Vin de Hrean – Rețetă Pentru Boli de Plămâni (Inclusiv TBC, Cancer)

Hreanul (Armoracia rusticana), o legumă cu o aromă persistentă, întocmai ca a usturoiului, este un elixir utilizat din cele mai vechi timpuri pentru diferite boli. Egiptenii îl considerau un tonic puternic pentru sănătate, iar cercetătorii moderni îl recomandă spre consumul zilnic datorită efectului protectiv împotriva cancerului și bolilor cronice.

Rețetă Vin de Hrean Pentru Afecțiuni Pulmonare  
Vin de Hrean – Rețetă Pentru Boli de Plămâni (Inclusiv TBC, Cancer)

Vin de Hrean – Rețetă Pentru Boli de Plămâni (Inclusiv TBC, Cancer)

Hreanul are proprietăți antibiotice, antiinflamatoare și diuretice. Hreanul ras este cunoscut mai ales ca tratament decongestionant pentru afecțiunile respiratorii și pulmonare – sinuzită, gripă și răceli, infecții ale sinusurilor, tuse, bronșită, astm, TBC sau cancer la plămâni, dar și ca remediu eficace pentru reumatism, dureri și inflamații (caz în care se aplică sub formă de cataplasme).

INGREDIENTE

200 g de rădăcină de hrean ras
1 kg de vin roșu natural
200 g de miere de albine

PREPARARE

Hreanul se spală cu o periuță și se rade pe răzătoarea mică. Se pune într-un borcan și se toarnă vinul. Se amestecă bine și se închide ermetic. Hreanul se lasă la macerat 2-3 săptămâni, la loc întunecos.

După acest interval, borcanul se deschide și se adaugă mierea de albine. Se amestecă (sau se agită) bine cu o lingură de lemn, până când se topește mierea.

ADMINISTRARE

Se consumă ca un vin medicinal, în doze mici. Se iau câte 30 ml de vin, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de micul-dejun, masa de prânz și cină.

Bolnavii de TBC sau cancer pulmonar trebuie să urmeze acest tratament cel puțin 6 luni. Vinul de hrean se prepară din timp, înainte de epuizarea ultimei cantități.

Rețetă Vin Tonic de Hrean

INGREDIENTE

15 linguri de hrean ras
1 litru de vin roșu natural

PREPARARE

Se rade hreanul pe răzătoarea mică și se pune la macerat într-o sticlă cu vinul roșu. Se închide ermetic și se lasă 8-9 zile la macerat. La finalul acestei perioade, vinul se strecoară. Se consumă câte 3-4 linguri de vin pe zi, pentru anemie, indigestie, afecțiuni cardiace sau pietre la rinichi (litiază renală).

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

________________________________________________________________________________

Citește mai multe articole despre hrean:

Hrean – Un Medicament Universal: Tratamente şi Boli

Tratamente Naturiste cu Hrean: Aplicaţii Interne şi Externe

Rețetă Hrean cu Miere la Borcan – Răceală și Afecțiuni Respiratorii

Cataplasme cu Hrean – Sinuzită, Rinită, Pneumonie, Paralizie Facială, Reumatism

Reţete Naturiste din Hrean: Tinctură, Făină, Sirop, Vin Tonic

Oțet de Hrean – Preparare Pentru Dureri Reumatice și Acnee

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Cred ,dar mă întreb ; vin din cucută nu se face ,a ieșit dracul în pielea goală ,păi nu ar mai muri lumea de cancer !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.