Vin de Pătrunjel şi Miere – Un Leac Magic Pentru Bolile de Inimă

Reţeta vinului pentru inimă aparţine sfintei Hildegard von Bingen, cea despre care se spune că primea în dar de la Dumnezeu idei de leacuri şi reţete naturiste pe bază de plante pentru diferite boli. Toate medicamentele prescrise de mistica Hildegard îi erau dezvăluite de Dumnezeu printr-o taină numai de ea ştiută.

vin pentru inima hildegard maria treben

Inclusiv Papa al-III-lea a devenit curios cu privire la darul profetic al stareţei Hildegard, drept care a făcut numeroase investigaţii asupra acestui subiect. În urma cercetărilor, Papa Eugen a fost obligat să recunoască faptul că din punct de vedere religios, reţetele lui Hildegard erau un dar vizionar de sus. Astăzi, la 1.000 de ani de la moartea ei, medicina modernă recunoaşte revelaţiile medicale ale lui Hidegard şi le recomandaă în tratarea numeroaselor boli incurabile.

În cartea „Aşa vindecă Dumnezeu” („So heilt Gott”) există câteva reţete ale sfintei Hildegard, printre care şi reţeta vinului pentru inimă. Maria Treben face pomenire de acest leac miraculos în cartea ei şi în transmite cu drag mai departe cititorilor ei.

Reţetă Vin Pentru Inimă

Vinul pentru inimă a dat rezultate bune în cazurile de angină pectorală şi insuficienţă cardiacă, însă acesta aduce ameliorări simţitoare în majoritatea bolilor de inimă serioase.

Ingrediente:

• 10 tulpini de pătrunjel (proaspete)
• 1 litru de vin natural (alb, roşu, nu contează)
• 1-2 linguri de oţet curat din vin
• 300 g miere pură de albine

Mod de preparare:

Se spală pătrunjelul (cu tot cu frunze), şi se scurge bine. Într-un vas pe foc, se pun pătrunjelul, vinul şi lingurele de oţet de vin. Se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. Se urmăreşte să nu dea în foc, deoarece face spumă foarte uşor. După cele 10 minute, se adaugă mierea şi se lasă pe foc încă 4 minute, pentru a fierbe uşor. Unii preferă să pună mierea la urmă, când s-a răcit.

Vinul astfel obţinut se filtrează şi se toarnă fierbinte în sticle care se clătesc mai întâi cu puţin alcool tare. Se astupă bine şi se păstrează în frigider. Pe fundul sticlei se vor forma depuneri, dar acestea pot fi băute cu tot cu lichid fără probleme.

Medicii insistă asupra faptului că ordinea folosirii ingredientelor trebuie respectată întocmai. Aşadar, mierea se adaugă după primele 10 minute de fiert, şi trebuie lăsată apoi să fiarbă în vin încă 4 minute.

Efecte minunate

Se poate lua din acest preparat minunat câte o lingură plină, două sau chiar trei pe zi, dacă apar înţepături la inimă sau alte dureri cinipiente. Aceste simptome pot să apară din cauza emoţiilor puternice sau ca urmare a modificărilor climaterice care au loc mai ales între anotimpuri.

În multe cazuri, durerile de inimă cauzate de insuficienţă cardiacă şi alte afecţiuni cardiovasculare au dispărut la 2 luni de tratament, iar corpul şi-a recăpătat vigoarea.

Cautari:

  vinul de inima | vin pentru inima | vin de patrunjel | vin de inima cu patrunjel si miere de albine | tulpina de patrunjel | reteta naturista cu vin alb si patrunjel | reteta de vin pt inima cu patrunjel si miere de albine | reteta de patrunjel ptr inima | patrunjelul in bolile de inima | leacuri cu vin |

Comentarii

comentarii

Reclama

4 Responses “Vin de Pătrunjel şi Miere – Un Leac Magic Pentru Bolile de Inimă”

 1. Marinna Popa

  Marinna Popa

  Aug 02. 2013

  multumim mult , o seara buna !!!

 2. Iosif Dobos

  Iosif Dobos

  Aug 02. 2013

  fantastic…..

 3. Foarte interesant.

 4. Kerenus Craciunita

  Kerenus Craciunita

  Aug 04. 2013

  - CEVA …. CARE NE POATE FI : LEAC SI PENTRU A NE LECUI !!! – DAR PARCA INTELESEM …DE LA DOMNUL DOCTOR MENCINIKOVSCHI , CA MIEREA FIARTA SAU OPARITA …AR FI OTRAVA PENTRU ORGANISM . (

Lasa un comentariu


3 + = 9

Read previous post:
dieta colesterol
Dietă Colesterol Marit – 4 Alimente Care Scad Colesterolul

O dietă săracă în colesterol şi grăsimi este una dintre cele mai sigure metode de a îmbunătăţi sănătatea inimii. Gestionarea...

Close