Pastă de MIERE, LĂMÂIE și MIRODENII pentru NAS ÎNFUNDAT

Dificultățile respiratorii provocate de o răceală pot deveni insuportabile atunci când ele împiedică desfășurarea activităților zilnice la serviciu sau acasă.

Înainte să apelați la medicamentele sintetice din farmacii, puteți încerca ameliorarea simptomelor cu ajutorul condimentelor. Acestea au efecte decongestive instantanee și ajută rapid la ușurarea respirației.

Mirodenii

În plus, sunt înzestrate cu proprietăți antiinflamatoare, antivirale și analgezice, prin care reduc semnificativ severitatea simptomelor de răceală, ajutând la o vindecare mai rapidă a bolii.

Decongestiv picant pentru căile respiratorii

Ingrediente

• 2 linguri de miere
• 60 ml de suc de lămâie
• ½ linguriță de ghimbir (pudră)
• ½ linguriță de turmeric (pudră)
• ¼ linguriță de piper negru măcinat
• ½ linguriță de piper cayenne măcinat

Metodă

Puneți mierea într-un borcănel de sticlă. Adăugați sucul de lămâie și amestecați.

Separat, amestecați toate condimentele într-un bol. Incorporați apoi acest amestec în pasta de miere și lămâie. Omogenizați și închideți ermetic. Păstrați borcanul în frigider.

Mod de administrare

Doza pentru adulți este de 2 linguri pe zi, iar pentru copii 1 lingură pe zi. Preparatul se poate administra în cantități mai mici, câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi la adulți, și la copii câte 1 linguriță de 2 ori pe zi.

___________________________________________________________________________________________________________

Ghimbirul poate fi folosit și extern, sub forma unei comprese. Dați pe răzătoare o bucată de rădăcină de ghimbir de circa 5 cm., într-un bol încăpător. Turnați o cană de apă clocotită peste el și acoperiți vasul. Lăsați totul la infuzat circa 10-15 minute.

Verificați dacă s-a răcit suficient încât să nu ardă la deget. Ceaiul trebuie să fie totuși cât mai cald. Înmuiați un prosopel sau o cârpă curată în ceai și stoarceți excesul de lichid.

Întindeți-vă în pat, închideți ochii și așezați compresa caldă pe toată fața. Lăsați-o să acționeze câteva minute, respirând lent și profund. Repetați procedeul de 4-5 ori, până când ceaiul s-a răcit complet.

___________________________________________________________________________________________________________

Un alt remediu simplu și eficient pentru răceală și nas înfundat este oțetul de mere. Optați pentru un produs natural, fără aditivi. Oțetul de mere este antibacterian și antifungic.

Pe lângă faptul că ajută la combaterea bacteriilor care provoacă infecții, acesta împiedică recidivarea și întărește sistemul imunitar pentru a lupta cu patogenii dăunători.

Puneți 1 lingură de oțet într-o cană cu apă caldă, amestecați și consumați licoarea rezultată. Beți acest tip de preparat de 3 ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, 7 SIMPLE HOME REMEDIES FOR A STUFFY NOSE: https://helloglow.co/stuffy-nose-remedies/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *