Ruptură Musculară – Simptome, Tratament Naturist cu Tinctură de Gălbenele

Întinderea bruscă sau suprasolicitarea unui mușchi poate duce la întinderea musculară, sau în cazuri extreme, la o ruptură de mușchi. Maria Treben recomandă tinctura de gălbenele, aplicată pe zona afectată sub formă de comprese.

Ruptură Musculară – Simptome, Tratament Naturist cu Tinctură de Gălbenele (sxc.hu)

Ruptură Musculară – Simptome, Tratament Naturist cu Tinctură de Gălbenele (sxc.hu)

Ruptura de mușchi – Simptome

În cazul unei rupturi musculare, poate fi afectată structura mușchiului, sau se poate secționa chiar un mușchi întreg. Cele mai frecvente sunt: ruptura musculară la gambă și ruptura musculară la coapsă. Simptomele rupturii de mușchi sunt:

– Durere violentă, brutală într-un punct anume, unde a fost lezat mușchiul
– Apariția de noduli sau echimoze

Întindere de mușchi – Simptome

Dacă este vorba doar despre o întindere de mușchi, se rup fibre musculare izolate, și nu există distrugeri anatomice. Semnele unei întinderi musculare sunt:

– Durere doar la mișcare (care dispare în repaus)
– O ușoară jenă funcțională
– Sensibilitate la atingere pe toată suprafața mușchiului și nu doar într-un punct anume

Ruptură musculară – Tratament naturist

De multe ori, repausul ajută cel mai mult la refacerea structurii anatomice a mușchiului. Dacă este lezat tot mușchiul în întregime, vindecarea poate surveni după o perioadă de odihnă de circa 4 săptămâni. În alte situații, mult mai grave, poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a coase mușchiul rupt.

> Tinctură de gălbenele

Cel mai mult ajută în ruptura musculară sau întinderile de mușchi tinctura de gălbenele. Tinctura de gălbenele se poate găsi la magazinele naturiste, sau se va prepara acasă din flori proaspete.

Se ia o mână de flori de gălbenele și se introduc într-o sticlă de un litru. Peste ele se toarnă alcool rafinat de 38-40 de grade, se închide sticla ermetic și se lasă la macerat 14 zile, la loc călduros.

După această perioadă, tinctura se strecoară, și cu esența obținută se aplică pe mușchiul afectat comprese. Tinctura se diluează cu puțină apă. Se umezește o bucată de pânză în tinctură și se aplică pe porțiunea unde este localizată ruptura sau întinderea.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.