DAFINUL scade glicemia, colesterolul și trigliceridele (studiu)

La fel ca și scorțișoara, dafinul este un condiment cu efecte benefice în diabet. Pe lângă faptul că ajută la reglarea glucozei la persoanele cu diabet, frunzele de dafin pot îmbunătăți semnificativ funcția insulinei și reduce colesterolul total și trigliceridele.

Dafinul (Laurus nobilis) este mai mult decât o plantă aromată pe care o folosim pentru a da mai multă savoare sosurilor și diferitelor mâncăruri gătite. Cercetătorii pakistanezi și americani au descoperit că frunzele de dafin joacă un rol important în prevenirea și/sau ameliorarea diabetului de tip 2.

Dafinul Scade Glicemia, Colesterolul

Dafinul Scade Glicemia, Colesterolul

Studiu

40 de persoane cu diabet de tip 2 au fost împărțite în 4 grupuri. Primul grup a primit capsule cu 1 gram de frunze de dafin, al doilea grup a primit capsule cu 2 g de frunze de dafin, al treilea grup a primit capsule cu 3 g de frunze de dafin, iar al patrulea grup a primit un placebo.

Tratamentul a durat 30 de zile, după care a urmat o perioadă de 10 zile de curățare.

Rezultatele au fost foarte bune:

– toate cele trei doze de frunze de dafin au redus semnificativ glucoza serică, de la 21% la 26% după o lună de zile
– nivelul colesterolului total a scăzut cu 20%-40%
– colesterolul rău (LDL) a scăzut cu 32-40%
– colesterolul bun (HDL) a crescut cu 20-29% la grupurile 2 și 1
– trigliceridele au scăzut cu 34% și 25% la grupurile 1 și 2

La grupul care a primit placebo nu au existat modificări notabile la nivelul acestor parametri.

Acest studiu demonstrează că frunzele de dafin pot reduce factorii de risc pentru diabet și boli cardiovasculare, și că pot reprezenta un adaos benefic la dieta persoanelor cu diabet de tip 2.

Autorii acestui studiu au observat că nivelurile glucozei serice și a lipidelor s-au menținut și după ce participanții au încetat să consume frunze de dafin în perioada de pauză de 10 zile. Acest lucru sugerează că frunzele de dafin nu trebuie consumate zilnic, întrucât efectul lor rămâne constant o anumită perioadă de timp.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/

Cautari:
    Colesterol trigliciride se pot trata cu dafin scortisoara | tincturi ce regleaza colesterolul si glicemia | Trigliciride şi colesterol este acelaşi lucru |

Citeşte mai multe despre:

loading...

20 comentarii

  1. Pai nu se specifica cum trebuie consumat in ceai , in mancare sau pur si simplu mestecat si inghitit? Spuneti oamenilor cum rebuie consumat daca tot publicati un articol !

  2. atentie ….- dafinul e bun in orice fiert la sfarsitul produselor unde-l consumati doar 5 min. doar o jumatate dintr-o frunza ..-dupa care scos si aruncat ..dafinul in cantitate mare provoaca greturi si chiar vomitare
    ..scuzati ..cu respect

    • Da doamna Maria Coltan , este indicat a se consuma ceai de dafin cu frunze multe atunci cand cineva este intoxicat sau otravit tocmai din cauza ca da stare de voma .

    • Si totusi, cum se foloseste dafinul pentru a scapa de diabet si colosterol ??

    • Florin Nedeianu Puneți-l pur și simplu în mâncare. Sau preparați ceai, dintr-o linguriță de frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă clocotită, sau 4 frunze la 1 litru de apă, fierte timp de 20 de minute. Cereți sfatul unui medic specialist, nu am găsit alte informații sigure privind utilizarea dafinului.

    • interesant … -in rest mi-e imi place dafinul multumesc

    • LaTaifas.ro o lingurita de frunze uscate la o cana de apa clocotita? Prea mult! La un litru de apa 4 frunze? 2 frunze micute la un litru iar la cana o jumate de frunza si tinuta 5 in altfel e toxic.

    • Florica Nistor Fraților, doar am prezentat rezultatele unor studii. Nu ni se dau alte detalii despre modul de administrare deoarece nu a fost stabilită încă o doză terapeutică sigură pentru a folosi dafinul pentru tratarea diabetului. Continuați să folosiți dafin la mâncare ca și până acuma, știind că are aceste beneficii. Sau cereți sfatul unui medic naturist care cunoaște foarte bine modul de acțiune al plantelor.

  3. DA CORECT SĂ CEREM ȘI DETALII SPUNETI CUM SE CONSUMA DACĂ SE FACE O INFUZIE DACĂ SE MACEREAZA LA RECE DACĂ SE FIERBE ȘI REACTIILE ADVERSE POSIBILE

  4. Mai oameni de,, La Taifas.ro” daca in 24 de ore de la aceasta postare cu dafinul nu dati si cum poate fi folosit dafinul penru sanatatea omului , ceaiuri , alifii sau uleiuri nu stiu daca meritati sa va mai urmarim , eu unul maine daca nu apare nimic ne despartim . Sincer sa va spun , aveam mari asteptari de la voi dar dezamagirea este mare.

  5. MULTUMESC PT. SFAT, CA AM PROBLEMA CU GLICEMIA SI COLESTEROL.

    • Doamna,,,,,,,,Faceti timp de 3 saptamani un decoct din 1l apa,2 linguri de FENOUGREC(scuze,nu stiu cum se spune in romaneste),1 lingura de CURCUMA,1 lingura de CHIMEN NEGRU (Nigella Sativa),,,2 cm radacina de ghimbir,,,(sau o lingurita pudra),1 baton de Scortisoara,,,,,,,,Fierbeti 10 min la foc mic si impartiti ceaiul in 3 pahare,pe care le beti de 3 ori pe zi,,,,,,,Pe langa asta,luati 3 pastile/zi de armurariu,,,,,,,Sa aveti noroc,!!!!!!,,,,,(eu iau asta de 8 ani si ma simt perfect,,,,doar asa am reusit sa supravietuiesc dupa 2 infarcte,colesterol 295,Triglyceride 360 si glicemia de 480,,,,,,,(Acum sant aproape normalesi am redus 75% din pumnul de medicamente pe care trebuia sa-l iau zilnic)

  6. mestecam dafinul ca pe guma de mestecat? vorbiti de capsule cu pulbere de dafin in anumite concentratii…da unde-i aspectul practic pt oameni daca tot bagati titlu mare ca dafinu-i bun? hai sa scriem articole, tovarasi, ca prostul intelege ce vrea….

  7. D/na Eli Elisa ,Fenugreek in romaneste Molutru comun sau schinduf ,este un condiment care se foloseste cu precadere in bucataria indiana ,este un tonic ,scade colesterolul si lipidele din sange ,regleaza metabolismul .

  8. De ce nu precizați si dozele de ceai cît si cum se fac

  9. Poate fi si daunator in cantitate mare !! Trebuie doza si durata.

  10. Si cum se prepara ? Sub forma de ceai .

  11. Eu pun si la ceai ,nu , numai la mâncăruri.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *