Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Se poate face o cură cu acest elixir mai ales la ieșirea din iarnă și începutul primăverii, când organismul este slăbit de lipsa substanțelor nutritive, pentru a preveni eventualele simptome pe care astenia, anemia sau hipocalcemia le dau. Este de asemenea un tratament indicat persoanelor veșnic obosite sau convalescente, pentru o recuperare mai rapidă. Maceratul reface rezervele de vitamine și calciu, redă apetitul, energia pierdută și pofta de viață.

Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență

Rețetă Macerat din Coji de Ouă și Miere    

Maceratul din coji de ouă, lămâie, miere și vin este un tratament foarte renumit pentru persoanele care au lipsă de calciu, de vitamine sau proteine. Spre deosebire de alte suplimente de calciu sau vitamine, maceratul din coji de ouă, lămâie și miere este foarte bine asimilat de organism.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

• 10 ouă
• 2 kg de lămâi
• 1,5 kg de miere
• 1 litru de vin natural

Preparare

___________________________________________________________________________________________

Este de preferat ca pentru această rețetă să se folosească ouă proaspete, de țară. Se spală bine ouăle și se pun într-un borcan mare. Ouăle trebuie să se sprijine unul pe altul. Se extrage zeama proaspătă de la lămâi și se toarnă peste ouă. Se acoperă borcanul cu o pânză de tifon și lasă la macerat timp de 12 zile la loc răcoros și întunecat, sau la frigider. În acest interval, sucul acid al lămâilor vor dizolva coaja ouălor. Ouăle trebuie zilnic răsucite cu grijă, pentru ca zeama să pătrundă bine toată suprafața cojilor.

După ce a trecut perioada indicată, cojile de ouă trebuie să fie măcinate complet. Se scoate pielița ouălor și eventual bucățile de coajă care nu s-au macerat foarte bine și se îndepărtează. Conținutul rămas în bol se amestecă apoi cu miere și vinul, până la omogenizare. Se toarnă apoi în sticle și se păstrează la frigider.

Administrare

___________________________________________________________________________________________

Din acest elixir se ia câte 1 păhărel mic de țuică (30-50 ml), de 2 ori pe zi: unul dimineața și unul seara, înainte de masă. Preparatul trebuie agitat bine înainte de al consuma.

Cautari:

    lipsa calciu coji oua | coaja de ou se dizolva in stomac | vitaminele coji de ou |

Comentarii

comentarii

Reclama

11 Responses “Tratament cu Coji de Ouă și Miere – Lipsă de Calciu și Vitamine, Convalescență”

  1. Vera Gabriela

    Vera Gabriela

    Feb 07. 2014

    DAR OUA DE TARA

  2. Adelia Maria

    Adelia Maria

    Feb 07. 2014

    se poate face maceratul, dar sa nu se adauge vinul?

  3. LaTaifas.ro

    LaTaifas.ro

    Feb 07. 2014

    Da, se poate și fără vin.

  4. Aurelia Muresan

    Aurelia Muresan

    Feb 07. 2014

    Prin indepartarea pielitei sa inteleg si galbenusul?

  5. Aurelia Muresan

    Aurelia Muresan

    Feb 07. 2014

    Multumesc pt raspunsurile acordate.

  6. Mariana Alecu

    Mariana Alecu

    Feb 07. 2014

    MULTUMESC PTR INFORMATII CAT DUREAZA MACERATUL ?

  7. LaTaifas.ro

    LaTaifas.ro

    Feb 07. 2014

    Scrie în articol cât durează maceratul.

  8. Crista Gabriela

    Crista Gabriela

    Feb 07. 2014

    Va multumesc pt.toate sfaturile si retetele .

  9. Ina Inna

    Ina Inna

    Mar 22. 2014

    nu-mi place, m-a obligat mama sa maninc cind eram mica…:(

  10. Mariana Rezus

    Mariana Rezus

    Mar 22. 2014

    MI AM FACUT

  11. Sch Anomar

    Sch Anomar

    Mar 22. 2014

    da, dar sa fie oua de “casa” nu de la supermarket……………..

Lasa un comentariu


7 − = 2