Cum se extrage GELUL de ALOE VERA dintr-o frunză și cum se folosește (video)

Gelul regăsit în plantele de aloe vera este un adevărat balsam pentru piele. Este îndeosebi renumit pentru capacitatea de a calma iritațiile și arsurile pielii, de a grăbi procesul de vindecare a epidermei și de a reda tinerețea și fermitatea pielii.

Gel de Aloe Vera - Rețetă

Gel de Aloe Vera – Rețetă

Cum se extrage gelul de aloe vera din frunze

Planta de aloe vera trebuie să fie matură (cel puțin 3 ani) și să aibă frunzele groase (bogate în gel).

– Spălați-vă bine pe mâini. Folosiți recipiente curate, pentru a nu contamina gelul cu impurități.

– Tăiați 1-2 frunze de aloe vera (preferabil din exteriorul plantei, unde frunzele sunt de regulă mai mature și mai bogate în gel).

– Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia frunzele cât mai aproape de bază. Nu tăiați mai multe frunze odată, deoarece gelul este ușor perisabil.

Aloe Vera

Aloe Vera

– Dacă frunzele sunt foarte mari și lungi, tăiați-le în jumătate. Tăiați de asemenea coada subțire a frunzei (care conține sevă galbenă) și porțiunea spinoasă din părțile laterale.

– Tăiați apoi bucata de aloe pe lungime în 3-4 fâșii, pentru a extrage mai ușor gelul.

– Între gelul din interior și coaja frunzei există un strat de sevă galbenă, numită aloină. Aceasta are un miros neplăcut, are un efect laxativ puternic și poate fi iritantă pentru piele. Pentru a-l îndepărta, puneți frunzele de aloe în picioare într-un pahar înalt și lăsați-le să stea câteva minute, până se scurge tot lichidul galben din ele.

– Puneți apoi bucățile de frunză pe masă și decupați pielea verde de dedesubt și apoi de deasupra, păstrând doar gelul pur din interior. O altă variantă este să decupați doar partea verde de dedesubt a frunzei și apoi să scoateți gelul cu o lingură.

– Îndepărtați orice porțiune verde rămasă în gel. Tăiați fâșia de gel în bucăți mai mici și spălați-le bine.

Conservarea gelului de aloe vera

Pentru ca gelul să reziste mai mult timp (1-2 luni), adăugați un conservant natural, precum vitamina C sau/și vitamina E. Fără conservant, gelul va rezista doar 1-2 săptămâni.

La fiecare 60 g de gel de aloe vera, folosiți 500 mg de vitamina C pudră și eventual ¼ linguriță de ulei de vitamina E. Puneți gelul, vitamina C și vitamina E în blender pentru a le amesteca bine. După ce s-a omogenizat, transferați gelul într-un borcan de sticlă sterilizat și păstrați-l la frigider.

Moduri de utilizare

Aplicați gelul pe pielea afectată de arsuri (cauzate de soare sau de foc), tăieturi minore, zgârâieturi, înțepături de insecte, iritații sau mâncărimi. Nu folosiți gelul de aloe vera pe tăieturi adânci sau pe pielea bășicată.

Gelul de aloe vera este bun și pentru un scalp uscat, predispus la mătreață. Spălați-vă pe cap cu puțin gel de aloe. Va oferi părului nelucios o strălucire naturală.

Dacă aveți un coș sau suferiți de acnee, aplicați puțin gel de aloe vera pe zona afectată.

Gelul de aloe strânge pielea și o face mai fermă, reducând semnificativ aspectul ridurilor și a liniilor fine.

Gelul de aloe vera poate fi folosit și pentru îndepărtarea machiajului de pe față.

Pentru a obține o loțiune hidratantă și vindecătoare pentru piele, amestecați 2 părți de gel de aloe vera cu 1 parte de ulei de cocos topit.

Video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.