ANGHINAREA reglează secreția de COLESTEROL, stimulează METABOLISMUL și reduce GRĂSIMILE din sânge

Anghinarea este una din cele mai vechi plante cultivate în lume. Este cunoscută în mod deosebit pentru efectele sale benefice asupra stomacului, ficatului și metabolismului.

Numeroși autori recunosc eficiența ei în remedierea afecțiunilor hepatice cronice și ale vezicii biliare. Botanistul Thomas Bartram recomandă anghinarea pentru reducerea nivelului de colesterol și stimularea metabolismului.

Avem o literatură științifică bogată, care confirmă acțiunea anti-lipidică (reducerea grăsimilor din sânge) a acestei plante și eficacitatea ei în numeroase boli.

Anghinarea crește fluxul biliar cu 60%, restaurează funcția ficatului, ajută la reglarea producției de colesterol și la digerarea grăsimilor.

O cură cu anghinare poate da rezultate foarte bune la persoanele cu o valoare crescută a colesterolului. Este totodată utilă în dispepsie, reflux gastroesofagian, arsuri stomacale și diabet.

Anghinarea scade nivelul de zahăr din sânge și din pancreas. Susține sănătatea ficatului, previne ciroza, reduce greața, ameliorează durerile de stomac.

Un studiu din 1995 a arătat că 7 g de frunze de anghinare pe zi a îmbunătățit în proporție de 95% simptomele de greață, constipație, dispepsie și bolile funcționale ale vezicii biliare, și în proporție de 75% durerile abdominale, în decursul unui tratament de 6 săptămâni.

Totodată, anghinarea a redus colesterolul total de la 267/mg/dl la 228 mg/dl, și a îmbunătățit toleranța la grăsimi.

__________________________________________________________________________________________________

Moduri de administrare

Botanistul Richard Whelan folosește cu succes anghinarea pentru îmbunătățirea profilului lipidic (grăsimile din sânge) la pacienții cu colesterol mare, sub formă de tinctură (2 ml pe zi), sau extract uscat (1 linguriță de 2 ori pe zi), înainte de masă, în cure de 6 săptămâni.

O asociază adesea cu alte plante benefice pentru ficat, precum rădăcina de păpădie, rădăcina de brusture și armurariul.

Alți autori citează rezultatele unui studiu din SUA care a arătat că 0,5 g de extract uscat de anghinare pe zi poate reduce colesterolul total cu 18% și colesterolul LDL cu 23 de procente.

Ceaiul de anghinare se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 3 căni pe zi, înaintea meselor. Și tinctura de anghinare este bună. Se ia câte 1 linguriță diluată în jumătate de pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi.

__________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Richard Whelan, GLOBE ARTICHOKE: http://www.rjwhelan.co.nz/herbs%20A-Z/globe_artichoke.html

2. Prof. Elena Păușescu, Prof. Consuela Păușescu, Prof. Adriana Nicolae Păușescu, Anghinarea, Boli ale Organismului, Tratamente și Rețete Naturiste, Editura Nova Didact, Râmnicu-Vâlcea, 2013, pp. 165-166

3. Dr. Marc Bosquet, 500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe, Editura Nicol, București, 2014

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.