Ungerea ARTICULAȚIILOR dureroase cu ULEI de MĂSLINE este mai eficientă decât gelul PIROXICAM

Osteoartrita este una din cele mai comune tipuri de artrită. Apare cel mai des la nivelul genunchiului. Medicamentele nesteroidiene, salicilații și capsaicina reprezintă principalele terapii topice disponibile pentru osteoartrita la genunchi.

Necesitatea identificării unor terapii noi, mai sigure și mai eficiente este cu atât mai importantă cu cât nu toți pacienții răspund la tratamentul convențional.

ulei de masline pentru durerile articulare

În unele zone rurale din Iran se practică o metodă tradițională pentru controlul durerilor de genunchi, care constă în aplicarea de ulei de măsline pe regiunile dureroase.

Cercetătorii de la Clinica de Reumatologie din cadrul Spitalului Imam – Universitatea de Științe Medicale Adrabil din Iran au comparat eficiența gelului Piroxicam cu eficiența unui masaj local cu ulei de măsline.

Rezultatele au arătat că ungerea articulațiilor dureroase cu ulei de măsline are rezultate mai bune decât aplicarea de unguente medicale.

___________________________________________________________________________________________________

Studiul a fost realizat pe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 85 de ani, diagnosticate cu osteoartrită la genunchi, și a durat 4 săptămâni. Participantele au fost împărțite în două grupuri.

După 4 săptămâni, femeile care au folosit uleiul de măsline au raportat mai puține dureri și o funcție fizică mai bună decât cele care au folosit Proxicam. Ameliorarea durerilor a început să fie resimțită după 2 săptămâni de tratament.

___________________________________________________________________________________________________

Gelul Piroxicam este un produs pentru articulații și mușchi care conține Piroxicam – o substanță antiinflamatoare – folosit în afecțiunile inflamatorii, extraarticulare, reumatice inflamatorii și degenerative.

Uleiul de măsline ar putea concura cu antiinflamatoarele nesteroidiene deoarece este bogat în fitonutrienți cu proprietăți antiinflamatoare naturale.

Cercetătorii susțin că eficiența uleiului de măsline se datorează unor compuși naturali cu efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice, precum acid oleic, acizi fenolici, squalene, oleuropein și hidroxitirozol. Acești compuși sunt de altfel responsabili pentru multiplele beneficii ale uleiului de măsline.

Uleiul de măsline este de preferat deoarece este un produs natural și nu are efecte secundare.

Autorii studiului susțin că este nevoie de mai multe studii, pe populații, pentru a evalua efectele pe termen lung ale tratamentului cu ulei de măsline asupra osteoartritei la genunchi.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

Shahab Bohlooli, PhD, Marina Jastan, MD, Babak Nakhostin-Roohi, PhD, Sadollah Mohammadi, PharmD and Zahra Baghaei, RN, A Pilot Double-Blinded, Randomized, Clinical Trial of Topical Virgin Olive Oil Versus Piroxicam Gel in Osteoarthritis of the Knee, Journal of clinical rheumatology: practical reports on rheumatic & musculoskeletal diseases 18(2):99-101 · March 2012: https://www.researchgate.net/publication/221832311_A_Pilot_Double-Blinded_Randomized_Clinical_Trial_of_Topical_Virgin_Olive_Oil_Versus_Piroxicam_Gel_in_Osteoarthritis_of_the_Knee

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]