DERMATITA atopică (eczeme) – cele mai bune remedii naturiste

Alimentația are un rol decisiv în tratarea dermatitei atopice. Pe internet circulă povestea unei femei care a reușit să-și vindece fiica de eczeme severe cu ajutorul unei diete vegetariene crude.

La numai un an, corpul fetei era acoperit de erupții. Medicul pediatru i-a recomandat o cremă cu steroizi, care nu a întârziat să producă efecte secundare: slăbirea imunității și răceli frecvente.

Dermatita atopica –  remedii naturiste

Dermatita atopica – remedii naturiste

Dieta raw-vegană, bazată pe crudități 

Când fata a împlinit 4 ani, mama ei a încetat să-i mai dea lapte, gluten și zahăr rafinat. Eczemele au dispărut, însă la vârsta de 7 ani, au reapărut.

Fata se îmbolnăvise de candidă și paraziți. Mama fetei a mers mai departe, și a eliminat din dietă inclusiv ouăle și carnea.

Simptomele nu au dispărut însă. În disperare de cauză, femeia s-a gândit să apeleze din nou la medicamente, însă în ultima clipă a descoperit o dietă vegetală, bazată pe crudități, eficientă în tratarea candidei.

După 10 zile de dietă doar cu banane, fata se simțea deja mai bine.

A continuat apoi cu fructe, verdețuri și grăsimi vegetale sănătoase, luate din semințe, nuci și avocado. În următoarele 6 luni, pielea fetei s-a curățat aproape în totalitate, rămânând doar câteva pete mici.

Efectele benefice ale dietei vegetariene au fost confirmate și de unele studii.

Cercetătorii de la Școala de Medicină de la Universitatea Osaka au descoperit că dieta vegetariană ameliorează simptomele de inflamație a pielii la pacienții cu dermatită atopică severă.

Remedii naturiste pentru eczeme – Maria Treben

Comprese cu mușețel și lapte. Se pune 1 lingură de plantă la infuzat într-o cană cu lapte clocotită, apoi se strecoară. Se înmoaie o bucată de pânză curată în infuzia răcorită, și se aplică pe zonele afectate.

Spălături cu mușețel. Se pune o mână de mușețel la infuzat într-un litru de apă fierbinte. Se strecoară și după ce s-a răcorit, se spală părțile de piele afectate..

Mic bitter suedez. Acest produs se găsește la magazinele naturiste și în unele farmacii. Se umezește o bucată de vată în mic bitter suedez și se tamponează de mai multe ori pe zi pielea cu eczeme.

Spălături cu nuc. Acest remediu este util inclusiv pentru vindecarea eczemelor purulente. Se pun 2 lingurițe de frunze de nuc la macerat în 250 ml de apă rece și se lasă 12 ore. Extractul se încălzește, apoi se strecoară și se toarnă în apa de baie pentru regiunile afectate de eczemă.

Cura cu păpădie. Primăvara, când păpădia este înflorită, se vor consuma câte 10 tulpini de păpădie crude pe zi. Tulpinile înflorite se rup, se spală, se înlătură partea florală și se mestecă tulpina.

Ceai de pătlagină. Se beau câte 2 căni de ceai de pătlagină pe zi, cu înghițituri mici. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de pătlagină (îngustă sau lată) și 1 cană cu apă clocotită.

Surse articol:
http://eatlocalgrown.com/article/13686-mother-cured-her-daughters-eczema.html?c=aan
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11840688
Plante Medicinale din Grădina Domnului, Maria Treben

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]