Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos

Deşi este prezentată ca un tratament miraculos, substanţa nu doar că nu opreşte boala, ci o grăbeşte, potrivit specialiştilor. Nu există studii concludente în acest sens, tratamentul este promovat prin intermediul Internetului ca o metodă alternativă la dureroasa chimioterapie şi medicamentele clasice. Totuşi, autorităţi specializate din SUA şi Olanda avertizează că efectele bicarbonatului de sodiu, în cazul unui bolnav de cancer, pot fi fatale.

Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer Cum se Prepară

Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Preventiv Pentru Cancer: Cum se Prepară

Este dovedit științific că unul din factorii-cheie în dezvoltarea cancerului este un mediu acid. Studiile au arătat că pH-ul fluidelor extracelulare din jurul unei tumori poate fi foarte acid, în timp ce pH-ul țesutului sănătos este alcalin. În termeni simpli, aciditatea creează un mediu perfect pentru creșterea celulelor canceroase.  La fel, cercetările au arătat că celulele canceroase nu pot supraviețui  într-un mediu celular sănătos. Fluidele plasmatice acide sunt create atunci când ingerăm alimente care sunt foarte acide, cum este zahărul, alimentele rafinate, produse fast-food sau carne. Stresul mental și fizic pot contribui de asemenea la un mediu acid, prin producerea de hormoni de stres specifici.

Alcalinitatea și combaterea cancerului

Unii medici susțin că alcalinitatea este soluția pentru prevenirea cancerului. Mediul ideal pentru protejarea unui organism de cancer poate fi întreținut de câțiva factori importanți:

1. O dietă bazată pe cel puțin 80% fructe și legume crude, în special verdețuri (spanac și broccoli)

2. Consumul de aproximativ 2 litri de apă purificată în fiecare zi

3. Liniște și relaxare mentală și emoțională

Rețetă Limonadă de Lămâie cu Bicarbonat

Un organism afectat de cancer are nevoie să se axeze pe o dietă care poate crește pH-ul alcalin. O rețetă simplă care poate ajuta în acest sens este cea pe bază de bicarbonat de sodiu (cumpărat din farmacii, care conține aluminiu) și lămâie.

Adăugat în zeamă de lămâie, bicarbonatul de sodiu schimbă pH-ul organismului şi combate ciupercile şi bacteriile.

Cum se prepară rețeta cu lămâie şi bicarbonat de sodiu pentru cancer

Extractul de lămâie cu bicarbonat se prepară astfel:

- Se fierbe coaja de la o lămâie (netratată chimic) într-un litru de apă, 3 minute
- Se lasă la macerat peste noapte
- Dimineaţa se filtrează lichidul şi în el se adaugă sucul de la lămâie, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 2 linguriţe de miere.

Acest preparat se consumă zilnic, câte un litru, timp de 6 zile, iar după 6 zile se poate relua, de maxim 4 ori. Tratamentul cu lămâie şi bicarbonat pentru cancer se poate urma prevenitv. Efectele secundare  ar fi senzaţia de sete şi de slăbiciune.

Tot preventiv, se poate lua câte un vârf de bicarbonat de sodiu în gură, frecând cu limba gingiile şi dinţii. Tratamentul se poate face de 3 ori pe zi. La fel, seara se poate bea un pahar cu apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Este un remediu minunat pentru carii, infecţii dentare, indigestie, arsuri în capul pieptului sau ulcer. Intern, bicarbonatul se va administra cu precauţie, doar când este nevoie.

Un mit periculos: bicarbonatul de sodiu vindecă orice cancer

Ideea acestui tratament a pornit de la un doctor oncolog italian, Tullio Simoncini, care a susţinut că, de fapt, toate formele cunoscute de cancer sunt cauzate de apariţia în organismul uman a unei ciuperci, candida albicans

Simoncini condamnat pentru escrocherie

Studii medicale din SUA şi Olanda arată însă că admnistrarea bicarbonatului de sodiu la un bolnav de cancer poate avea efecte mai degrabă nocive decât vindecătoare. De altfel, dezbaterile pe această temă au pornit în Olanda după ce în 2007 o femeie de 50 de ani ce suferea de cancer la sân a fost adusă de urgenţă la spital, în Amsterdam, şi a murit după câteva zile. “S-a dovedit că Simoncini o tratase cu injecţii şi infuzii de bicarbonat de sodiu. O investigaţie a procurorilor şi a Inspectoratorul Olandez de Sănătate a fost deschisă în acest caz”, se arată în articolul “Aveţi grijă la tratamentul Simoncini împotriva cancerului”, scris de doctorul nefrolog Rob Koene, profesor olandez de la Universitatea din Nijmegen.

