Pentru cei care nu pot scăpa de RINITA ALERGICĂ – un tratament naturist care dă roade

Cazurile de rinită alergică au crescut semnificativ în ultimii ani. Această afecțiune pare să fie de netratat, mai ales pentru cei la care rinita a evoluat pe parcursul mai multor ani și a devenit cronică.

Tinctură de Trei-Frați-Pătați Rinită Alergică

Tinctură de Trei-Frați-Pătați Rinită Alergică

Rinita alergică – simptome și cauze

Rinita alergică seamănă foarte mult cu o răceală care nu mai trece, întrucât persoana în cauză are simptome la nivelul nasului, gâtului, gurii, urechilor și ochilor: congestie nazală (nas înfundat), crize puternice de strănut (strănuturi în lanț, mai ales la trezire), rinoree (curgerea apoasă a nasului) sau secreții postnazale (scurgeri apoase sau vâscoase în spatele nasului sau în gât, care pot declanșa mâncărimi sau tuse cronică).

Mâncărimile pot să apară și la nivelul ochilor, urechilor, nasului sau gâtului. Lăcrimarea excesivă a ochilor este un alt simptom specific pentru numeroase persoane care suferă de rinită alergică.

Simptomele de rinită alergică pot fi provocate de diverși factori sau substanțe alergene: praf, puf, pene, mucegai, umezeală sau aerul uscat din casă, polen, anumite plante, frig sau vânt, detergenți, parfumuri etc. Unele persoane suferă de rinită alergică perenă, adică pe tot parcursul anului. Acestea par răcite tot timpul.

Cu toate acestea, rinita alergică nu trebuie confundată cu o răceală. Este o inflamație a mucoasei nazale care poate duce la sinuzită, astm sau infecții ale urechii. Sprayurile nazale și medicamentele anti-alergice nu-și fac întotdeauna efectul, sau vin la pachet cu numeroase efecte secundare nedorite.

Trei-frați-pătați, cea mai bună plantă pentru rinita alergică

Trei-Frați-Pătați (Viola Tricolor)

Trei-Frați-Pătați (Viola Tricolor)

Una din cele mai bune plante antialergice este trei-frați-pătați. Și-a dovedit eficiența în rinită alergică, astm bronșic, urticarie, alergii digestive, tuse expectorantă și alte afecțiuni respiratorii precum bronșită, faringită, traheită, și afecțiuni ale pielii, precum acnee, eczeme, herpes, psoriazis sau dermatoze. Planta are de asemenea efecte depurative puternice.

În sezonul rece, planta se poate procura de la magazinele naturiste. O putem folosi sub formă de ceai sau tinctură. Pentru efecte mai rapide, mai bună este tinctura de trei-frați-pătați.

Se poate lua câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi. Picăturile se pun într-un pahar cu 100 ml de apă sau ceai, se amestecă, apoi se bea. Tinctura de trei-frați-pătați se poate lua cu un ceai mixt, benefic pentru rinită alergică, preparat din mușețel, cimbrișor, urzică și gălbenele. Plantele se amestecă în cantități aproximativ egale.

Tratament Naturist Rinită Alergică

Tratament Naturist Rinită Alergică

Simptomele de rinită alergică se vor reduce semnificativ după terminarea primei sticluțe. Se poate face o cură de 1-2 săptămâni, iar dacă mai este nevoie, cura se poate relua după o pauză de 1 săptămână.

Atenție, tincturile alcoolice nu se administrează niciodată ca atare, nediluate. De regulă, 1 linguriță de tinctură se ia cu ½ pahar de apă (100 ml).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. […] Rinită alergică – un tratament naturist care dă roade Ceaiul de mușețel – remediu natural pentru rinită alergică Un remediu naturist eficient pentru rinită și alte boli alergice, confirmat de studiile științifice Tinctura de pătlagină – leac valoros pentru alergiile sezoniere […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.