Scapă de TUSE și DURERI în GÂT într-o zi, cu acest remediu simplu

Deși sunt considerate simptome ușoare, durerile în gât și tusea pot fi foarte iritante, cauzând usturime și dificultate la înghițirea alimentelor.

Ceai de Ghimbir Pentru Tuse

Ceai de Ghimbir Pentru Tuse

Remediu pentru tuse și dureri în gât – rețetă

Pentru a vă vindeca mai repede de tuse și dureri în gât, vă propunem un ceai aromat, foarte plăcut la gust, care crește de asemenea nivelul de energie. Este considerat cel mai rapid remediu pentru tuse și dureri în gât.

Ingrediente

• 1 linguriță de ghimbir ras
• sucul de la 1 lămâie
• 1 lingură de miere
• 250 ml de apă fiartă

Preparare

Puneți ghimbirul proaspăt ras într-o cană, și turnați peste el apa fierbinte. După ce s-a răcorit, adăugați sucul de lămâie și mierea de albine. Cel mai bine este să beți acest ceai seara, înainte de culcare, și dimineața, pe stomacul gol.

Pentru tusea seacă, tăiați o bucățică de rădăcină de ghimbir, presărați puțină sare pe ea și mestecați-o câteva minute. Este unul din cele mai ușoare și rapide remedii pentru ameliorarea tusei uscate.

Efecte

Ghimbirul a început să fie folosit în ultima vreme nu doar ca aromatizant pentru mâncăruri și dulciuri, ci și ca un leac eficient pentru diferite probleme de sănătate: greață, stomac deranjat, dureri, răceală sau tuse.

Deși este un condiment iute, ghimbirul poate calma durerile în gât provocate de gripă sau răceală. Datorită efectelor anti-inflamatoare, ghimbirul poate reduce inflamația asociată cu unele afecțiuni respiratorii, precum este bronșita.

Alți medici susțin că ghimbirul ajută la ameliorarea simptomelor tusei prin faptul că stimulează producția de salivă și secreția de mucus.

Ghimbirul produce de asemenea un efect încălzitor puternic asupra corpului, stimulează circulația, reduce stresul și ajută la eliminarea toxinelor și a bacteriilor. Ceaiul de ghimbir este unul din cele mai plăcute remedii de care ne putem bucura în timpul iernii, ideal pentru zilele în care suntem răciți sau gripați.

Contraindicații

Ghimbirul conține fenoli – compuși din plante care pot interacționa cu unele medicamente. Persoanele care iau aspirină sau warfarină trebuie să evite consumul de ghimbir, deoarece acesta ere efecte de subțiere a sângelui.

Prea mult suc de lămâie sau ghimbir pot cauza probleme gastrointestinale sau iritații ale cavității bucale.

Părinții nu trebuie să le dea copiilor sub 2 ani miere sau ghimbir. Pentru copiii de peste 2 ani, doza de ghimbir trebuie redusă la o treime din doza pentru adulți.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Flavia Alexandra Crainic

  2. VERIFICAT, este EFICIENT !

  3. CONSUMAT CRUD,IN CEAI SAU CAFEA.ESTE FOARTE BUN.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.