Ulterior, clinica unde aveau loc tratamentele a oprit procedurile, după ce s-a găsit o legătură directă între moartea femeii şi bicarbonatul de sodiu. Inspectoratul Olandez de Sănătate a emis un avertisment public în care arată că “infuzia de bicarbonat de sodiu la pacienţii vulnerabili este periculoasă şi ineficientă. Mai mult, prezintă riscuri pentru pacienţii cu tensiune arterială, boli de plămâni, inimă sau rinichi şi pacienţii cu cancer. Echilibrul corpului poate fi complet deranjat dacă se administrează cantităţi mari, ceea ce în cazul pacienţilor grav bolnavi poate duce la distrugerea organelor.

Jurnaliştii olandezi au aflat că doctorul Tullio Simoncini nu mai avea drept de practică în Italia. “În anul 2003 i-a fost ridicat dreptul de a mai profesa, iar în 2006 a fost condamnat de un judecător italian pentru omor din culpă şi moarte ilicită și escrocherie. Dr. Simoncini susține că toate tumorile conțin ciuperci. Dar aceste ciuperci nu au fost găsite la biopsie.”

Complicaţii fatale

Potrivit Societăţii Americane de Luptă împotriva Cancerului (American Cancer Society – ACS) când cercetătorii au scos ţesutul bolnav din animale de laborator infectate, dacă teoria ciupercilor ar fi fost adevărată, ar fi trebuit să poată fi recoltaţi germeni şi apoi cultivaţi în condiţii controlate. “Nu există nici un studiu în publicaţiile ştiinţifice care să demonstreze că s-au găsit candida albicans şi cancer la animalele experimentale”, susţin reprezentanţii ACS.

În fine, acelaşi doctor Rob Koene atrage atenţia asupra pericolelor aduse de această terapie: “Simoncini susţine că tumoarea va scădea şi implicat va dispărea complet la jumătate dintre pacienţii astfel trataţi. Dar nu oferă nici o dovadă şi nu a publicat niciodată date ştiinţifice. Dar soluţia concentrată pe care el o administrează într-o perioadă scurtă de timp strică echilibrul mineral şi duce la complicaţii chiar fatale”.

Vezi alte detalii  http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/un-mit-periculos-bicarbonatul-de-sodiu-vindeca-orice-cancer-315120.html

O parte din victimele lui Simoncini:

http://www.psiram.com/en/index.php/Sodium_Bicarbonate_Therapy_according_to_Simoncini

Atenție! Rețeta cu bicarbonat de sodiu și lămâie nu înlocuiește tratamentele convenționale recomandate de medici în cazul cancerului. NU întrerupeți ședințele de chimioterapie.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:

  lamaie cu bicarbonat | lamaie si bicarbonat | bicarbonat cu lamaie | bicarbonat de sodiu cu lamaie | limonada cu bicarbonat | tratament cancer cu lamaie si bicarbonat | cura cu bicarbonat si lamaie | suc de lamaie cu bicarbonat | reteta pentru slabit cu bicarbonat de sodiu | lamaie cu bicarbonat beneficii |

Comentarii

comentarii

Reclama

29 Responses “Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos”

 1. Interesant. Dar fara dozaj. Cat bicarbonat, cata lamaie( zeama, coaja, samburi), de cate ori… Ce faza a cancerului. A sta la taifas, e relaxant. Dar cancerul e un criminal serios.

 2. un litru de apa, coaja de la o lamaie se fierb,3 minute. se lasa de seara pana dimineata. Se adauga zeama de la aceea lamaie si o lingurita bicarbonat. Este foarte buna la gust si fara cele 2 lingurite de miere cum scrie acolo.Chiar foarte buna

 3. Ioil

  Jun 26. 2013

  Ok! Admitem ca este asa bun bicarbonatul dar atunci UE de ce era cat pe ce sa interzica mititeii romanesti tocmai ca este folosit ca ingredient acest bicarbonat???Cine are dreptate?

 4. LaTaifas

  Jun 27. 2013

  Bicarbonatul a fost interzis pentru că poate masca aciditatea, gustul și mirosul cărnii care începe să se strice. Unii comercianți ar fi putut folosi bicarbonat ca să ascundă ”vechimea” preparatului. Din acest motiv a fost interzis în carnea tocată proaspătă.

