Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos

Deşi este prezentată ca un tratament miraculos, substanţa nu doar că nu opreşte boala, ci o grăbeşte, potrivit specialiştilor. Nu există studii concludente în acest sens, tratamentul este promovat prin intermediul Internetului ca o metodă alternativă la dureroasa chimioterapie şi medicamentele clasice. Totuşi, autorităţi specializate din SUA şi Olanda avertizează că efectele bicarbonatului de sodiu, în cazul unui bolnav de cancer, pot fi fatale.

Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer Cum se Prepară

Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Preventiv Pentru Cancer: Cum se Prepară

Este dovedit științific că unul din factorii-cheie în dezvoltarea cancerului este un mediu acid. Studiile au arătat că pH-ul fluidelor extracelulare din jurul unei tumori poate fi foarte acid, în timp ce pH-ul țesutului sănătos este alcalin. În termeni simpli, aciditatea creează un mediu perfect pentru creșterea celulelor canceroase.  La fel, cercetările au arătat că celulele canceroase nu pot supraviețui  într-un mediu celular sănătos. Fluidele plasmatice acide sunt create atunci când ingerăm alimente care sunt foarte acide, cum este zahărul, alimentele rafinate, produse fast-food sau carne. Stresul mental și fizic pot contribui de asemenea la un mediu acid, prin producerea de hormoni de stres specifici.

Alcalinitatea și combaterea cancerului

Unii medici susțin că alcalinitatea este soluția pentru prevenirea cancerului. Mediul ideal pentru protejarea unui organism de cancer poate fi întreținut de câțiva factori importanți:

1. O dietă bazată pe cel puțin 80% fructe și legume crude, în special verdețuri (spanac și broccoli)

2. Consumul de aproximativ 2 litri de apă purificată în fiecare zi

3. Liniște și relaxare mentală și emoțională

Rețetă Limonadă de Lămâie cu Bicarbonat

Un organism afectat de cancer are nevoie să se axeze pe o dietă care poate crește pH-ul alcalin. O rețetă simplă care poate ajuta în acest sens este cea pe bază de bicarbonat de sodiu (cumpărat din farmacii, care conține aluminiu) și lămâie.

Adăugat în zeamă de lămâie, bicarbonatul de sodiu schimbă pH-ul organismului şi combate ciupercile şi bacteriile.

Cum se prepară rețeta cu lămâie şi bicarbonat de sodiu

Extractul de lămâie cu bicarbonat se prepară astfel:

- Se fierbe coaja de la o lămâie (netratată chimic) într-un litru de apă, 3 minute
– Se lasă la macerat peste noapte
– Dimineaţa se filtrează lichidul şi în el se adaugă sucul de la lămâie, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 2 linguriţe de miere.

Acest preparat se consumă zilnic, câte un litru, timp de 6 zile, iar după 6 zile se poate relua, de maxim 4 ori. Tratamentul cu lămâie şi bicarbonat pentru cancer se poate urma prevenitv. Efectele secundare  ar fi senzaţia de sete şi de slăbiciune.

Tot preventiv, se poate lua câte un vârf de bicarbonat de sodiu în gură, frecând cu limba gingiile şi dinţii. Tratamentul se poate face de 3 ori pe zi. La fel, seara se poate bea un pahar cu apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Este un remediu minunat pentru carii, infecţii dentare, indigestie, arsuri în capul pieptului sau ulcer. Intern, bicarbonatul se va administra cu precauţie, doar când este nevoie.

Un mit periculos: bicarbonatul de sodiu vindecă orice cancer

Ideea acestui tratament a pornit de la un doctor oncolog italian, Tullio Simoncini, care a susţinut că, de fapt, toate formele cunoscute de cancer sunt cauzate de apariţia în organismul uman a unei ciuperci, candida albicans

Simoncini condamnat pentru escrocherie

Studii medicale din SUA şi Olanda arată însă că admnistrarea bicarbonatului de sodiu la un bolnav de cancer poate avea efecte mai degrabă nocive decât vindecătoare. De altfel, dezbaterile pe această temă au pornit în Olanda după ce în 2007 o femeie de 50 de ani ce suferea de cancer la sân a fost adusă de urgenţă la spital, în Amsterdam, şi a murit după câteva zile. “S-a dovedit că Simoncini o tratase cu injecţii şi infuzii de bicarbonat de sodiu. O investigaţie a procurorilor şi a Inspectoratorul Olandez de Sănătate a fost deschisă în acest caz”, se arată în articolul “Aveţi grijă la tratamentul Simoncini împotriva cancerului”, scris de doctorul nefrolog Rob Koene, profesor olandez de la Universitatea din Nijmegen.

