SĂRURI de baie cu efecte TERAPEUTICE (rețetă de bază + combinații utile)

Fără îndoială, nimic nu pare mai reconfortant pentru un organism afectat de oboseală sau stres decât o baie caldă. Dacă vom adăuga și câteva mâini de sare, baia se va transforma într-o adevărată terapie.

Mai ales pentru perioada iernii este bine să avem provizii de sare în casă. Băile cu sare sunt o metodă simplă și eficientă de a combate simptomele unei gripe sau răceli sau durerile musculare.

Săruri de baie

Cel mai bun tip de sare pentru o baie cu efecte calmante și totodată revitalizante, este sarea amară, cunoscută și sub numele de sare „Epsom”.

Aceasta este foarte bogată în minerale, care se absorb ușor prin piele. Conține îndeosebi magneziu, un nutrient esențial pentru relaxarea nervilor și a mușchilor, pentru detensionarea fizică și psihică și pentru combaterea stărilor de epuizare.

Adaosul de bicarbonat de sodiu ajută la protejarea pielii de textura abrazivă a sărurilor ce pot irita pielea.

Pe lângă sare și bicarbonat, puteți folosi și uleiuri esențiale cu efecte analgezice sau de-stresante. În funcție de tipul folosit, unele pot ajuta la inducerea unui somn liniștit, altele pot acționa ca un decongestionant nazal, altele pot calma durerile musculare.

În continuare veți găsi rețeta de bază, plus câteva combinații pe care le puteți testa.

Baie cu sare – rețeta de bază

Ingrediente

• 1 cană de sare amară
• 1 cană de sare grunjoasă
• ½ cană de bicarbonat de sodiu
• 20 de picături de uleiuri esențiale (unul singur sau un amestec)

Metodă

Amestecați sarea cu bicarbonatul într-un borcan. Adăugați uleiurile esențiale și amestecați ușor cu mâna sau cu o lingură. Păstrați borcanul într-un loc răcoros și întunecos din casă.

Pentru o baie, este suficient un sfert sau jumătate de cană de amestec.

________________________________________________________________________________________________________

Combinații cu efecte terapeutice:

• Pentru desfundarea nasului:
– 10 picături de ulei esențial de eucalipt + 10 picături de ulei esențial de mentă

• Pentru un efect relaxant, ușor sedativ:
– 10 picături de ulei esențial de lavandă + 10 picături de ulei esențial de bergamotă

• Pentru limpezirea minții:
– 10 picături de ulei esențial de rozmarin + 10 picături de ulei esențial de lămâie

• Pentru un efect echilibrant:
– 10 picături de ulei esențial de salvie + 5 picături de ulei esențial de mentă + 5 picături de ulei esențial de tea tree (arbore de ceai)

• Pentru un efect tonic, anti-stres:
– 5 picături de ulei esențial de portocală + 5 picături de ulei esențial de cuișoare + 5 picături de ulei esențial de lămâie

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, 6 AROMATHERAPY BLENDS FOR DIY BATH SALTS: https://helloglow.co/6-aromatherapy-blends-for-diy-bath-salts/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.