ALOE vera conține majoritatea VITAMINELOR, MINERALELOR și nutrienților necesari zilnic omului – dr. Ovidiu Bojor

Aloe vera este o plantă medicinală fascinantă, care se adresează unei spectru larg de afecțiuni. Este cu atât mai valoroasă cu cât conține aproape toți nutrienții necesari organismului uman.

Aloe este întrebuințată în scopuri terapeutice încă din antichitate, de către popoarele Greciei, Romei, Babilonului, Chinei și Indiei. Prima consemnare a acestei plante a fost descoperită pe ziduri din Egipt, și datează din ani 4.000 î.Hr.

Aloe Vera

Aloe Vera

De altfel, grecii considerau sucul de aloe un elixir. În Biblie, este menționată ca un dar de mar preț, alături de alte aromate, precum smirna și balsamul.

Analizând conținutul nutrițional impresionant ale aloei, putem fi tentați să credem că această plantă ar trebui considerată mai degrabă un aliment. Conține circa 75 de compuși activi:

• vitamine: vitamina A (beta-caroten), vitamina C și vitamina E, cu efecte antioxidante, vitamina B9 și colină.

• minerale: calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, mangan, sodiu.

• 8 enzime

zaharuri: monozaharide (glucoză și fructoză) și polizaharide

• 12 compuși fenolici cunoscuți cu efecte laxative, analgezice, antibacteriene și antivirale

acizi grași: 4 steroli din plante cu efecte antiinflamatoare, antiseptice și analgezice

hormoni: cu efecte antiinflamatoare și vindecătoare asupra rănilor

• acid salicilic: cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene

saponine: cu efecte curățitoare și antiseptice

Aloe vera este foarte bogată în aminoacizi. Conține 20 din cei 22 de aminoacizi necesari corpului și 7 din cei 8 aminoacizi esențiali (pe care corpul nostru nu-i poate produce).

Cumpara suc de ALOE VERA

[wcepe_products ids=’12243′ button=’Cumpără aici’]

Este una din puținele plante care conține vitamina B12 sau precursorii ei.

Aloe vera are proprietăți imunomodulatoare, antiinflamatoare, laxative, antivirale, antiseptice, detoxifiante, diuretice, anti-hiperglicemice, antitumorale, anticancerigene, regenerante celulare și anti-îmbătrânire.

Academicianul Ovidiu Bojor recomandă aloe vera doar sub formă de produse standardizate și autorizate. Unele produse care nu au fost purificate corespunzător pot cauza hipersensibilitate.

Moduri de utilizare

Informații despre utilizarea plantei aloe vera sub diverse forme.

Precauții și contraindicații

Aloe vera este contraindicată copiilor sub 12 ani și persoanelor cu alergie la plantele din familia Liliaceae: brândușa de toamnă, crinul, laleaua, lăcrămioarele, leurda, prazul, sparanghelul, viorelele, usturoiul și ceapa.

Administrarea orală a preparatelor pe bază de aloe vera nu este indicată pe perioada sarcinii, deoarece acestea pot produce contracții uterine, nici pe perioada alăptării, întrucât pot crea disconfort gastrointestinal la bebeluș.

Aloe vera poate interacționa cu unele creme pe bază de steroizi și cu unele medicamente: digoxină sau digitoxină (medicamente pentru inimă), furosemidă (medicament diuretic), laxative, hipoglicemiante sau insulină.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
2. http://www.livestrong.com/article/245440-what-are-the-benefits-of-eating-aloe-vera/
3. „Plante și Miresme Biblice”, Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru
4. http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_sistematica_vegetalelor_regnul_plantae_spermatophyta_angyospermae_monocotyledoneae_fam_liliaceae.html

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.