Cancer Tiroidian – Simptome

Glanda tiroida produce hormoni tiroidieni cu rol esențial în reglementarea metabolismului organismului. Cancerul tiroidian este de trei ori mai frecvent la femei decât la bărbați. Există patru tipuri principale de cancer tiroidian: papilar, folicular, medular și anaplazic.

Tratament Naturist Pentru Cancer Tiroidian

Tratament Naturist Pentru Cancer Tiroidian

Cancer la tiroidă – Simptome

Cauzele cancerului tiroidian rămân necunoscute, însă există anumiți factori de risc care au fost identificați în acest sens: un istoric familial de guță, expunerea la niveluri ridicate de radiații sau anumite sindroame ereditare.

Cele mai frecvente simptome de cancer tiroidian sunt:

– Unul sau mai mulți noduli tiroidieni care pot fi simțiți în gât
– Probleme la înghițire
– Dureri în gât
– Umflarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului
– Tuse
– Modificări ale vocii

Singurul mod de a ști cu precizie dacă un nodul tiroidian este canceros sau inofensiv este prin examinarea țesutului tiroidian cu ajutorul biopsiei.

Se pot folosi de asemenea teste de sânge, examene fizice, raze X, scanări, ultrasunete și IRM-uri, pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic definitiv.

Chirurgia este cea mai comună forma de tratament pentru cancerul tiroidian care nu s-a extins la alte zone ale corpului.

Radioterapia, chimioterapia și tratamentele cu iod radioactiv sunt de asemenea opțiuni de tratament convențional. După consultarea unui medic specialist, persoanele diagnosticate cu cancer la tiroidă pot încerca și un tratament naturist, pe bază de plante medicinale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.