Cum Tratăm Unghiile Încarnate

Unghiile încarnate sunt un fenomen des întâlnit la persoanele care își taie unghiile în mod excesiv, prea scurt, sau le rotunjesc prea tare la margini. Unghiile încarnate pot crea dureri cumplite, iar mobilitatea este sever afectată.

Unghiile Încarnate – Tratamente Naturiste
Unghii Încarnate – Tratamente Naturiste

Unghii Încarnate – Tratamente Naturiste

Unghia încarnată apare mai ales la degetul mare de la picior, și se manifestă prin umflarea și înroșirea zonei din jurul unghiei. Dacă nu se iau măsuri adecvate, unghia se poate infecta, poate să apară și puroi, iar durerea se poate croniciza. Inclusiv după tratament, în unele cazuri unghia afectată va rămâne groasă și tare.

Diabeticii trebuie să fie precauți la tăierea unghiilor, deoarece ei sunt mai predispuși la a dezvolta infecții. În egală măsură, cei cu unghiile groase, curbate sau deformate trebuie să evite creșterea unghiilor în carne.

1. Tăierea corectă a unghiilor

Unghiile încarnate se dezvoltă în special din cauza tăierii unghiilor prea adânc. Așadar, tăierea corectă a unghiilor este esențială pentru prevenirea acestei probleme. Înainte de tăierea unghiilor, puneți picioarele în apă caldă, pentru a se înmuia și a fi mai ușor de tăiat. Dacă observați că o unghie a început să crească anormal, mergeți la un pedichiurist experimentat pentru a tăia unghia și a-i permite să crească corect.

2. Apă fierbinte și sare

Acesta este unul din cele mai eficiente moduri de a trata o unghie încarnată acasă. Adăugați puțină sare amară (Epsom) într-un lighean cu apă fierbinte. Înmuiați unghia afectată în soluția salină și stați așa până când unghia devine moale și ușor de tăiat. Piliți unghia treptat, îndepărtând ușor porțiunea bolnavă.

Apa fierbinte ajută de asemenea la curățarea unghiei de particulele de praf și pământ adunate, care sunt de altfel principala cauză a durerii și inflamației unghiei.

După acest procedeu, este important să introduceți o bucată de vată sub partea tăioasă a unghie, folosind o scobitoare înmuiată în spirt. Acest truc va ajuta la reducerea durerii și la creșterea unghiei în mod normal.

3. Apă oxigenată

Acesta este un alt remediu naturist pentru tratarea unghiilor încarnate. Înmuiați o bucată de vată sau tifon în apă oxigenată și curățați unghia. Apa oxigenată se poate procura de la farmacii. Se mai numește peroxid de hidrogen. Această soluție reduce de asemenea riscul de infecție și inflamația.

4. Lămâie

Tăiați o lămâie în două și frecați unghia afectată cu partea zemoasă. La final, încălcați-vă cu șosete și lăsați sucul de lămâie să acționeze peste noapte. Sau puteți aplica pe unghie o felie de lămâie, înfășurând degetul cu un pansament. Aciditatea lămâiei va trata infecția și umflătura cauzate de creșterea unghiei în carne.

5. Ulei de măsline

Înmuiați o bucățică de vată în ulei de măsline și aplicați sub colțul unghiei. Înfășurați degetul afectat cu un pansament și lăsați să acționeze peste noapte. Colțul unghiei se va tăia în fiecare zi câte puțin, până la îndepărtarea porțiunii afectate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. Fara sa supăr pe nimeni, toate cele trei remedii sunt o aiureala de la cineva care nu a suferit niciodata de asa ceva. Ani de zile m-am chinuit cu aceasta problema la diferite unghii si de curând am avut una si am scăpat dar nu cu asa ceva. Am incercat o multi,e de remedii inclusiv cele prezentate de voi , nici poveste sa se vindece cu asa ceva. Am gasit in sfarsit ceva maxim de eficient . Sa nu uitam ca unghiile încărcate cam 99 % fac puroi. Nu poti scap de o infecția cu ulei si lamai.

  2. INMUIATI PICIOARELE IN APA CALDA IN CARE ATI PUS UN PUMN DE BICARBONAT SI TINETI MACAR 20 MINUTE ,DUPA CARE TAIATI UNGHIILE .ASTFEL NU VETI FACE INFECTII SI UNGHIILE DEVIN MOI SI USOR DE TAIAT .SUCCES !