Ulterior, clinica unde aveau loc tratamentele a oprit procedurile, după ce s-a găsit o legătură directă între moartea femeii şi bicarbonatul de sodiu. Inspectoratul Olandez de Sănătate a emis un avertisment public în care arată că “infuzia de bicarbonat de sodiu la pacienţii vulnerabili este periculoasă şi ineficientă. Mai mult, prezintă riscuri pentru pacienţii cu tensiune arterială, boli de plămâni, inimă sau rinichi şi pacienţii cu cancer. Echilibrul corpului poate fi complet deranjat dacă se administrează cantităţi mari, ceea ce în cazul pacienţilor grav bolnavi poate duce la distrugerea organelor.

Jurnaliştii olandezi au aflat că doctorul Tullio Simoncini nu mai avea drept de practică în Italia. “În anul 2003 i-a fost ridicat dreptul de a mai profesa, iar în 2006 a fost condamnat de un judecător italian pentru omor din culpă şi moarte ilicită și escrocherie. Dr. Simoncini susține că toate tumorile conțin ciuperci. Dar aceste ciuperci nu au fost găsite la biopsie.”

Complicaţii fatale

Potrivit Societăţii Americane de Luptă împotriva Cancerului (American Cancer Society – ACS) când cercetătorii au scos ţesutul bolnav din animale de laborator infectate, dacă teoria ciupercilor ar fi fost adevărată, ar fi trebuit să poată fi recoltaţi germeni şi apoi cultivaţi în condiţii controlate. “Nu există nici un studiu în publicaţiile ştiinţifice care să demonstreze că s-au găsit candida albicans şi cancer la animalele experimentale”, susţin reprezentanţii ACS.

În fine, acelaşi doctor Rob Koene atrage atenţia asupra pericolelor aduse de această terapie: “Simoncini susţine că tumoarea va scădea şi implicat va dispărea complet la jumătate dintre pacienţii astfel trataţi. Dar nu oferă nici o dovadă şi nu a publicat niciodată date ştiinţifice. Dar soluţia concentrată pe care el o administrează într-o perioadă scurtă de timp strică echilibrul mineral şi duce la complicaţii chiar fatale”.

Vezi alte detalii  http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/un-mit-periculos-bicarbonatul-de-sodiu-vindeca-orice-cancer-315120.html

O parte din victimele lui Simoncini:

http://www.psiram.com/en/index.php/Sodium_Bicarbonate_Therapy_according_to_Simoncini

Atenție! Rețeta cu bicarbonat de sodiu și lămâie nu înlocuiește tratamentele convenționale recomandate de medici în cazul cancerului. NU întrerupeți ședințele de chimioterapie.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
  bicarbonat de sodiu si lamaie pentru cancer | apa calda cu lamaie si bicarbonat | lamaie cu bicarbonat | lamaia si cancerul | cura cu lamaie si bicarbonat | lamaie si bicarbonat | apa cu bicarbonat de sodiu si lămâie | tratament limonada cubicarbonat | remedi naturiste cu lamiie si bicarbonat | mararu se prepara pentru hormoni |

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

30 comentarii

 1. Interesant. Dar fara dozaj. Cat bicarbonat, cata lamaie( zeama, coaja, samburi), de cate ori… Ce faza a cancerului. A sta la taifas, e relaxant. Dar cancerul e un criminal serios.

 2. un litru de apa, coaja de la o lamaie se fierb,3 minute. se lasa de seara pana dimineata. Se adauga zeama de la aceea lamaie si o lingurita bicarbonat. Este foarte buna la gust si fara cele 2 lingurite de miere cum scrie acolo.Chiar foarte buna

 3. Ok! Admitem ca este asa bun bicarbonatul dar atunci UE de ce era cat pe ce sa interzica mititeii romanesti tocmai ca este folosit ca ingredient acest bicarbonat???Cine are dreptate?

 4. Bicarbonatul a fost interzis pentru că poate masca aciditatea, gustul și mirosul cărnii care începe să se strice. Unii comercianți ar fi putut folosi bicarbonat ca să ascundă ”vechimea” preparatului. Din acest motiv a fost interzis în carnea tocată proaspătă.

