Bicarbonat de Sodiu cu Apă – 9 Beneficii Confirmate

Deşi o mulțime de oameni folosesc bicarbonat de sodiu pentru gătit şi la curăţenie, cei mai mulţi dintre noi nu ştim că bicarbonatul de sodiu este un terapeut natural puternic. În anul 1801, bicarbonatul de sodiu era poziţionat pe primul loc într-un top al celor mai vindecătoare produse de uz casnic.

bicarbonat de sodiu beneficii

Bicarbonat de Sodiu cu Apă – Beneficii

De-a lungul timpului s-au scris cărţi întregi despre bicarbonatul de sodiu, fiind considerat de mulţi un produs-miracol. Tratamentele cu bicarbonat de sodiu sunt de încredere pentru problemele de sănătate de zi cu zi, fiind de altfel recomandat inclusiv în cazurile mai grave.

1. Tratează răceala şi gripa

În 1918, gripa spaniolă a fost avut efecte devastatoare, sfârșind prin a ucide 3-6% din populația lumii la acel moment. Medicii din acele timpuri au descoperit că există o modalitate destul de eficientă pentru a preveni gripa, sau a o vindeca în fază incipienta: bicarbonatul de sodiu.

Studiile confirmă faptul că bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a combate instalarea gripei, iar la cei care contractează boala, face simptomele să fie foarte uşoare. Bicarbonatul de sodiu este un remediu ieftin şi incredibil de modest pentru a trata în mod natural răceala şi gripa la domiciliu.

În acest caz, bicarbonatul de sodiu se adminstrează câte o jumătate de linguriţă, dizolvat într-un într-un pahar de apă. În prima zi, doza se ia la fiecare 2 ore, de 6 ori pe zi, iar în a doua zi de 4 ori pe zi. În ziua a treia, doza se ia o dată dimineaţa şi odată seara, 2 doze în total, iar în a patra zi, o dată dimineaţa.

2. Protejează smalţul dinţilor

Unele alimente, cum ar fi sucul de lămâie, mănâncă smalţul dentar. Pentru mai multă protecţie, se poate face gargară cu apă şi bicarbonat de sodiu de mai multe ori pe zi. Alternativ, folosiţi pentru spălatul pe dinţi cu pastă de dinţi care conţine bicarbonat de sodiu.

3. Alină durerile în gât

Gargara cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă poate uşura durere în gât cauzată de acizi. Gargara se face la fiecare patru ore, pentru cele mai bune rezultate.

4. Elimină halena

Bicarbonatul de sodiu face minuni în ceea ce priveşte eliminarea mirosurilor neplăcute, inclusiv respiraţia urât mirositoare. Pur și simplu se adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu peroxid de hidrogen, pentru gargară.

5. Calmează durerea de stomac cauzată de ulcer

Foarte multe persoane au fost surprinse să descopere cât de eficient este bicarbonatul de sodiu în alinarea durerilor de stomac. Acest lucru are sens deoarece bicarbonatul de sodiu neutralizează rapid acidul din stomac. Dozarea este de obicei de 1-2 linguriţe intr-un pahar plin cu apă.

6. Tratează infecțiile vezicii urinare

Bacteriile iubesc mediile ușor acide, iar mediul din vezica urinară este un teren de reproducere perfect pentru bacterii. Infecţiile vezicii urinare pot fi combătute cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Soluţia bea zilnic până când infecția este complet eliminată. Dozele variază, dar se începe cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o cana de apă.

7. Calmează arsurile solare şi alte iritaţii ale pielii

Bicarbonatul de sodiu este liniștitor pentru arsuri, muşcături şi alte iritaţii cutanate. Se amestecă bicarbonat de sodiu cu un pic de apă până se formeaza o pastă, şi se aplică pe zona afectată prin tamponare. În cazul arsurileor solare, se poate adăuga bicarbonat de sodiu în apa de baie, pentru un efect calmant general.

8. Dezinfectant pentru picioarele urât mirositoare

Înmuierea picioarele într-un lighean cu apă şi bicarbonat de sodiu va neutraliza acidul bacterian şi va elimina mirosul neplăcut al picioarelor transpirate.

Atenţionări şi precauţii la administrarea bicarbonatului de sodiu

bicarbonat de sodiu cu apa- Nu luați praf de copt în loc de bicarbonat de sodiu. Praful de copt conține bicarbonat de sodiu dar şi alte ingrediente, cum ar fi aluminiul, care este dăunător pentru organism.

- Evitați consumul de bicarbonat de sodiu dacă aveţi restricţie la acest ingredient în dietă, sau suferiţi de hipertensiune arterială. Se va consulta medicul înainte de a lua bicarbonat de sodiu.

- Bicarbonatul de sodiu cu apă nu se dă la copiii mai mici de 5 ani.

- Nu luați această soluţie după masă, când stomacul este plin de alimente.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
  bicarbonat de sodiu pt raceala | apa cu bicarbonat | bicarbonatul de sodiu beneficii | bicarbonatul de sodiu face rau dintilor | bicarbonatul de sodiu formula chimica | Bicarbonatul de sodiu si raceala | bicarbonatul folosit pt uz intern | cand se ia bicarbonat de sodiu pentru stomac | efectele consumului de bicarbonat cu apa la prima ora | gargara cu bicarbonat pentru raceala |

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

11 comentarii

 1. multumesc pentru sfaturile dvs !

 2. va multumesc pt sfaturile si retetele date

 3. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este bun la cancer de san am fost operata de aceasta boala cumplita multumesc.

 4. Informatiile pe care le oferim noi au scop informativ , ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim sa consultati medicul . Puteţi citi mai multe despre tratamentul naturist al cancerului la sân aici:
  http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/8559/cancer-la-san-tratamente-naturiste-interne-si-externe/

 5. Ma bucur ca postati atatea informatii utile. Doamne ajuta

 6. chiar am nevoie ma chinuie de numai raceala!!!!

 7. ATENTIE!bicarbonatul de sodiu cumparat din farmacii

 8. Multumiri sincere pentru postare cu minunile bicarbonatului de sodiu.si eu il folosesc,dar acum mi-am marit zona de aplicabilitate,pe care nu o stiam.iti voi urmari toate postarile.cu stima N.N.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.


6 + = 15