  3. E posibil sa spune-ti si cum ati rezolvat dumneavoastra?

  4. Claudia Justinia, spune si remediul pe care l-ai descoperit,cu siguranta vei ajuta multe persoane cu aceasta problema.

  5. Nici cu operație nu am scăpat, a recidivat, dar am scăpat cu ceva foarte eficient si natural. Am facut puroi la o unghie si am incercat tot, DAR TOT ce am gasit pe net in materie de remedii. Nu a functionat nimic caci Puroiul ODATA pătruns adanc sub unghie, trebuie scos cumva si curățat TOT, CACI EL NECURATAT COLECTEAZĂ MEREU. Așadar, Se stie ca usturoiul este cel mai bun ANTIBIOTIC, deci dat pe razatoarea mica unul, doi căței de usturoi( depinde cat sunt de mari), poate fi si pisat important e sa iasă sucul din el, sa fie umed. Puneți o bucata de Tifon intr-o singura foaie ( adica sa nu fie dublu), apoi puneți usturoiul( usturoiul fiind cam tare lezează pielea), așadar pt protecția pielii tifon, si puneți peste usturoi alta bucățică de tifon si apoi BANDA ADEZIVĂ ( de la farmacie este un fel de pansament), bine peste tot ca sa nu se usuce( banda adezivă este din plastic asa ca închideti cat mai bine cu ea degetul. O sa fiti Surprinși cat puroi poate scoate de sub unghie si oricât de adânc este Puroiul, usturoiul scoate absolut tot. Veți sti ca nu mai este puroi, daca apăsați degetul in vârf sau de jur împrejur so nu mai doare asa ascutit. Asta inseamna ca Puroiul s-a curățat. Oricum dupa doua trei seri ( cam atat se folosește usturoiul), o sa va dati seama ca locul se curată si piele redevine rosiatica normala la culoare. Il puneți seara si stati toata noaptea cu el, dimineata dat jos si spălat cu apa si săpun sa fie curat, lasat degetul ziua descoperit fara nimic, sa aiba timp sa se refacă putin. Apoi cam dupa trei seri de usturoi, cand vedeți ca nu mai iese puroi cand strângeţi de deget, unghia e curată nu se mai vede galbena etc, începeți cu o COMPRESA MICA DE TIFON PE CARE O UDAȚI DIN BELSUG DAR PICURATI SI PE DEGET, TINCURA DE CIMBRU. Este minunata, vindeca si calmează durerea miraculos. Proprietăților Cimbrului sunt absolut incredibile. O saptamana in fiecare seara o bucata de pansament îndoit in 3,4 părți, umezita din belsug cu tinctura de cimbru ( de la Plafar), de a doua zi o sa vedeți rezultate. O sa ingalbeneasca unghia dar asta e cea mai mica problema ca se curată. Credeți a ca asa cu acest „ritual” am scăpat dupa doua luni de suferinta incredibila. Daca aveti întrebări va răspund. E cea mai buna Combinație din zecile pe care le-am incercat fara rezultate. Sanatate!

  6. multumesc mult claudia justinia ptr sfaturi chiar incepand de azi o sa pun in aplicare sfaturile dvs. am o fetita de 14 ani si de la 11 ani o tat ducem la chirurgie nu mai spun de chinurile prin care trece neputant fii anesteziata suferiind si de alta problema de sanatate.sanatate va doresc si mii de multumiri!!

  7. Cu drag. Lăsați unghia sa crească si dn cand in cand mai ridicati de colț cate putin cu o forfecuta nu prea ascuțita sau u o scobitoarea fara vârf, asa încât Colțul sa nu mai crească in carne. Purtați Încălțămintea cat mai lejera sandale papuci, ca e vara si piciorul are nevoie de aerisire.

  8. Mioara Lupan

    si eu si cumnata mea am avut o asemenea problema la amandoua degete mari de la picioare . Am folosit si eu o multime de creme cu antibiotic , sfaturi de pe la altii operata de 2 ori dar in zadar ca nu-mi trecea cu absolut nimic .. am avut un chin ca nu ma puteam ìncalta cu pantofi ,sandale si cizme .. mergeam doar cu adidasi ca erau mai lati un pic .. dar asta a fost pana cand am fost la MARE . apa de mare si nisipul a facut minuni in cateva ture da mare, pot sa va spun ca nu mai am absolut nimic ( prima data cand am fost stand la plaja am simtit ceva la degete si am pos mana dar nu va puteti imagina cat puroi a putut iesi ) …. cine are posibilitatea de a merge la mare o sa se vindece cu siguranta va doresc multa sanatate ..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.