Clicky

Leac mănăstiresc pentru fluidizarea SÂNGELUI și normalizarea TENSIUNII arteriale

Ingredientele folosite la această rețetă au efecte extraordinare asupra tensiunii arteriale și a circulației sangvine.

Usturoiul și ceapa stimulează circulația, ajută la scăderea nivelului de grăsimi din sânge (colesterol, trigliceride) și a tensiunii arteriale.

Rețetă Pentru Inimă și Circulație

Vâscul este o plantă care poate remedia atât tensiunea arterială crescută, cât și tensiunea scăzută, fiind utilă și hipertensivilor și hipotensivilor deopotrivă.

Dincolo de beneficiile sale asupra sistemului cardiovascular, trebuie menționate proprietățile imunostimulatoare, anticancerigene și antibacteriene ale vâscului.

Această plantă este intens studiată ca remediu alternativ pentru bolnavii de cancer. Vâscul conține substanțe care împiedică extinderea celulelor canceroase, stimulează producția de celule albe de sânge (limfocite) cu rol în imunizarea la infecții, și ajută la regenerarea țesuturilor afectate de chimioterapie și radioterapie.

Maria Treben recomandă ceaiul de vâsc și pentru dereglări hormonale și reglarea menstruală (menoragii), simptome de menopauză, îmbunătățirea fertilității, creșterea puterii de muncă și multe alte boli:

„Eu recomand fiecărui om să facă anual câte o cură de 6 săptămâni cu ceai de vâsc. Timp de 3 săptămâni să se bea zilnic 3 cești de ceai de vâsc, apoi timp de 2 săptămâni câte 2 cești pe zi, iar în ultima săptămână câte 1 ceașcă pe zi.”

_____________________________________________________________________________________________________

Rețetă pentru inimă și circulație – rețetă

Ingrediente

• 100 g de usturoi zdrobit
• 100 g de ceapă
• 100 g de miere polifloră
• 50 g de vâsc măcinat
• 1 litru de vin alb

Preparare

Pentru această rețetă se folosesc frunzele și tulpinițele de vâsc, și nu bobițele albe, care sunt toxice. Cel mai puternic din punct de vedere terapeutic este vâscul care crește pe plop, stejar, măr, prun, păr, brad și pin.

Vâscul se culege între lunile martie-aprilie și octombrie-decembrie. Plantele se lasă la uscat, apoi se pot folosi sub formă de infuzie sau tinctură. Pentru a obține pulberea de vâsc, plantele uscate se macină prin râșnița electrică de cafea.

Se amestecă toate ingredientele listate mai sus într-un borcan de sticlă. Se închide ermetic și se lasă la macerat 2 săptămâni într-un loc din casă (la temperatura camerei). Se amestecă zilnic cu o lingură de lemn. După această perioadă, se strecoară, iar lichidul rezultat se păstrează într-o sticlă/borcan de sticlă la frigider.

Administrare

Se bea câte 1 păhărel (de 50 ml), de 2 ori pe zi – unul dimineața și unul seara, cu o oră înainte de masă.

_____________________________________________________________________________________________________
Surse bibliografice:

1. Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 1, Octombrie-Decembrie 2014

2. Maria Treben, Vâscul, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *