Artere înfundate – cauze și tratamente naturiste

Arterele înfundate cresc riscul de boli de inimă, și chiar de atac de cord sau accident vascular cerebral. Deși există tratamente standard pentru desfundarea arterelor și reducerea nivelului de colesterol, foarte mulți oameni caută astăzi o abordare naturală a problemei.

Artere Înfundate – Simptome, Cauze, Remedii Naturiste

Artere Înfundate – Simptome, Cauze, Remedii Naturiste

Artere înfundate: cauze

Valorile crescute ale colesterolului sunt cauze ale formării de plăci pe pereții arterelor. O persoană cu colesterol mare are de regulă arterele îngustate, fapt care crește riscul de hipertensiune arterială și afecțiuni cardiovasculare. Arterele înfundate și problemele de circulație a sângelui sunt de regulă cauzate de acumularea de placă la nivelul vaselor de sânge.

Artere înfundate:  tratamente naturiste

Deși există medicamente care scad colesterolul, unii oameni preferă o abordare naturală în ceea ce privește îndepărtarea plăcii și scăderea trigliceridelor. Anumite alimente, suplimente și plante medicinale aromate pot fi de ajutor în recondiționarea sistemului cardiovascular și circulator, și îndepărtarea plăcii de pe artere. Cu toate acestea, unele plante au efecte secundare, care trebuie cunoscute înainte de urmarea unui tratament.

Pește și ulei de pește

Primul pas în desfundarea arterelor înfundate este să adăugăm mai mult pește bogat în acizi grași esențiali Omega-3 în dieta săptămânală. Studiile arată că peștele bogat în acizi grași Omega-3 ajută la creșterea flexibilități arterelor, la încetinirea procesului de depunere a plăcii și la scăderea trigliceridelor. Se poate așadar consuma pește sau se pot lua suplimente cu ulei de pește zilnic. Somonul, macroul, sardinele și peștele gras în general au cele mai mari concentrații de acizi grași Omega-3.

Uleiul de ficat de cod și uleiul de semințe de in conțin acizi grași Omega-3 care încetinesc progresia aterosclerozei prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

• Ulei de măsline

Utilizarea de ulei de măsline la gătit și la salate poate ajuta la scăderea colesterolului rău și la reducerea riscului de depunere a acestuia pe pereții arterelor. Uleiul de măsline conține grăsimi sănătoase care ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate, atâta timp cât este folosit cu moderație, întrucât conține multe calorii.

 Ciocolata neagră

Pe cât de surprinzător este acest aliment, pe atât de adevărat este că ciocolata neagră (nu de alt fel) poate fi un stimulent eficient pentru persoanele care au colesterolul mare și un risc de boli de inimă.

Studiile au arătat că 50 de grame de ciocolată neagră pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale și la protejarea inimii împotriva bolilor. Ciocolata neagră este bogată în fenoli – substanțe care ajută la menținerea inimii sănătoase.

 Oțet de mere

Unele studii au arătat că oțetul de mere are un efect mic de scădere a colesterolului rău din sânge și de creștere a colesterolului bun. Deși unii susțin că oțetul de mere poate ajuta și la desfundarea arterelor, nu există dovezi suficiente pentru a confirma aceste beneficii. La unele persoane, oțetul de mere poate provoca iritații în gât, la nivelul stomacului sau ulcer.

• Extract de păducel

Păducelul este una din cele mai bune plante și remedii homeopatice recomandate pentru sistemul cardiovascular. Extractul de păducel acționează ca un tonic natural pentru inimă, ajutând la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, și la eliminarea plăcii de pe pereții arterelor. Doze mici de păducel zilnic, pe perioadă îndelungată poate ajuta la prevenirea atacului de cord. Cu toate acestea, planta trebuie administrată numai la recomandarea și sub supravegherea medicului sau a unui farmacist autorizat.

• Fructe bogate în pectină

Fructe precum merele, portocalele, grapefruitul, strugurii și căpșunele sunt bogate în pectină – o fibră solubilă care reduce nivelul de lipoproteinele ​​cu densitate scăzută (colesterolul rău). Aceste fructe sunt gustări sănătoase în general, care pot înlocui acele mâncăruri care duc la depunerile de colesterol.

Alte alimente bogate în fibre care pot reduce colesterolul și riscul de înfundare a arterelor sunt: vinetele, fulgii de ovăz, prunele, bananele, orzul, fasolea uscată și alte cereale.

 Soia și tofu

Conform studiilor efectuate la Universitatea Harvard, 25 grame de soia pe zi poate ajuta la scăderea colesterolului rău cu până la 6%.

 Exercițiile fizice

Medicii spun că exercițiile fizice, efectuate minim 30 de minute pe zi ajută la menținerea sistemului cardiovascular sănătos. Mișcarea fizică ajută la scăderea tensiunii arteriale și la stimularea circulației sângelui, și previne astfel rigidizarea arterelor, și implicit apariția aterosclerozei. Se recomandă mersul pe jos, pe bicicletă, alergatul ușor, sau înnotul. Însă înainte de a începe un program de exerciții, trebuie consultat medicul personal.

• Alte plante și remedii naturiste pentru artere înfundate

Pentru prevenirea aterosclerozei sau golirea arterelor deja înfundate, se pot include în dietă unele din plantele sau condimentele recomandate mai jos, la sfatul medicului.

– Usturoi (reduce inclusiv coagularea sângelui prin subțierea sângelui)
– Turmeric
– Ghimber
– Ginkgo Biloba
– Rozmarin
– Semințe de cânepă
– Ceai verde
– Schinduf
– Anghinare
– Cacao
– Orz
– Tărâțe de ovăz
– Semințe de in
– Cătină
– Suplimente cu quercetin, seleniu, Vitamina B6. Vitamina B12, acid folic, resveratrol

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. cornelia ciobanu

    in urma unei interventi de punere a unui sten la o artera am inceput sa mananc mai multe fructe printre care si rodii ! intrbarea mea este daca este sanatoasa pt arterele inimi
    si ce asi putea sa fac sa nu se mai repete aceasta boala

  2. Cu precizarea ca trebuie inceput acest tratament in faza incipienta.Foarte bun articolul.Felicitari!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.