Leacuri din Coji de Nuci

Frunzele și cojile de nuci sunt remedii naturiste pentru foarte multe afecțiuni, datorită conținutului biochimic vast. Conform studiilor, cojile de nuci verzi sunt mult mai bogate în Vitamina C decât lămâia sau sucul de portocale.

Leacuri din Coji de Nuci (sxc.hu)

Leacuri din Coji de Nuci (sxc.hu)

Coji de nuci - Proprietăți

Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.

Indicații terapeutice

Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Tratamente cu coji de nucă

Macerat de nuci pentru curățarea sângelui

Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.

Macerat din coji de nucă pentru tuse

Se pisează mărunt 4 nuci verzi cu tot cu coajă și se amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc (uscate). Se pune amestecul la fiert cu 2 căni de apă la foc mic, un sfert de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se ia câte o lingură de preparat, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.

Ceai de coji de nucă pentru ulcer

Se face o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a 4 nuci și o cană de apă clocotită. Se lasă în termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.

Afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune

Se prepară o tinctură din membranele uscate ale nucilor. Se toacă mărunt și se pun într-un borcan de 500 ml, cât să umple o treime. Se umple borcanul cu țuică naturală și se lasă 21 de zile la macerat. Se strecoară într-o sticluță de culoare închisă. Se ia câte o lingură, diluată cu o jumătate de pahar de apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și 1 litru de apă. se fierb 10 minute, apoi se adaugă 3 cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.

Varice, dermatoză, dureri reumatice

Se aplică pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frecții cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt, și peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă 2-3 săptămâni la macerat.

Hipotiroidie, gută, eczeme, detoxifiere

Se umple un borcan cu coji verzi de nucă pe un sfert, și se umple cu țuică de casă sau votcă. Se lasă 2 săptămâni la macerat, apoi se strecoară. Tinctura se administrează interne pentru bolile recomandate, sau se aplică extern sub formă de frecții pentru reumatism sau micoze cutanate.

Ceai din coji de nucă pentru lipsă de calciu, osteoporoză, fracturi

Se bea câte o jumătate de litru de ceai preparat prin fierberea cojilor de la 2 nuci verzi. Ceaiul se bea fără zahăr sau miere. Se poate consuma în paralel cu un tratament cu calciu natural din coji de ouă și lămâie.

Cautari:

  ceai din coji de nuci | leacuri cu nuci verzi | coji de nuci verzi | ceai de nuca | ceai din coji de nuca | apa dela cojile de nuci verzi pentru ce este buna | leacuri cu nuci | indicatii terapeutice coji de nuca | dulceata de nuci buna pt tuse | Dulceata de nuca ce boli trateaza? |

Comentarii

comentarii

Reclama

12 Responses “Leacuri din Coji de Nuci”

 1. multumim-tot timpul avem ptr ce sa va multumim-

 2. Marioara Dragut

  Marioara Dragut

  Feb 06. 2014

  foarte interesant – multumim mult

 3. Popa Irina

  Popa Irina

  Feb 06. 2014

  MULTUMESC

 4. Caterina Dumitru

  Caterina Dumitru

  Feb 06. 2014

  FOARTE INTERESANT,MULTUMESC !

 5. Mariana Muresan

  Mariana Muresan

  Feb 07. 2014

  Imi plac oricum fara sa ma gindesc la c e folosesc.

 6. multumim

 7. Doina Besleaga

  Doina Besleaga

  May 04. 2014

  Multumim mult pentru retete !

 8. Stefy Blendea

  Stefy Blendea

  May 04. 2014

  Multumesc!

 9. Gina Dumitru

  Gina Dumitru

  May 04. 2014

  interesant si e usor de preparat!

 10. interesant

 11. Amalia Moza

  Amalia Moza

  May 05. 2014

  cu ce se poate toca marunt coaja de nuca uscata?

 12. Vio Maya

  Vio Maya

  May 05. 2014

  MULTUMESC PENTRU SFATURI !

Lasa un comentariu


7 − 6 =