Ghimbir + turmeric = o bombă de sănătate

De peste 5.000 de ani, medicii chinezi au încercat prin felurite metode să folosească plantele și condimentele pentru stimularea sistemului imunitar.

Ghimbirul și turmericul sunt două din cele mai folosite și studiate plante de acest fel.

Ghimbir + turmeric = o bombă de sănătate

Ghimbir + turmeric = o bombă de sănătate

Elixir pentru detoxifiere și imunitate – rețetă

Elixirul recomandat mai jos conține ghimbir, turmeric, lămâie și miere.

Această combinație ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv și din ficat, la întărirea imunității, la prevenirea răcelilor, la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea absorbției nutrienților.

Ingrediente

• 1/2 cană de miere
• 2-4 lingurițe de ghimbir ras
• 2 lingurițe de pulbere de turmeric
• 1 lămâie (coajă rasă și suc)
• puțin piper negru (opțional)

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un bol, și păstrați preparatul obținut într-un borcan de sticlă cu capac.  

Fierbeți o cană cu apă, și după ce s-a răcorit, adăugați 2 lingurițe din amestecul de ghimbir și turmeric de mai sus. Beți ceaiul obținut călduț.

Efecte

Turmericul acționează la fel de bine sau chiar mai bine ca medicamentele antiinflamatoare.

Un studiu din 2004, publicat în Jurnalul de Cancer Oncogene din America, a arătat că substanța din turmeric numită curcuma este la eficientă ca și medicamente precum aspirina, ibupfofen, sulindac, fenilbutazonă, naproxen, indometacin, diclofenac, dexametazona, celecoxib și tamoxifen, în exercitarea unei activități antiinflamatoare.

Totodată, are efecte anti-proliferative împotriva celulelor tumorale.

Turmericul ajută de asemenea la tratarea febrei, problemelor digestive și infecțiilor.

Ghimbirul este o rădăcină miraculoasă, cu o capacitate naturală uimitoare de reducere a durerii cronice, prin scăderea nivelului de hormoni care induc inflamația în corp.

Un studiu din 2005 sugerează că ghimbirul poate ameliora durerile mai eficient decât antiinflamatoarele non-steoroidiene.

În testele de laborator, oamenii de știință au descoperit că extractul de ghimbir poate încetini creșterea celulelor canceroase (în cancerul colorectal și ovarian) și  proteja împotriva bolii Alzheimer.

Ghimbirul are proprietăți antibiotice. Ajută în detoxifiere, digestie, infecții, inflamații, dureri articulare, circulație, greață și vomă, sau rău de mișcare.

Lămâia funcționează ca un purificator pentru ficat, prin efectul stimulator pe care îl are asupra celulei hepatice.

Lămâia ajută la eliminarea toxinelor de genul acidului uric, și la secreția bilei. Din acest motiv, lămâile sunt incluse în aproape toate dietele de detoxifiere.

Lămâia conține de asemenea antioxidanți de tip flavonoide, care neutralizează radicalii liberi asociați cu deteriorarea celulară și îmbătrânirea.

Sursă: www.greenkitchenstories.com/ginger-turmeric-honey-bomb/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

  1. Interesant dar as vrea sa stiu sunt hipertensiva iau tratament daca creste tensiunea si daca pot sa-l folosesc ar fi minunat ca am probleme cu artculatiile multumesc

  2. Lasati o balta ,o sa aveti probleme si cu stomacul !

  3. Eu folosesc tot timpul ceai de Ghimbir cu lamaie si miere de albine, pentru dureri articulare…dar voi incerca si acest tratament, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru eliminarea toxinelor, stiu ca ajuta foarte mult…Am luat tratamente pentru dureri articulare inflamate si mi-au distrus stomacul si ficatul, dar cu tratamente naturiste, mi-am revenit!!! Depinde de rezistenta organismului fiecaruia si de metabolism…

  4. Piperul nu trebuie sa fie opțional pentru ca el favoreaza absorbirea tumernicului

  5. Geampalia Constantin

    100g turmeric,50g piper negru macinat,50 g praf de ghimbir,50 g praf de chimion-se pun intr-un l de apa si se fierb la foc mic pana dau in clocot.Dupa ce s-a racit se pune zeama de la 3 lamai si 500 g de miere..Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa pana devine ca o pasta.Compozitia se pune in borcane cu capac si se pastreaza la frigider.Se consuma o lingura pe zi la orice mancare,smothie,ceai ,suc de fructe si este buna pentru muuuuuulte afectiuni ,dar mai ales pentru cei care cred in puterea vindecatoare a tratamentelor naturiste.Domnul a dat ,Domnul a luat .Fie numele Domnului Binecuvantat.De la mine mai putin de la Dumnezeu e totul,Dumnezeu sa va dea sanatate.

  6. Ghimbirul si turmericul incalzesc corpul ,iar lamiia il racesc nu este recomandata in combinatia de mai sus.Ghimbirul si turmericul se consuma pe timp de iarna iar vara se bea doar lamia cu apa.

  7. Un varf de cutit de piper negru este obligatoriu nu facultatif, curcumina se absoarbe mai bine in prezenta lui!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.