Clicky

Plante care pot fi utilizate în tratamentul CANCERULUI

Fitoterapia ne pune la dispoziție foarte multe specii de plante care pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului.

Cele mai importante plante, care pot fi folosite sub formă de infuzie, tincture, comprese sau cataplasme și unguente, sunt:

gălbenelele – indicate în cancerele gastro-intestinale, de colon și de sân
• gălbenele + pedicuță – utile în cancerul hepatic
ghimpe – pentru cancerul de prostate și testicule
urzică vie – pentru cancerul mamar, renal și de oase
roiniță – indicată în cancerul cerebral
vâscul de stejar – bun pentru cancerul limbii, esofagului, laringelui, cancerul pancreatic și cancerul de prostate
vâscul de măr – indicat în cancerul mamar, de col uterin și alte cancere ale organelor genitale la femei

Plante cu Proprietăți Anticancerigene

O altă grupă de plante care s-au dovedit utile în combaterea cancerului și care pot fi administrate intern pentru a mări efectul plantelor menționate mai sus cuprinde următoarele specii:

• coada-calului
• obligeana
• rostopasca
• tătăneasa
• salvia
• dafinul
• trifoiul-roșu
• tuia

Așa cum menționează și terapeuta Maria Treben în cărțile sale, compresele și cataplasmele cu coada-calului pot fi folosite împotriva tumorilor și a cancerelor localizate extern sau intern. În acest scop se pot folosi și alte plante, precum tătăneasa, coada-șoricelului, rostopasca și mugurii de plop.

Tot pentru uz extern (în cancerul de sân, răni ale pielii), se recomandă unguentele de gălbenele, sânziene, coada-calului, salvie, năpraznic, tuia, tătăneasă sau coada-calului.

Foarte importante sunt și plantele cu proprietăți imunostimulatoare. Acestea ajută organismul să lupte cu orice boală, inclusiv cu cancerul. Cele mai bune sunt:

– echinacea (se iau câte 30 de picături de tinctură de 20% cu puțină apă, de 3 ori pe zi, înainte de mese, timp de 6 săptămâni)
– mușețel
– ginseng
– cârmâz
– gălbenele (3 căni de infuzie pe zi)
– busuiocul de camp (2-3 căni de infuzie pe zi, îndeosebi în cancerul stomacal și intestinal)
– ulei natural de cătină albă (câte 3 linguri pe zi cu puțină miere)
cimbru de cultură (2-3 căni de infuzie pe zi, îndeosebi pentru tumorile stomacale și la nivelul colonului)
– lichen de piatră (4-6 lingurițe de pulbere pe zi, pentru tumorile la nivel digestiv)
– ceai verde

Nici produsele apicole nu trebuie neglijate. Mierea de albine poate înlocui zahărul alb, care a fost asociat cu dezvoltarea cancerului. Se poate lua tinctură de propolis de 30%, de 3 ori pe zi. Cantitatea zilnică se calculează în funcție de greutatea corporală a fiecăruia, câte 2 picături per 5 kg de corp. Se fac cure de câte 2 săptămâni. Se poate aplica și extern, pe zonele afectate.

Se poate lua și polen, 1 linguriță cu 20 de minute înainte de micul-dejun și încă 1 linguriță cu 20 de minute înainte de prânz. Se face o cură de 1 lună de zile.

În fiecare lună se face un repaus alimentar de 3-7 zile, timp în care se beau doar sucuri naturale din fructe și legume și se consumă doar produse apicole (miere, polen, păstură, propolis), ceaiuri din plante, vitamine (C, E, bete-caroten, B) și minerale (zinc, magneziu, seleniu).

Proteinele din carnea roșie vor fi înlocuite cu proteine din carne slabă, de pește, de pasăre, sau din leguminoase, nuci și cereale integrale.

Surse articol:
1. http://www.farmacia-verde.ro/2009/08/12/plante-medicinale-cu-proprietati-anticancerigene/
2. http://www.farmacia-verde.ro/2011/01/14/dieta-care-protejeaza-organismul-impotriva-cancerului/
3. http://www.farmacia-verde.ro/2008/06/29/tratamentul-naturist-al-cancerului/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

    DESCARCA APLICATIA Android app on Google Play