvara. Se folosesc doar vârfurile cu frunze verzi, tinere. Acestea se lasă la uscat pe o perioadă mai lungă de timp, undeva la temperatura camerei, dar nu aproape de aragaz sau de calorifer.

Mod de preparare și administrare

Pentru a prepara un ceai, se folosește 1 linguriță cu vârf de frunze uscate. Acestea se fierb 2 minute cu 1 cană (250 ml) de apă, apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se mai lasă la infuzat încă 5 minute. Se poate adăuga puțină miere (doar în cazul celor care nu îl pot consuma ca atare).

Doza este de 2 căni pe zi. Se ține o cură mai îndelungată. Rezultatele apar după 1-2 luni, în funcție de gravitatea bolii, de rezistența organismului și de sistemul imunitar al bolnavului.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Ait-Mohamed O1, Battisti V, Joliot V, Fritsch L, Pontis J, Medjkane S, Redeuilh C, Lamouri A, Fahy C, Rholam M, Atmani D, Ait-Si-Ali S., Acetonic extract of Buxus sempervirens induces cell cycle arrest, apoptosis and autophagy in breast cancer cells, PLoS One. 2011;6(9):e24537. doi: 10.1371/journal.pone.0024537. Epub 2011 Sep 15: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21935420

2. Farmacia Verde, Cancerul poate fi învins cu frunze de Buxus, Constantin Milică: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/26/cancerul-poate-fi-invins-cu-frunze-de-buxus/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.