Tromboză venoasă – tratament naturist

Tromboza venoasă – cunoscută și sub numele de tromboflebită sau flebită, este o afecțiune în care un tromb (cheag de sânge) se formează în interiorul venelor profunde, de regulă în cele de la picioare.

Tromboză Venoasă Tratament Naturist

Tromboză Venoasă Tratament Naturist

Tromboză venoasă:  simptome

Durerea de picioare este unul din cele mai frecvente semne ale trombozei venoase profunde. Conform statisticilor, aproape 50% din persoanele cu tromboză venoasă nu acuză nici un simptom.

– Durere la nivelul gambei (crampe)
– Umflarea și încălzirea piciorului afectat
– Modificarea culorii pielii (palid, roșu, albastru)

Simptomele embolismului pulmonar

Cea mai periculoasă complicație a trombozei venoase profunde este embolia pulmonară, când un cheag format în interiorul venei se poate rupe, ajungând astfel până la plămân, unde blochează circulația sângelui. Simptomele sunt:

– Senzație de sufocare bruscă
– Durere în piept (în timpul respirației profunde sau în timpul tusei)
– Amețeală, leșin
– Puls crescut
– Transpirație
– Tuse cu sânge

Tromboza venoasă:  cauze

Probabil cea mai comună cauză a dezvoltării trombozei venoase este statul nemișcat pe o perioadă lungă de timp, în șezut, în pat sau în picioare. Lipsa de contractare a mușchilor gambei perturbă buna circulație a sângelui din vene și duce la formarea de cheaguri. Unele persoane moștenesc această boală, sau tulburări de coagulare a sângelui (sunt predispuse la apariția cheagurilor de sânge).

– Un traumatism, o leziune sau o intervenție chirurgicală (anestezia) pot de asemenea crește riscul de formare a cheagurilor de sânge.
– Cancerul și unele tratamente anti-cancer pot crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. Alte boli cu acest risc sunt bolile intestinale (colită ulceroasă) și insuficiența cardiacă.
– La femei, sarcina poate crește presiunea în venele de la nivelul pelvisului și picioarelor.
– Administrarea de anticoncepționale orale și tratamentul de substituție hormonală
– Supraponderalitatea, excesul de greutate
– Fumatul
– Varice
– Infecții ale venelor
– Probleme hepatice sau splenice
– Dereglări endocrinologice (tiroida, ovare, suprarenale)

Tromboză venoasă:  tratamente naturiste

Atât în tromboze, cât și în flebite, se unge locul afectat cu alifie de gălbenele, într-un strat gros cât muchia cuțitului, și se pun comprese cu bitter suedez pe deasupra. Se umezește o bucată de vată suficient de mare pentru a acoperi zona în bitter suedez, și se aplică local. Se leagă cu o fașă și se lasă să acționeze peste noapte. După vindecare, se fac băi de picioare cu urzici, pentru o bună irigare a sângelui.

Pentru combaterea trombozei, se recomandă compresele cu frunze de pătlagină-îngustă sau pătlagină-lată. Frunzele plantei proaspete se spală și se zdrobesc pe un fund de lemn cu un sucitor, până se formează un terci, care se aplică local. Acest tratament este foarte eficient și în caz de ulcer varicos la picior, răni deschise, mușcături de câine turbat, crăpături, tăieturi și orice fel de rană.

Din magazinele naturiste puteți încerca următoarele produse: cremă cu extract de castane, ulei de luminița-nopții (capsule), aspirină organică (capsule), muguri de castan sălbatic, tinctură de talpa-gâștei sau tinctură de leurdă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Compresele cu bitter suedez dau rezultate f. bune. Eu am incercat intr-un moment in care tratamentul medicamentos nu aducea nici o ameliorare. DUpa aplicarea de comprese cu bitter suedez (vreo 20 de zile) piciorul a inceput sa se desumfle.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]