Ceai de Coriandru – Beneficii, Indicații, Preparare

Coriandrul (Coriandrum sativum L.) aduce numeroase beneficii sănătății pielii, părului, tractului digestiv și urinar, fiind extrem de util în infecții cauzate de ciuperci și bacterii, alergii, intoxicații alimentare, bolile de inimă sau detoxifierea corpului și întărirea imunității. Mai mult decât atât, coriandrul adaugă întotdeauna o aromă deosebită preparatelor culinare.

Coriandru (Coriander )

Coriandru (Coriandrum sativum L.)

Coriandru – Conținut nutrițional

La capitolul conținut nutrițional, coriandrul este extrem de bogat. Conține Vitamina A, complexul de Vitamine B, Vitamina C, fier, potasiu, fosfor, calciu, cupru, zinc, magneziu, precum și fibre dietetice și proprietăți antioxidante.

Proprietăți terapeutice

Coriandrul are efecte carminative, stimulente, digestive, antiseptice și antibacteriene, analgezice, antihelmintice, anti-inflamatorii, expectorante, anxiolitice, diuretice și proprietăți afrodisiace. Acidul linoleic din coriandru este cel care ajută la ameliorarea simptomelor de artrită și reumatism.

Fiind bogat în acid oleic, acid linoleic, acidpalmitic, acid stearic și acizi ascorbic, coriandrul ajută la reducerea colesterolului din sânge (LDL) și prin urmare la prevenirea bolilor de inimă.

În plus, această plantă aromată promovează buna funcționare a ficatului, stimulează glanda endocrină și reduce nivelul zahărului din sânge. În plus, coriandrul ajută la tratarea problemelor digestive: indigestie, diaree, gaze la stomac și balonare, prin creșterea producției de enzime și sucuri digestive.

Coriandrul este util în iritațiile și mâncărimile pielii, erupțiile cutanate și inflamațiilor. Aroma coriandrului elimină respirația urât mirositoare și vindecă ulcerele de la nivelul gurii, datorită calităților sale antiseptice naturale. Coriandrul combate inclusiv bacteriile nocive, cum este salmonella.

Coriandrul poate fi de asemenea utilizat pentru tratarea conjunctivitei și prevenirea și degenerării maculare. Semințele de coriandru ajuta în anxietate și insomnie. În acest caz se poate folosi ulei de coriandru la baie. Coriandrul crește lactația la femeile care alăptează.

1. Ceai de coriandru pentru rinichi

Ceaiul de coriandru ajută rinichii la filtrarea sângelui lși eliminarea sărurilor, toxinelor și deșeurilor care pătrund în corpul nostru. Ceaiul de coriandru are efecte diuretice puternice, și de aceea reprezintă un mod excelent de a curăța și detoxifierea rinichii period. Se ia o mână de coriandru, se mărunțește și se pune la fiert într-un ibric 10 minute. Se lasă la răcit, se strecoară și se bea câte un pahar pe zi.

2. Scade colesterolul și zahărul din sânge

Se fierb 2 lingurițe de pulbere de semințe de coriandru cu o cană de apă și se bea acest ceai zilnic. Cei care au urmat un tratament cu ceai de coriandru au observat o scădere a nivelului de zahăr și colesterol din sânge.

Ceai de Coriandru

Ceai de Coriandru

3. Tratează indigestia

Se bea o infuzie preparată dintr-o linguriță de pulbere de semințe de coriandru (măcinate) și o cană de apă clocotită. Este un leac “domestic” ideal pentru indigestie. Pentru controlul diareei, se poate bea un amestec dintr-o linguriță de suc de coriandru cu o linguriță de semințe de chimion, adăugate la o ceașcă de apă clocotită cu un vâr de cuțit de sare și infuzate 10 minute. Se bea ceaiul rezultat de 2 ori pe zi după masă.

4. Dureri reumatice și umflarea picioarelor

În urma consumului acestui ceai, persoanele cu picioarele și gleznele umflate vor simți de asemenea o ameliorare. Se bea regulat o ceașcă de ceai de coriandru, preparat dintr-o linguriță de semințe de coriandru și o cană de apă clocotită, infuzate 5 minute. Extern, se pot aplica și frunze de coriandru zdrobite pe articulațiile dureroase.

5. Ulcerațiile gurii

Se face gargară cu ceai de coriandru cald. În plus, se poate aplica o pastă preparată din câteva semințe de coriandru zdrobite și puțină apă.

6. Anemie, osteoporoză, afecțiuni renale

Se pun la înmuiat într-o cană de apă caldă apă 2 lingurițe de semințe de coriandru și se bea zilnic.

7. Ochi roșii, iritați, umflați

Se fierbe o ceașcă de apă și se adaugă o linguriță de semințe de coriandru. Se lasă la infuzat 15 minute, se răcește și se strecoară. Se spală ochii cu acest decoct.

8. Menstruație dificilă, dezechilibre hormonale

Se pun la fiert în jumătate de litru de apă 6 lingurițe de semințe de coriandru cu puțin zahăr. Se bea cald, de 2-3 ori pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.