Remedii Naturiste Pentru Boli de Rinichi

Hildegard von Bingen are câteva rețete naturiste ușoare pentru suferințele la rinichi, pe care le poate urma oricine, acasă.

Tratamente naturiste pentru rinichi

Remedii Naturiste Pentru Boli de Rinichi

> Remedii Naturiste Pentru Boli de Rinichi

> Curățarea rinichilor

Acesta este un leac pentru detoxifierea și întreținerea sănătății rinichilor. Se pune la fiert o lingură de semințe de in cu o cană de apă, timp de 5 minute. Se lasă la răcit, iar lichidul obținut se diluează cu puțină apă fiartă și răcită. Din acest preparat se ia câte o jumătate de cană, din 2 în 2 ore. Cura durează 2 zile. Pe durata tratamentului nu se consumă zahăr sau miere.

> Semințe de cânepă + lapte pentru pietre la rinichi

Se pun la fiert 200 g de semințe de cânepă măcinate prin râșnița de cafea în 3 pahare de lapte. Se lasă la fiert până de compoziția scade la un pahar. Se filtrează și se bea lichidul fierbinte dimineața, înainte de micul-dejun. Tratamentul durează 15 zile, urmat de o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Este bine ca această cură să se ține un an, pentru curățarea rinichilor și ficatului.

> Rădăcină de anghinare + vin alb pentru insuficiență renală

Se macină 30 de grame de rădăcină de anghinare, și pulberea se pune la macerat 7 în 500 ml de vin alb natural. La urmă se strecoară și se bea câte un pahar din acest preparat, de 3 ori pe zi. Este recomandat să se bea înainte de fiecare din cele trei mese ale zilei.

Mătase de porumb pentru retenție urinară, cistite, reumatism

Se pun 20-25 g de mătase de porumb la infuzat într-un litru de apă clocotită. Se lasă 10 minute, apoi se filtrează și se adaugă miere după gust. Se beau câte 4 căni pe zi, dar nu mai mult de un litru în 24 de ore. Este un remediu care dă roade bune în toate tulburările renale – cistite cronice, colici nefritice, pietre la rinichi, gută sau reumatism, datorită capacității acestei plante de a elimina deșeurile din corp și combate retenția de urină.

Dietă și plante pentru sănătatea rinichilor

Dieteticienii, nutriționiștii și medicii naturopați au identificat unele fructe și legume care pot stimula funcția renală și controla glicemia și tensiunea, două din cele mai importante cauze ale bolilor și leziunilor renale. Sănătatea rinichilor presupune o dietă care să conțină salată verde, sfeclă roșie, varză, busuioc, castravete, pepene verde, ghimbir, fenicul, ridiche sau miere de albine.

Castravetele crud este un detoxifiant natural pentru rinichi, care ajută la eliminarea acizilor și deșeurilor dăunătoare din rinichi.

Ridichea poate dizolva pietrele la rinichi și elimina prin urină. Sucul de ridichi curăță foarte bine rinichii și contribuie la îmbunătățirea funcției renale.

Sucul de sfeclă consumat regulat poate stimula circulația sângelui și atenua anemia. Acesta poate ajuta de asemenea la tratarea hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă.

Boabele de ienupăr ajută la eliminarea stazei de sânge din rinichi și tractul urinar, previne obstrucționarea tractului urinar și ajută la creșterea cantității de urină.

Busuiocul este util îndeosebi pentru persoanele care suferă de insuficiență renală cronică. Acesta facilitează eliminarea pietrelor la rinichi, reglează tensiunea arterială și îmbunătățește funcția renale.

Sucul de afine este bun pentru rinichi deoarece poate preveni formarea de calculi renali, și poate chiar trata infecții ale tractului urinar, prin reducerea inflamațiilor și creșterea fluxului de urină.

Păpădia este un alt diuretic naturale care ajută la eliminarea excesivă a lichidelor din corp, atenuând astfel edemele la nivelul picioarelor, gleznelor, feței sau mâinilor.

Vezi si tratament cu ceaiuri pentru eliminare pietre la rinchi

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.