 5. Stiu cat este de minunat pentru un bolnav de cancer sa i se dea chiar si o cat de mica speranta…dar…in acest caz imi permit sa fiu Toma necredinciosul… va amintiti de tanarul italian care avea tumoare la creier si a murit anul trecut in timp ce urma tocmai acest tratament? Si in alta ordine de idei: calciul stim cu totii ca este indispensal in prelungirea vietii unui bolnav de cancer…cand consumam bicarbonat ,corpul nu mai asimileaza calciu…deci? care ar fi solutia? Stie cineva pe CINEVA care a urmat aceasta cura cu succes? Stiinta a evoluat atat de mult…dar noi continuam sa murim in chinuri groaznice…de cancer…ce poate fi mai trist?…

 6. ATENTIE LA SUCUL DE LAMIIE CA-TI CRESTE ACIDUL URIC, IAR BICARBONATUL DE SODIU DE MULTE ORI MASCHEAZA MALIGNITITATEA UNEI GASTRITE…..UN MOMENT MAI RAPID SA TE DUCI PE LUMEA CEALALALTA…( DOCTOR)

 7. multumesc frumos pentru aceasta cura cu bicarbonat de sodiu

 8. de tinut minte acest tratament cu bicarbonat!!!

 9. Eu fac zilnic pentru ai mei…

 10. eu si sotul bem amindoi de ceva luni si ne simntim ok f bun la gust eu asa simplu el cu miere.

 11. Foarte interesant tratamentul cu bicarbonat de sodiu

 12. Exista coaja de lamaie netratata chimic??? Vizual, cum se poate sti ca este netratata? Si unde se gaseste aceasta raritate?

 13. bicarbonatul de sodiu este absolut oribil la gust!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Incerscati rezolvarea emotionala a pb si cu dorinta de vindecare si sustinerea familiei coprul singur cauta modalitati de vindecare

 15. Olga, sa stii ca mie nu mi se pare oribil la gust. Cand eram copil, mama ne dadea suc facut din lamaie cu bicarbonat cand aveam o indigestie si se reglementa imediat. Merci pentru reteta

 16. Asa e Letitia, ai dreptate, si noi primeam astfel de “limonada” cind eram copii..

 17. Atentie,cristalizeaza lichidul din glanda pineala!

 18. va rog spuneti_mi cu aceasta reteta se ia 6 zile iar 6 zile se face pauza dar cat timp se face tratamentul o Luna doua luni sau cat?ca am inteles ca se face de patru ori pe an

 19. mersi de retete o sa le incercam bicarbonat s-a baut intotdeauna si cu otet pentru diferite boli ale stomacului sau balonari nu poate face rau luate cu chibzuinta nu in cantitati industriale asa cum scriu toate persoanele care citesc reteta pe facebook

 20. genial reteta.multumim frumos.cu respect

 21. calinescu aurica

  Este foarte rau gustul bicarbonatului.Daca i-au o gura ma-l dau anapoi.Este imposibil de baut.

 22. daca e asa cum se face ca eu mam vindecat de rinichi !

 23. Nimeni nu contesta anumite beneficii pe care le are bicarbonatul de sodiu, dar nu ajuta la vindecarea cancerului si nu inlocuieste chimioterapia.

 24. NICI NU MAI STII CE SA CREZI SI CE NU!?

 25. …..Si intotdeauna vor fi contra tratamentelor naturiste,chiar daca unii dintre ei s-ar trata ar spune tot contrariul!

 26. pai daca ar fi acceptate tratamentele naturiste ca fiind benefice , farmaciile ar intra in faliment , deci…..pentru institutiile medicale se pare ca banii au prioritate inaintea vindecariii bolnavilor.

 27. Cei cu hta (hipertensiune), pot si cat lua bicarbonat?? Me4si.

 28. bicarbonatul din farmacie e bun si nu prea (cititi despre bicarbonat)cel mai bun e cel de la arges dar al cumpara inainte de ai pune ei la fabrica unflatorul de copt adica alimentar EU AM CONSUMAT DUPA OPERATIE 6 LUNI CU O SAPTAMINA PAUZA SI UNA CONSUMAM DAR CANTITATILE NU SINT ATEA CARE SINT PUBLICATE DE UNI SAU ALTI 3 LAMII O JUMATATE DE APA O LINGURITA DE BICARBONAT CHIAR DACA E ALIMENTAR SE STORC LAMIILE UNA DIN COJI SE FIERBE DAR NUMAI SA INCEAPA A FERBE SE SCOATE LA RACIT SE PUNE ACEA APA DIMINEATA IN OSTICLA DE PLASTIC DE UN LITRU DAR NU INAINTE INSTICLA SE PUNE O LIGURITA DE BICARBONAT SI ZEAMA DE LA CELE 3 LAMAII aveti grija ca atunci cind puneti zeama de lamaie trebuie pus imediat dopul ca altfel il perdeti vedeti cum se unfla sticla si dimineata puneti apa cu lamiea fearta prin zdruncinare veti constata ca sticla se stringe si atunci TRAGETI CONCLUZIA

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.


+ 9 = 15