Recomand fiecărui om să facă anual o cură cu VÂSC – Maria Treben

Terapeuta de origine austriacă Maria Treben, autoarea uneia dintre cele mai cunoscute cărți de medicină naturistă – „Sănătate din Farmacia Domnului” recomandă vâscul în foarte multe afecțiuni populare astăzi.

Încă din antichitate, vâscul este considerat o plantă miraculoasă. Preoții celți o foloseau ca leac universal, capabil să tămăduiască orice boală. Botanistul Sebastian Kneipp recunoaște forța vindecătoare a vâscului și recomanda ceaiul de vâsc contra spasmelor cronice și a aceselor de isterie.

Vâsc

Vâsc

Maria Treben menționază cura cu vâsc în cartea „Plante Medicinale din Grădina Domnului” la capitolul cancer. Iată ce spune în acest sens:

„Eu recomand fiecărui om să facă anual câte o cură de 6 săptămâni cu ceai de vâsc. Timp de 3 săptămâni să se bea zilnic 3 cești de ceai de vâsc, apoi timp de 2 săptămâni câte 2 cești pe zi, iar în ultima săptămână câte 1 ceașcă pe zi.”

Boabele de vâsc sunt otrăvitoare

Atenție, nu se folosesc bobițele albe ale vâscului, ci doar frunzele și tulpinițele. Boabele, dacă sunt administrate intern, pot fi otrăvitoare. Frunzele și tulpinile de vâsc se pot recolta de două ori pe an: între martie și aprilie și între octombrie și mijlocul lunii decembrie.

Cel mai eficient este vâscul care crește pe plopi și pe stejari, pe pomi fructiferi (măr, păr) și pe confiere (brad, pin).

Cum se prepară ceaiul de vâsc

Ceaiul de vâsc se prepară doar prin extracție la rece. Se pune 1 linguriță cu vârf de plante mărunțite la macerat într-o cană cu apă rece. Se lasă 12 ore, aooi se încălzește și se strecoară.

Ceaiul de vâsc se bea cu înghițituri mici. Întrucât se beau cantități mari de ceai, este bine ca acesta să se păstreze cald într-un termos (încălzit cu apă fierbinte înainte).

Indicații terapeutice

Maria Treben spune citează eficiența ceaiului de vâsc în următoarele probleme de sănătate:

– cancer
– hemoragii nazale, pulmonare, intestinale
– tulburări grave ale circulației sangvine
– boli cardiace
– hipertensiune și hipotensiune arterială (are efect reglator)
– arterioscleroză
– congestie cerebrală
– diabet
– apoplexie
– vâjâit în urechi
– amețeală, vertij
– tulburări de vedere
– insuficiență respiratorie
– lipsa chefului de muncă
– vlăguire, istovire
– tulburări hormonale
– dereglări menstruale (menoragii)
– menopauză
– palpitații, anxietate, agitație
– infertilitate la femei

Surse articol:
1. „Plante Medicinale din Grădina Domnului – Sfaturi Bune din Biblia Mea de Leacuri Pentru Păstrarea Sănătății și Bunăstării”, Maria Treben
2. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. GRIJA MARE =DOAR VISC DE LA POMII COMESTIBILI !!!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.