 5. Stiu cat este de minunat pentru un bolnav de cancer sa i se dea chiar si o cat de mica speranta…dar…in acest caz imi permit sa fiu Toma necredinciosul… va amintiti de tanarul italian care avea tumoare la creier si a murit anul trecut in timp ce urma tocmai acest tratament? Si in alta ordine de idei: calciul stim cu totii ca este indispensal in prelungirea vietii unui bolnav de cancer…cand consumam bicarbonat ,corpul nu mai asimileaza calciu…deci? care ar fi solutia? Stie cineva pe CINEVA care a urmat aceasta cura cu succes? Stiinta a evoluat atat de mult…dar noi continuam sa murim in chinuri groaznice…de cancer…ce poate fi mai trist?…

 6. ELENI

  Sep 10. 2013

  ATENTIE LA SUCUL DE LAMIIE CA-TI CRESTE ACIDUL URIC, IAR BICARBONATUL DE SODIU DE MULTE ORI MASCHEAZA MALIGNITITATEA UNEI GASTRITE…..UN MOMENT MAI RAPID SA TE DUCI PE LUMEA CEALALALTA…( DOCTOR)

 7. Camelia Bekas

  Camelia Bekas

  Sep 11. 2013

  multumesc frumos pentru aceasta cura cu bicarbonat de sodiu

 8. Doina Inescu

  Doina Inescu

  Sep 11. 2013

  de tinut minte acest tratament cu bicarbonat!!!

 9. Elena Pitea

  Elena Pitea

  Sep 11. 2013

  Eu fac zilnic pentru ai mei…

 10. Visan Lenuta

  Visan Lenuta

  Sep 11. 2013

  eu si sotul bem amindoi de ceva luni si ne simntim ok f bun la gust eu asa simplu el cu miere.

 11. Foarte interesant tratamentul cu bicarbonat de sodiu

 12. Exista coaja de lamaie netratata chimic??? Vizual, cum se poate sti ca este netratata? Si unde se gaseste aceasta raritate?

 13. Olga Vasile

  Olga Vasile

  Sep 16. 2013

  bicarbonatul de sodiu este absolut oribil la gust!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Olga Vasile

  Olga Vasile

  Sep 16. 2013

  Incerscati rezolvarea emotionala a pb si cu dorinta de vindecare si sustinerea familiei coprul singur cauta modalitati de vindecare

 15. Letitia Cosma

  Letitia Cosma

  Sep 18. 2013

  Olga, sa stii ca mie nu mi se pare oribil la gust. Cand eram copil, mama ne dadea suc facut din lamaie cu bicarbonat cand aveam o indigestie si se reglementa imediat. Merci pentru reteta

 16. Florina Kristo

  Florina Kristo

  Sep 19. 2013

  Asa e Letitia, ai dreptate, si noi primeam astfel de “limonada” cind eram copii..

 17. Ludovica Lingurar

  Ludovica Lingurar

  Sep 20. 2013

  Atentie,cristalizeaza lichidul din glanda pineala!

 18. victoria silean

  Sep 29. 2013

  va rog spuneti_mi cu aceasta reteta se ia 6 zile iar 6 zile se face pauza dar cat timp se face tratamentul o Luna doua luni sau cat?ca am inteles ca se face de patru ori pe an

 19. suia nastasia

  Oct 20. 2013

  mersi de retete o sa le incercam bicarbonat s-a baut intotdeauna si cu otet pentru diferite boli ale stomacului sau balonari nu poate face rau luate cu chibzuinta nu in cantitati industriale asa cum scriu toate persoanele care citesc reteta pe facebook

 20. lupu lucica

  Oct 24. 2013

  genial reteta.multumim frumos.cu respect

 21. calinescu aurica

  Oct 28. 2013

  Este foarte rau gustul bicarbonatului.Daca i-au o gura ma-l dau anapoi.Este imposibil de baut.

 22. Ioana Doroftei

  Ioana Doroftei

  Nov 24. 2013

  daca e asa cum se face ca eu mam vindecat de rinichi !

 23. LaTaifas.ro

  LaTaifas.ro

  Nov 24. 2013

  Nimeni nu contesta anumite beneficii pe care le are bicarbonatul de sodiu, dar nu ajuta la vindecarea cancerului si nu inlocuieste chimioterapia.

 24. Melania Kiss

  Melania Kiss

  Nov 25. 2013

  NICI NU MAI STII CE SA CREZI SI CE NU!?

 25. Silvia Hatagan

  Silvia Hatagan

  Apr 30. 2014

  O bataie de joc nu un mit!

 26. Avasilcei Valeria

  Avasilcei Valeria

  Apr 30. 2014

  Controverse medicale !

 27. Elena Saidacaru

  Elena Saidacaru

  May 01. 2014

  …..Si intotdeauna vor fi contra tratamentelor naturiste,chiar daca unii dintre ei s-ar trata ar spune tot contrariul!

 28. weber10

  May 21. 2014

  pai daca ar fi acceptate tratamentele naturiste ca fiind benefice , farmaciile ar intra in faliment , deci…..pentru institutiile medicale se pare ca banii au prioritate inaintea vindecariii bolnavilor.

 29. soleron

  Jun 19. 2014

  Cei cu hta (hipertensiune), pot si cat lua bicarbonat?? Me4si.

Lasa un comentariu


4 − = 3