Menopauza Prematură şi Sarcina: Cauze, Simptome, Tratament Naturist Infertilitate

Menopauza nu face nici o excepţie în rândul femeilor care au păşit în era maturităţii biologice. Când însă menopauza survine mai devreme de 40-50 de ani, vorbim deja despre menopauză prematură sau menopauza precoce, un proces nu tocmai firesc. La instalarea prematură a menopauzei apar tulburări hormonale, care afectează sănătatea femeii în special la nivel psihic şi genital.

Menopauza Prematură şi Sarcina: Cauze, Simptome, Tratament Naturist Infertilitate Apar mai ales probleme la nivelul concepţiei, şi de multe ori, menopauza prematură poate cauza infertilitate.

Care sunt simptomele menopauzei premature?

Diagnosticul de menopauză precoce se stabileşte cu mai multă precizie după constatarea absenţei menstruaţiei timp de 12 luni consecutiv.

– Menstruaţii neregulate
– Bufeuri şi insomnii
– Schimbări de dispoziţie (nervozitate)
– Uscarea pielii, ochilor, gurii
– Uscăciune vaginală
– Libidou scăzut

De ce apare menopauza prematură?

Cauzele menopauzei premature este o mare necunoscută pentru medicii noştri. Şi totuşi, există câţiva factori care pot determina apariţia menopauzei înainte de vreme:

– Moştenirea din familie
– Boli autoimune
– Infecţii virale
– Extirparea chirugicală a uterului sau trompelor uterine

Tratamente naturiste pentru infertilitate la femei

Plantele sunt de mare ajutor când vine vorba despre creşterea fertilităţii. Este însă nevoie de multă răbdare, de o administrare prudentă sub atenta supraveghere a medicului, timp de mai multe luni pentru obţinerea efectelor dorite. Iată cele mai bune tratamente naturiste pentru fertilitate:

1. Trifoiul Roşu 

Creşte în poieniţe şi are flori de culoare roziatice. Atât florile, cât şi frunzele conţin estrogeni naturali şi alte substanţe active cu rol în întărirea sistemului imunitar, curăţarea sângelui, diminuarea menstruaţiilor şi dezvoltarea embrionului. Se poate administra pentru pregătirea organismului în vederea ducerii unei sarcini la capăt.

2. Rădăcina de angelica

Creşte în munţii din Japonia, China şi Koreea, dar se găseşte şi în România, sub formă de suplimente nutriţionale. Rădăcina de angelică tratează cu succes tulburările provocate de menstruaţie şi menopauză. Vindecă inflamaţiile pelvine, combate osteoporoza şi întăreşte imunitatea. Pentru creşterea fertilităţii, se va lua sub îndrumarea medicului homeopat.

4. Rădăcina de lemn dulce 

Lemnul dulce conţine estrogen şi ajută la reglarea hormonală. Mai mult, reduce simptomele menopauzei, inflamaţiile şi afecţiunile ficatului. Atenţie însă! Supradozajul de lemn-dulce poate da dureri de cap sau hipertensiune.

3. Brânca ursului 

Creşte în poiene şi păduri, şi este recomandată ca leac pentru infertilitate la femei şi impotenţă la bărbaţi. În cazul femeilor, brânca ursului tratează simptomele menopauzei premature, amenoreea şi dereglări ale ciclului menstrual. Despre tratamentele cu brânca-ursului se spune că stimulează ovulaţia.

5. Mlădiţe de zmeur 

Zmeura abundă în antioxidanţi! Frunzele şi mlădiţele de zmeur sunt folosite pentru sănătatea uterului, reglarea hormonală din perioada menopauzei şi în tratarea fibromului uterin şi a chisturilor ovariene.

6. Propolis

Propolisul are capacitatea de a trata endometrioza, o cauză foarte populară a infertilităţii la femei. Se pot lua câte 500 mg de propolis, de 2 ori pe zi, pentru sporirea şanselor de concepţie, dar numai la sfatul medicului naturist.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.