BITTER cu efecte purificatoare asupra SÂNGELUI, benefic pentru FICAT și PANCREAS – rețeta maicilor de la Mănăstirea Nera

Deși la început au fost create ca remedii terapeutice, astăzi bitter-ele sunt vândute ca tonice digestive și cocktail-uri.

La originea lor sunt băuturi amare cu efecte stimulente asupra digestiei, ficatului și pancreasului, și cu o acțiune tonică la nivelul întregului organism.

Bitter Nera Plant

De-a lungul timpului, ingredientele folosite la prepararea lor au fost plante aromatice, rădăcini, scoarță și/sau fructe cu o aromă deosebită și proprietăți curative deosebite.

Printre cele mai populare se numără gențiana și coaja de portocală. Cele mai multe bittere conțin atât apă, cât și alcool. Acesta din urmă ajută atât la extragerea principiilor active din plante, cât și la conservarea lor.

În antichitate, egiptenii infuzau plantele medicinale în borcane cu vin, însă bitter-ele lor erau mai puțin eficiente din punct de vedere medicinal.

___________________________________________________________________________________________________________

Bitter-ele sunt produse benefice îndeosebi pentru persoanele care au probleme cu digestia, sau vor să-și îmbunătățească funcția ficatului și a bileiDe regulă, acestea conțin un amestec de mai multe plante aromatice, care acționează în sinergie.

Un produs foarte bun care poate fi procurat de la Nera Plant este un bitter pe bază de 20 de plante. Acesta este pregătit chiar de maicile care viețuiesc aici, din plante culese din împrejurimi.

Plantele care intră în componența bitter-ului sunt: busuiocul, coada-calului, coada-șoricelului, crețișoara, gălbenelele, isopul, florile și frunzele de păducel, pelinul, rozmarinul, sânzienele, salvia, schinelul, sulfina, sunătoarea, trei-frați-pătați, turița-mare, urzica, ceaiul verde, ceaiul negru și hibiscusul.

Este un adevărat cockteil de plante, cu acțiuni multiple asupra organismului. Proprietățile fiecărei plante în parte le puteți afla citind prospectul.

Prin faptul că susține procesele naturale de detoxifiere, prin diureză și expectorație, ajută la prevenirea și vindecarea unei game variate de boli.

Are efecte remineralizante, revigorante, imunostimulatoare și reglatoare asupra mai multor organe și funcții din corp. Curăță sângele de toxine, elimină excesul de apă din organism, previne instalarea osteoporozei.

Indicații terapeutice

Poate fi folosit atât intern, cât și extern:

– afecțiuni respiratorii
– probleme de circulație sangvină
– tulburări digestive, hepato-biliare și renale
– imunitate scăzută
– dezechilibre emoționale
– răni
– entorse
– fracturi
– afecțiuni ale pielii
– boli de ochi
– afecțiuni ale urechii
– sinuzită (se aplică comprese locale)
– durereri de urechi
– urechi înfundate din cauza răcelii (se introduc tampoane înmuiate în bitter)

___________________________________________________________________________________________________________

Moduri de utilizare

Se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, adăugată în 50 ml de apă sau ceai. Se fac cure de câte 6 săptămâni.

Copiii între 1 și 3 ani pot lua câte ¼ linguriță, de 2 ori pe zi, diluată în 50 ml de apă. Copiii care au depășit vârsta de 3 ani, pot lua câte ½ linguriță, de 2 ori pe zi, în același mod.

Extern, bitter-ul se poate folosi sub formă de comprese, tamponări sau frecții.

Datorită conținutului de alcool, bitter-ele nu sunt indicate persoanelor alergice sau sensibile la unul sau mai multe din ingredientele conținute.

O sticlă de bitter Nera Plant are 100 ml și costă 16 lei. Poate fi comandat de pe site-ul neraplant.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Cel de la nera e super calitate

  2. Din cate stiu se face comanda pe situl de la Nera Plant . Este magazin online si îți vine acasă prin curierat .

  3. Încercați, în unele magazine naturiste se găsesc unele produse Nera Plant.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.