Pulberea de FRUNZE de NUC reglează GLICEMIA și COLESTEROLUL în 30 de zile (rețetă + mod de administrare)

Frunzele de nuc au o valoare curativă remarcabilă, în mod special în ceea ce privește normalizarea colesterolului și a glicemiei.

Sunt folosite din vechime în medicina tradițională, și recent confirmate științific.

Frunze de Nuc - Colesterol, Glicemie Mare

Frunze de Nuc – Colesterol, Glicemie Mare

Frunza de nuc scade glicemia

Un studiu realizat la Universitatea Shiraz din Iran a investigat efectele frunzelor de nuc, a frunzelor de coriandru și a semințelor de rodie asupra glucozei sangvine la șobolani diabetici.

Rezultatele au arătat că doar frunzele de nuc au redus în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Și cercetătorii austrieci susțin utilizările frunzelor de nuc în medicina austriacă populară pentru tratarea simptomelor diabetului.

Frunzele uscate de nuc sunt preparate sub formă de decoct sau lichior, și sunt consumate zilnic.

Efectele hipoglicemiante ale frunzelor de nuc au fost confirmate și într-un studiu uman, realizat de oamenii de știință iranieni.

Pulbere de frunze de nuc – rețetă pentru diabet și colesterol

Un mod eficient de administrare a frunzelor de nuc pentru reglarea nivelurilor de zahăr și a grăsimilor din sânge – colesterol și trigliceride este pulberea.

Pentru a obține această pulbere cu efecte terapeutice, trebuie să folosiți frunze de nuc recoltate spre sfârșitul verii, undeva pe la jumătate lunii august.

Frunzele de nuc se recoltează începând cu luna mai și până în august. Cele tinere au cel mai mare conținut de principii active.

Se culeg 50 de frunze de nuc, care se spală bine sub jetul de apă rece, și se lasă la uscat 20 de zile, în strat subțire, după această schemă: 1 zi la umbră, apoi 1 zi la soare.

După ce s-au uscat bine, se fărâmițează, apoi se macină prin râșnița electrică de cafea. Trebuie să obțineți o pulbere cât mai fină. Aceasta se păstrează într-un borcan de sticlă închis ermetic, într-un loc întunecos și răcoros.

După 10 zile, această pulbere își pierde proprietățile terapeutice, din cauza uleiurilor volatile care se evaporă.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de pulbere de frunze de nuc, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează 30 de zile, și se poate repeta, la nevoie, după 3 luni de pauză.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20161893
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24548753
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3913956/
4. „Leacuri Mănăstirești –Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței, 2014

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. ce nu am face, numai sa scapam de glicemie si colesterol!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.