Sirop de RIDICHE NEAGRĂ pentru aparatul respirator, ficat și bilă (rețetă)

Ridichea neagră este promovată ca un tonic foarte bun pentru imunitate și creșterea rezistenței corpului în fața bolilor, datorită conținutului bogat de antioxidanți. Sucul de ridiche neagră este benefic pentru întreg tractul gastro-intestinal. 

Siropul de Ridiche Neagră – Preparare, Utilizări

Siropul de Ridiche Neagră – Preparare, Utilizări

Efectele sale diuretice stimulează urinarea și eliminarea toxinelor din organism. Ridiche neagră conține de asemenea cantități mari de anumite vitamine și minerale, și din acest motiv este uneori utilizat pentru tratarea deficientele nutriționale.

Sirop de ridiche neagră – rețetă

Consumul de sirop de ridiche neagră este benefic persoanelor predispuse la infecții infectii respiratorii. Popoarele asiatice, dar și românii, au utilizat siropul și sucul de ridiche neagră amestecat cu miere pentru tratarea tusei și bronșitei, datorită proprietăților anti-microbiene și antivirale. Siropul de ridiche neagră protejează corpul de dureri în gât, infecții bacteriene și viruși de răceală și gripă. Un studiu a arătat că sucul de ridiche neagră poate oferi mai multă protecție împotriva bacteriei E. coli decât penicilina.

Ingrediente

3 ridichi negre
400 g de miere de albine

Preparare

Se aleg trei ridichi de mărime mijlocie. Acestea se spală bine (nu se curăță de coajă) și se dau prin răzătoare. Se pun într-un borcan de sticlă sau un alt vas de sticlă sau de porțelan. Se adaugă mierea de albine (polifloră sau de salcâm), amestecând bine până la omogenizare.

Se acoperă vasul și se lasă la macerat 12 sau 24 de ore. După acest interval, siropul de ridiche se strecoară printr-o bucată de tifon dublu și se păstrează în sticluțe de culoare închisă, la frigider, sau la loc rece și întunecos (cămară). Se iau câte 2 linguri de sirop ridiche neagră, de 2-3 ori pe zi, între mese, iar ridichea rămasă se poate tăia și consuma cu miere sau sare.

Un alt mod, mai ușor și practic de a prepara sirop de ridiche neagră este să scobim pur și simplu o ridiche și să introducem în interior miere de albine, precum în poza de mai sus. Se lasă la macerat peste noapte, iar dimineața se consumă cu tot cu ridiche.

[wcepe_products ids=’3550,4455′ button=’Cumpără aici’]

Indicații terapeutice

– Astm
– Bronșită acută și cronică
– Tuse
– Afecțiuni pulmonare
– Litiază biliară
– Afecțiuni biliare

Ridichea neagră poate fi consumată ca un adevărat medicament. Ajută îndeosebi la eliminarea bilei și a pietrelor la rinichi, la îmbunătățirea digestiei și detoxifierea ficatului. Beneficiile detoxifierii se extind până la sistemul circulator, deoarece ridichea neagră ajută de asemenea la purificarea sângelui.

Pentru evacuarea bilei și tratarea bolilor biliare, se recomandă suc de ridichi negre, amestecat cu miere de albine. Se curăță ridichea de coajă și se dă prin răzătoare, sau prin mașina de tocat, apoi se amestecă cu miere. Se iau câte 3-6 linguri pe zi, până la ameliorarea afecțiunii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


12 comentarii

  1. da, asa este, si eu m-am tratat cu siropul asta …da’ n-am gasit retzeta pentru oua …

  2. Pentru tuse ( plina ) este super !

  3. e f. eficient, l-am testat cu ani în urmă pe copila mea 🙂

  4. Verificat de multe ori. E minunat.

  5. Mergi la sigur cu siropul .Tusea dispare in 2-3 zile.

  6. eu cind aveam tuse numai cu ridiche imi trecea

  7. Eficienta leacurilor din batrani !

  8. succes garantat in bronsite,tuse…il folosim la cei mici mai ales….de ani si ani

  9. Leacuri bune si naturale!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.